Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θίασο της συμφοράς χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Έκκληση στο "αίσθημα ευθύνης" των Ελλήνων πολιτικών ηγετών

  • [01] Θίασο της συμφοράς χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

    "Ούτε σε εκλογές δεν μπορεί να πάει ο κ. Σαμαράς, αν δεν πάρει την άδεια της κ. Μέρκελ" είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και σημείωσε πως "με αυτή την απόφαση ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις".

    "Ο πρωθυπουργός παρανομεί για δέκατη μέρα και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης παίζουν τους κουμπάρους, υπονομεύουν τον ελληνικό λαό", τόνισε και τους κατηγόρησε ότι στις συναντήσεις συζητούν πως θα γαντζωθούν ακόμα πιο σφιχτά στις καρέκλες της εξουσίας, πως θα μοιράσουν υπουργικές θέσεις, πως θα γίνουν αντιπρόεδροι της κυβέρνησης οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. "Τους χαρίζουμε τις υπουργικές θέσεις, την τελευταία λέξη θα την πει ο ελληνικός λαός. Έχει τελειώσει ο πολιτικός τους χρόνος και είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αντέξουν για πολύ", είπε χαρακτηριστικά.

    Χαρακτήρισε "θίασο της συμφοράς" την τρικομματική κυβέρνηση και υπογράμμισε: "Κανείς πια δεν αντέχει, κανείς και καμία δεν ανέχεται αυτόν τον θίασο της συμφοράς. Παρακολουθήσαμε ξανά και ξανά την ίδια παράσταση των τριών πολιτικών αρχηγών. Που όλο διαφωνούν και όλο συμβιβάζονται. Γιατί παρά τις διαφορές τους, αυτό που τους ενώνει είναι ο πόθος τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και φυσικά ο φόβος τους ότι όποτε κι αν αποφασίσουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά. Ο πρωθυπουργός αγνοεί το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επιμένει στο μαύρο στο δημόσιο σήμα της ΕΡΤ. Οι συνεταίροι του συνεχίζουν να αποδέχονται την ταπείνωση που τους έχει επιβάλλει ο πρωθυπουργός. Χθες δεν τόλμησαν ούτε καν να ψελλίσουν τη λέξη ΕΡΤ. Κανείς τους δεν είπε κουβέντα για τους 2700 εργαζόμενους. Τέτοια αυτό -ταπείνωση και αυτό-γελοιοποίηση".

    Παράλληλα, παρουσίασε σειρά μέτρων που στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης των ανέργων, των φτωχών, των αστέγων και γενικότερα των θυμάτων της οικονομικής κρίσης.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, με στόχο να φτάσει το 80% του βασικού μισθού, την εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, χορήγηση επιδόματος ανεργίας και συμμετοχή τους στα προγράμματά του των αυτοαπασχολούμενων που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, την απαγόρευση πλειστηριασμού και κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, που ανήκει κατά κυριότητα στον άνεργο και την απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, σταθερού τηλεφώνου και ηλεκτρικής ενέργειας στους ανέργους.

    [02] Έκκληση στο "αίσθημα ευθύνης" των Ελλήνων πολιτικών ηγετών

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, έκανε έκκληση την Πέμπτη στο «αίσθημα ευθύνης» των Ελλήνων ηγετών, καθώς στη χώρα, η κυβέρνηση συνασπισμού, αντιμετωπίζει την απειλή της διάσπασης.

    «Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε αποψινή γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προειδοποιεί για το θέμα της χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ράις αναφέρει:

    «Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 22:30:20 UTC