Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέταξαν κροτίδα στα γραφεία της ΝΔ στον Νέο Κόσμο
  • [02] «Ο λαός έχει τη δύναμη και καλά θα κάνει να το πιστέψει»
  • [03] Ο δήμος, για να ενθαρρύνει τους Θεσσαλονικείς στο περπάτημα, τοποθετεί πινακίδες που αναγράφουν τις θερμίδες που καίγονται με αυτό
  • [04] Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνονται οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο
  • [05] Πυρκαγιά σε σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες, στο Ηράκλειο
  • [06] Το Χονγκ Κονγκ επέτρεψε στον Σνόουντεν να αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Μόσχα
  • [07] Μολύνθηκε από ψευδοπανώλη το 15% της κυπριακής πτηνοτροφίας

  • [01] Πέταξαν κροτίδα στα γραφεία της ΝΔ στον Νέο Κόσμο

    Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στον Νέο Κόσμο.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έκρηξη προκλήθηκε από κροτίδα που πέταξαν άγνωστοι διερχόμενοι, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να προκληθούν ζημιές στην είσοδο των γραφείων του κόμματος, ενώ φθορές υπέστη και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

    Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ που ερεύνησαν τον χώρο, περισυνέλεξαν υπολείμματα κροτίδας τα οποία μεταφέρθηκαν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [02] «Ο λαός έχει τη δύναμη και καλά θα κάνει να το πιστέψει»

    «Μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα τις μάχες, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε τον αγώνα. Υπάρχουν δυσκολίες στη χώρα σας, αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον, ανταλλάσσετε ενέργεια, που σας κάνει δυνατούς. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Φροντίστε τον εαυτό σας, πίνετε νερό, τρώτε ψωμί και λαχανικά, πλένετε τα δόντια σας, γίνετε δημιουργοί, γίνετε ελεύθεροι», φώναξε στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο χτες βράδυ η Πάτι Σμιθ, η αντισυμβατική μουσικός και ποιήτρια, που έκανε σαφές το μήνυμά της: «Ο λαός έχει τη δύναμη» («People have the power») και καλά θα κάνει να το πιστέψει.

    Η εμφάνισή της ήταν αντάξια της φήμης της. Τα τραγούδια, ο λόγος και η προσωπικότητά της ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλυσε το αρχαίο θέατρο: «Είναι απίστευτο να βρισκόμαστε αυτή τη φωτεινή νύχτα εδώ, σε αυτό τον χώρο με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Υπάρχει τόση νέα ενέργεια και υπέροχη ιστορία σε αυτό το μέρος, όπου τραγούδησαν η Μαρία Κάλλας και ο Παβαρότι. Είμαι τόσο ευτυχισμένη».

    Με τζιν παντελόνι, μπότες, γιλέκο και σακάκι, που δεν έβγαλε παρά μόνο προς το τέλος της δίωρης συναυλίας της (η οποία άρχισε λίγο μετά τις 9 μμ), η «νονά» ή «γιαγιά» της πανκ όπως έχει αποκαλεστεί, ξεκίνησε με τραγούδια όπως το «April Fool» και το «Free Money», από το τελευταίο πετυχημένο άλμπουμ «Banga» (2012) το πρώτο, και το ιστορικό «Horses» (1975) το δεύτερο.

    [03] Ο δήμος, για να ενθαρρύνει τους Θεσσαλονικείς στο περπάτημα, τοποθετεί πινακίδες που αναγράφουν τις θερμίδες που καίγονται με αυτό

    Πόσες φορές δεν περπατήσαμε μια απόσταση και στη συνέχεια αναρωτηθήκαμε πόσα χιλιόμετρα διανύσαμε και πόσες θερμίδες κάψαμε; Απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα έρχεται να δώσει, μέσα από την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το βάδισμα και να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

    Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου ενέκρινε την προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών πινακίδων αναγραφής απόστασης βαδίσματος σε 100 επιλεγμένα, πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία καταγράφεται μεγάλη διέλευση πεζών.

    Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μεταβούν από ένα σημείο της πόλης σε κάποιο άλλο με τα πόδια θα γνωρίζουν, χάρη σ' αυτές τις ειδικές πινακίδες -τόξα, πόσα χιλιόμετρα περπάτημα απαιτούνται αλλά και την ώρα που θα χρειαστεί να βαδίσουν. Επιπλέον, θα αναγράφονται οι θερμίδες που θα καταναλώνονται αν πρόκειται για ανηφορική διαδρομή, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για τη μετακίνηση εάν κάποιος διαθέτει ποδήλατο.

    [04] Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνονται οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο

    Το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

    Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας της δικομματικής κυβέρνησης.

    Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα υπάρξει και συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

    Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    [05] Πυρκαγιά σε σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες, στο Ηράκλειο

    Οκτώ παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, στα ανοιχτά του Κερατόκαμπου Βιάνου.

    Από τα οκτώ άτομα τα έξι έχουν παραμείνει για νοσηλεία, ενώ τα άλλα δύο πήραν εξιτήριο.

    Η περιπέτεια των μεταναστών ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιο του σκάφους που επέβαιναν, και το οποίο έπλεε χωρίς φώτα.

    Άμεσα έριξαν φωτοβολίδες, ενώ την ίδια ώρα οι φλόγες ήταν ορατές από την ακτή. Κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές και αλιευτικά της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.

    [06] Το Χονγκ Κονγκ επέτρεψε στον Σνόουντεν να αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Μόσχα

    Ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) που κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία, αναχώρησε σήμερα από το Χονγκ Κονγκ αφού οι αρχές του επέτρεψαν να φύγει επειδή το αίτημα για την έκδοσή του που είχαν υποβάλει οι ΗΠΑ δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις της νομοθεσίας του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του κινεζικού αυτού εδάφους.

    Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αναχώρησε με πτήση της Aeroflot για τη Μόσχα και ο τελικός προορισμός του μπορεί να είναι ο Ισημερινός ή η Ισλανδία, έκανε γνωστό τοπική εφημερίδα.

    Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσε ότι ο Σνόουντεν πιθανόν κατευθύνεται στην Κούβα ή στη Βενεζουέλα.

    Οιστότοπος Wikileaks ανακοίνωσε ότι βοήθησε τον Σνόουντεν να διαφύγει.

    Ο Σνόουντεν είχε φθάσει στο Χονγκ Κονγκ στις 20 Μαΐου προερχόμενος από τη Χαβάη.

    [07] Μολύνθηκε από ψευδοπανώλη το 15% της κυπριακής πτηνοτροφίας

    Από τον ιό της ψευδοπανώλης μολύνθηκε το 15% της κυπριακής πτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα αυτή να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα.

    Συγκεκριμένα μολύνθηκαν τρεις πτηνοτροφικές μονάδες στο χωριό Μάμμαρι της Λευκωσίας, που γειτνιάζει με τις κατεχόμενες περιοχές. Οι μονάδες αυτές θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν την παραγωγή πουλερικών. Τα μολυσμένα πουλερικά θανατώθηκαν και θα αποτεφρωθούν.

    Ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει η ανθρώπινη υγεία από την ψευδοπανώλη, συνέστησε, ωστόσο, προσοχή και πιστή τήρηση των οδηγιών των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται διαρκώς απολυμάνσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 June 2013 - 10:30:22 UTC