Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης
  • [02] Τον Ιούλιο το νέο φορολογικό
  • [03] Τη μισή διαδρομή ενός μαραθωνίου έχει διανύσει η Ελλάδα, λέει ο Τέο Βάιγκελ
  • [04] Κυβέρνηση «ορισμένου χρόνου» και «μνημονιακού έργου» χαρακτηρίζει το νέο υπουργικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Ερντογάν για διαδηλώσεις και Συρία
  • [06] Η Ρεάλ ανακοίνωσε τον Αντσελότι

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης

    Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι απαιτούνται σταθερά βήματα για να προωθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεσμεύτηκε παράλληλα για καλύτερο συντονισμό στα τρέχοντα ζητήματα και σχεδιασμό σε βάθος χρόνου.

    «Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και να φέρουμε σε πέρας τις θεσμικές αλλαγές» σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός και έκανε ειδική αναφορά στο τι πρέπει να γίνει στη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση.«Δεν έχει η Ελλάδα καιρό για χάσιμο. Απαιτείται ταχύς βηματισμός. Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του αλλά η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είπε ότι έχει μπροστά της να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση του δανείου. «Έχουν γίνει πολλά, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πρέπει να τρέξουμε την προετοιμασία για την προεδρία της ΕΕ. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να πιάσουμε τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε από του χρόνου να είναι εφικτή η ανακούφιση εκείνων που έχουν υποφέρει περισσότερο μέχρι τώρα.

    Στις άμεσες προτεραιότητες του είπε ότι είναι πάντα η ανάκαμψη της οικονομίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων για να αποφύγουμε τα νέα μέτρα. Υπογράμμισε δε ότι «πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε αυτούς τους στόχους».Τέλος είπε ότι στόχος είναι πάντα να διορθωθούν οι αδικίες των τελευταίων χρόνων, να στηρίξουμε τους ασθενέστερους και να επιμείνουμε στην ασφάλεια του πολίτη.

    Χρέος όλων είναι να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα, καθώς οι 'Ελληνες περιμένουν πολλά, είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο, αφού έφυγαν οι κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών. "Δεν τους ενδιαφέρει η κομματική καταγωγή και προέλευση κανενός. Η τοποθέτηση δεν δείχνει κομματική δικαίωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δικαιώσετε την ελπίδα των Ελλήνων" ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει, πάνω από κομματικές και προσωπικές προτεραιότητες οι οποίες, όπως τόνισε, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, όταν πήρε το λόγο, ανέφερε ότι όσα είπε ο πρωθυπουργός τον απηχούν πλήρως και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την νέα αφετηρία. Μίλησε για εξάντληση τετραετίας, για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και δρομολόγηση της συνταγματικής αναθεώρησης με κοινωνικό πρόσημο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    [02] Τον Ιούλιο το νέο φορολογικό

    Εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών, ο οποίος θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων και των τελών δημοσίων εσόδων.

    Μεταξύ άλλων, στον νέο κώδικα θα καθορίζονται τα πρόστιμα για κατηγορίες φορολογικών παραβάσεων, ενώ θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στο δημόσιο να προχωρά στον προληπτικό προσδιορισμό του φόρου στην περίπτωση που συντρέχουν λόγοι διασφάλισης της είσπραξης του φόρου.

    [03] Τη μισή διαδρομή ενός μαραθωνίου έχει διανύσει η Ελλάδα, λέει ο Τέο Βάιγκελ

    Ως μαραθώνιο, του οποίου έχει διανυθεί το πρώτο μισό της διαδρομής, περιγράφει την περίπτωση της Ελλάδας ο Τέο Βάιγκελ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και θεωρούμενος ως «πατέρας του ευρώ».

    «Στις υπερχρεωμένες χώρες σημειώνεται πρόοδος. Αυτό ισχύει κυρίως για την Ιρλανδία, αλλά και την Πορτογαλία. Ακόμα και η Ελλάδα έχει κάνει, μετά από την υπέρβαση της κυβερνητικής κρίσης, σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην περίπτωση πάντως της Ελλάδας έχουμε να κάνουμε με έναν μαραθώνιο -το πρώτο μισό της διαδρομής έχει διανυθεί, αλλά το δεύτερο μισό θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο», δηλώνει ο κ. Βάιγκελ σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus.

    Ο Γερμανός πρώην υπουργός επισημαίνει ότι μπορεί η κρίση στην Ευρωζώνη να μην έχει ξεπεραστεί, αλλά φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Χαρακτηρίζει δε «λαϊκιστικό» το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», σημειώνοντας ότι η πρόταση για διαίρεση της Ευρώπης σε δύο ζώνες «καταδεικνύει πολιτική άγνοια, η οποία σε αφήνει άναυδο».

    «Δεν μπορεί κανείς να πιστεύει ότι χώρες, οι οποίες με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να εισέλθουν στην Ευρωζώνη, θα δεχθούν τώρα να αποχωρήσουν και να αποδεχθούν τα μειονεκτήματα της απόφασής τους αυτής, όπως τα υψηλότερα επιτόκια, τη μεγαλύτερη ανάγκη για δανεισμό, όλα τα προβλήματα που παλιότερα προκαλούνταν από την πολιτική του πληθωρισμού», αναφέρει.

    [04] Κυβέρνηση «ορισμένου χρόνου» και «μνημονιακού έργου» χαρακτηρίζει το νέο υπουργικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι σύμβασης «μνημονιακού έργου» και «ορισμένου χρόνου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς για τον κ. Σαμαρά οι μέρες της κυβέρνησής του είναι μετρημένες».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η νέα κυβέρνηση συντίθεται «από τα παλιά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και έχει ως μοναδικό της στόχο την κλιμάκωση της μνημονιακής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων».

    Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφέρει ότι είναι ενδεικτικές των μνημονιακών προθέσεων και της τεράστιας απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως με περίσσιο κυνισμό και θράσος, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι για την υλοποίηση του μνημονίου δεν θα σταματήσει πουθενά.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Ερντογάν για διαδηλώσεις και Συρία

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας, στην οποία τονίστηκε από αμερικανικής πλευράς η σημασία που δίνει η Ουάσινγκτον στην «μη-βία» και στο δικαίωμα των πολιτών να πραγματοποιούν ειρηνικές συγκεντρώσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Ομπάμα συζήτησε επίσης με τον Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες την κατάσταση στη Συρία, περιλαμβανομένης «της χρήσης από το καθεστώς χημικών όπλων εναντίον του ίδιου του λαού του», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [06] Η Ρεάλ ανακοίνωσε τον Αντσελότι

    Και το όνομα αυτού, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός είναι, και επίσημα, ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διάσημη ισπανική ομάδα μέσω της ιστοσελίδας της. Ο Αντσελότι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μερένχες» και θα έχει ετήσιες αποδοχές πάνω από οκτώ εκατ. ευρώ.

    Ο Αντσελότι αφήνει την Παρί για να πάρει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τη θέση του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ανέλαβε την Τσέλσι.

    Αντικαταστάτης του στον πάγκο της γαλλικής ομάδας θα είναι ο Λοράν Μπλαν, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2013 - 12:30:24 UTC