Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ
  • [02] Τρισέ: Το ΔΝΤ δεν είχε ζητήσει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010
  • [03] Στο αεροδρόμιο της Μόσχας βρίσκεται ο Σνόουντεν
  • [04] Σημαντική εφεύρεση από ομογενείς
  • [05] Οι επιτυχίες συνεχίζονται στους Μεσογειακούς Αγώνες

  • [01] Πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ

    Τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Όπως διαφαίνεται από την πρώτη ανάγνωση, στις περισσότερες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται πτώση των βάσεων. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς-αναλυτές, οι πτώσεις στις βάσεις αναμένονται εντυπωσιακές.

    Ως παράδειγμα αναφέρουν τις ιατρικές σχολές και τμήματα. Ακόμη και η ιατρική Αθήνας αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, κάτι που έχει να συμβεί από το 2002. Συγχρόνως εντυπωσιακή είναι η μείωση των αριστούχων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός ότι φέτος τα Αρχαία ήταν δυσκολότερα από πέρυσι, συνετέλεσε στο να υπάρχουν λιγότεροι αριστούχοι. Αυτό -σύμφωνα με τους αναλυτές-οδηγεί σε πτώση των βάσεων ακόμη και στις συνήθως υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές της Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    Όμως και γενικότερα φέτος έχουμε πολύ λιγότερους αριστούχους. Μεγάλη πτώση αναμένεται στις οικονομικές σχολές του πέμπτου πεδίου, καθώς -εκτός των άλλων- είχαμε και μείωση των υποψηφίων στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, κατά 10% περίπου. Μείωση όμως των υποψηφίων παρατηρείται συνολικά σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Αυτό θεωρείται από τους εκπαιδευτικούς ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης ή της στροφής πολλών μαθητών στο Διεθνές Απολυτήριο (I.B.).

    [02] Τρισέ: Το ΔΝΤ δεν είχε ζητήσει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010

    Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κατηγόρησε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ότι αποπειράται να ξαναγράψει την ιστορία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε απομείωση του χρέους της ήδη από τη σύναψη του προγράμματος χρηματοοικονομικής στήριξής της από τη διεθνή τρόικα των πιστωτών το 2010.

    Σε έκθεσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα νωρίτερα αυτόν τον μήνα το ΔΝΤ ανέφερε ότι χρειάστηκε να αθετήσει τα δικά του πρότυπα για να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα δανειακής συνδρομής της Ελλάδας που είχε ψεγάδια, υποστηρίζοντας: «μια εκ των προτέρων αναδιάρθρωση χρέους θα ήταν καλύτερη για την Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν ήταν αποδεκτό από τους ευρωπαίους εταίρους».

    Ο Τρισέ, που χρημάτισε πρόεδρος της ΕΚΤ ως τα τέλη του 2011, είπε ότι το Ταμείο ουδέποτε είχε προβεί σε κάποια τέτοια πρόταση τότε και ότι θα έπρεπε να λάβει περισσότερο υπόψη του την ανάγκη σταθεροποίησης της ευρωζώνης.

    Δεν θυμάμαι να είχε προτείνει, το ΔΝΤ, κάτι πιο δυνατό όσον αφορά τους όρους ή το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου, είπε.

    Μια έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στην δημοσιότητα την 5η Ιουνίου και περιέχει συμπεράσματα που άντλησε από τη διαδικασία υπαγωγής της Ελλάδας σε πρόγραμμα στήριξης προκάλεσε ένταση στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό κι ήγειρε νέες αμφιβολίες για την συνέχεια της συνεργασίας τους.

    [03] Στο αεροδρόμιο της Μόσχας βρίσκεται ο Σνόουντεν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο όσον αφορά το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

    Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Φινλανδία.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η άφιξη του Σνόουντεν ήταν "εντελώς απροσδόκητη" και απέρριψε τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον απέναντι στην Ρωσία σχετικά με την υπόθεση αυτή.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε την Ρωσία να δείξει "σύνεση" και να παραδώσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν επιζητεί την αντιπαράθεση με την Ρωσία πάνω στο θέμα αυτό.

    Ο Κέρι, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, υπογράμμισε ότι η παράδοση αυτού του πρώην συμβούλου της αμερικανικής Εθνικής ΥπηρεσίαςΠληροφοριών (NSA) είναι θέμα σεβασμού του νόμου.

    [04] Σημαντική εφεύρεση από ομογενείς

    Δυο αδέρφια, ελληνικής καταγωγής, από το Σίδνεϊ έκαναν μια σημαντική εφεύρεση για την ασφάλεια των ηλικιωμένων και όχι μόνον.Δημιούργησαν ένα ρολόϊ-κινητό που είναι διακριτικό, πολύ ελαφρύ, φοριέται στον καρπό του χεριού και εκτός από το να δείχνει την ώρα λειτουργεί και ως τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης.

    Είναι το νέο ρολόι/τηλέφωνο "SOS Mobile Watch" που έρχεται να θέσει νέα δεδομένα στην υψηλή τεχνολογία μεριμνώντας για τα ηλικιωμένα άτομα, αφού είναι συνδεδεμένο 24 ώρες το 24ωρο με τρία βασικά SOS τηλέφωνα.

    Ο Πίτερ Αποστολόπουλος και ο Πολ Αποστολόπουλος είναι οι εφευρέτες του πρωτοποριακού ρολογιού. To mCareWatch είναι το ρολόι που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο «εκτάκτου ανάγκης», προκειμένου τα άτομα που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και δεν έχουν συνεχώς δίπλα τους ένα τηλέφωνο να είναι σε θέση να καλέσουν εύκολα και άμεσα σε βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

    [05] Οι επιτυχίες συνεχίζονται στους Μεσογειακούς Αγώνες

    Το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα κατέκτησε ο Στέφανος Δημητριάδης, κατά την τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης των Μεσογειακών αγώνων της Μερσίνης. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού σημείωσε χρόνο 1:57.81 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του τελικού, πίσω από τον Σέρβο Βέλιμιρ Στιεπάνοβιτς που τερμάτισε σε 1:56.19.

    Στον τελικό του αγωνίσματος συμμετείχε και ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος κατετάγη έβδομος με 2:01.21.

    Εξάλλου, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-8 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό του τουρνουά, πήρε την τρίτη θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

    Ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο πήρε η ελληνική κολύμβηση, αυτή τη φορά με την ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική των ανδρών. Παρά την έλλειψη κλασικού κολυμβητή του υπτίου, η ελληνική τετράδα, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Στέφανο Δημητριάδη και Κριστιάν Γκολομέεβ, τερμάτισε δεύτερη στον τελικό σε χρόνο 3:40.66, πίσω από την Ιταλία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 3:38.25.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2013 - 16:30:21 UTC