Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση για την κινητικότητα στο Δημόσιο θα ζητήσει από την τρόικα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Σταδιακή, αλλά εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης βλέπει ο Ντράγκι
  • [03] Χωρίς τρόλεϊ η πρωτεύουσα 12.30 με 15.30 το μεσημέρι
  • [04] «Γράφοντας για την κρίση, η λογοτεχνία κινδυνεύει να ταυτιστεί με το κοινωνικό ρεπορτάζ»
  • [05] Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank με την Τράπεζα Πειραιώς
  • [06] Γερμανοί και Γάλλοι Σοσιαλιστές ζητούν αλλαγή του μείγματος της πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης
  • [07] Διαίρεση της Συρίας φοβάται ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα
  • [08] Ο Μπίλιτς αναλαμβάνει την Μπεσίκτας

  • [01] Παράταση για την κινητικότητα στο Δημόσιο θα ζητήσει από την τρόικα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Παράταση για την υλοποίηση του μέτρου της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα θα ζητήσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από την τρόικα, η οποία επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

    Μάλιστα, σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο, δήλωσε ότι με την τρόικα θα συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί η χρονική άνεση, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

    Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, αλλά και των στενών περιθωρίων που υπάρχουν, χθες ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη, για όλες τις εκκρεμότητες του δημοσίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρουσία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τις 2.000 απολύσεις που ζητούσε η τρόικα μέχρι τον Ιούλιο, με το κλείσιμο της ΕΡΤ και θα δείξει την αποφασιστικότητά της για επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και προσωπικού, που θα οδηγήσουν στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    [02] Σταδιακή, αλλά εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης βλέπει ο Ντράγκι

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι περιμένει ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα είναι σταδιακή, αλλά εύθραυστη, δήλωσε ο ίδιος σήμερα, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι πτώσης για την ανάπτυξη.

    Ο Ντράγκι επέμεινε στη θέση της ΕΚΤ ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αρχίσει να βελτιώνεται κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο. "Βλέπουμε μια σταδιακή ανάκαμψη να ενισχύεται ως το τέλος της χρονιάς και να συνεχίζεται το επόμενο έτος... Εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι πτώσης", δήλωσε ο Ντράγκι.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΕΚΤ θα εξετάσει "με μεγάλη προσοχή την εν δυνάμει αστάθεια στις οποίες εκτέθηκαν οι αγορές τις λίγες τελευταίες εβδομάδες".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Χωρίς τρόλεϊ η πρωτεύουσα 12.30 με 15.30 το μεσημέρι

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 12:30 έως τις 15:30 οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, λόγω της γενικής συνέλευσης μεθέμα τα εργασιακά και τη συλλογική σύμβαση.

    [04] «Γράφοντας για την κρίση, η λογοτεχνία κινδυνεύει να ταυτιστεί με το κοινωνικό ρεπορτάζ»

    Η λογοτεχνική προσέγγιση της κρίσης είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα διότι κινδυνεύει να εξαντληθεί σε μια ρεαλιστική περιγραφή τετριμμένων μοτίβων που δύσκολα ξεχωρίζουν από το κοινωνικό ρεπορτάζ. Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή πεζογράφος Βασιλική Πέτσα.

    Η Β. Πέτσα, που έχει επαινεθεί για τις νουβέλες και τα διηγήματά της από την κριτική γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1983 και σπούδασε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Θεωρίες Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Μιλώντας για τον κόσμο της πεζογραφίας της και τη σχέση του με την καθημερινή πραγματικότητα, λέει ακόμα πως η κάθαρση δεν προκύπτει πάντα ως «λύση» στην πραγματική ζωή, ίσως επειδή δεν υπάρχει κάποια μορφή φυσικής δικαιοσύνης. Ως προς ένα στοιχείο θρίλερ που συναντάμε στα βιβλία της, η συγγραφέας απαντά πως ακόμα και οι αρχαίες τραγωδίες, με την προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και τις άνωθεν παρεμβάσεις, στην ουσία τους αποτελούν ψυχολογικά θρίλερ: μόνο έτσι απεικονίζονται η ρευστότητα και το απρόβλεπτο του ανθρώπινου ψυχισμού.

    [05] Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank με την Τράπεζα Πειραιώς

    Ολοκληρώθηκε το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank στο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.

    Από χθες, Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, για όλες τις τραπεζικές εργασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 775 καταστημάτων των δύο τραπεζών, καθώς και από 2.343 ΑΤΜs και 385 μηχανήματα Easypay.

    Από την ίδια ημέρα, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

    Σήμερα έλλειψη απαρτίας αναβλήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας για ημερομηνία που θα καθοριστεί από το ΔΣ της τράπεζας.

    [06] Γερμανοί και Γάλλοι Σοσιαλιστές ζητούν αλλαγή του μείγματος της πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης

    Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ζητούν "μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση" εκτιμώντας ότι η προτεραιότητα πρέπει να είναι μια "κοινή πολιτική για την ανάπτυξη" και τον αγώνα εναντίον της ανεργίας των νέων, σε κοινή δήλωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στο Παρίσι.

    "Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεσμεύονται από κοινού για μια αλλαγή της πολιτικής απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση", υπογραμμίζεται στη δήλωση, στην οποία εκφράζεται απογοήτευση για πολλές πλευρές της πολιτικής που εφαρμόζεται από τους "συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους στην Ευρώπη".

    "Παρόλο που η δημοσιονομική σοβαρότητα και σταθερότητα διατηρούν τη σημασία τους, μια κοινή πολιτική για την ανάπτυξη κι ένα φιλόδοξο σύμφωνο εναντίον της ανεργίας των νέων πρέπει να γίνουν προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες", προστίθεται στο έγγραφο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος μιας συνομιλίας ανάμεσα στον πρώτο γραμματέα του PS, τον Αρλέμ Ντεζίρ, και τον πρόεδρο του γερμανικού SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    Αυτή η κοινή δήλωση δημοσιοποιείται επίσης την παραμονή της έναρξης, αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής όπου η Γαλλία πρόκειται ακριβώς να ταχθεί υπέρ της λήψης μέτρων για την απασχόληση των νέων στην ήπειρο, καθώς και υπέρ μιας πολιτικής επενδύσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

    [07] Διαίρεση της Συρίας φοβάται ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα

    Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα εξέφρασε σήμερα φόβους για διαίρεση της Συρίας, η οποία θα ήταν μια "βέβαιη πηγή καταστροφής" στην περιοχή και για σχίσμα ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες με "καταστροφικές συνέπειες".

    "Μια διαιρεμένη Συρία θα σήμαινε μια σύγκρουση χωρίς τέλος που θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή και το μέλλον των λαών της για τις επόμενες γενιές" δήλωσε ο Iορδανός μονάρχης σε συνέντευξή του στην παναραβική εφημερίδα ¶σαρκ αλ ¶ουσατ που εδρεύει στο Λονδίνο.

    "Η διαίρεση της Συρίας δεν είναι προς όφελος κανενός. Τα παιχνίδια με τη διαίρεση της Συρίας είναι μια βέβαιη πηγή καταστροφής", πρόσθεσε."Η υποκίνηση θρησκευτικών παθών στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις επόμενες γενιές και για ολόκληρο τον κόσμο", πρόσθεσε προειδοποιώντας για διάχυση της συριακής κρίσης στην περιοχή."Ο χειρότερος φόβος είναι η συριακή κρίση να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες στην περιοχή" τόνισε.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Ο Μπίλιτς αναλαμβάνει την Μπεσίκτας

    Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι ο Σλάβεν Μπίλιτς αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της Μπεσίκτας.

    Ο Κροάτης τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του με τη Λοκομοτίβ Μόσχας και συμφώνησε ν' αναλάβει την τουρκική ομάδα.

    Ο Μπίλιτς ήταν για έξι χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας του, μετά ανέλαβε τη Λοκομοτίβ, όπου όμως δεν είχε σπουδαία αποτελέσματα. Δεν άργησε, πάντως, να βρει νέα ομάδα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπεσίκτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2013 - 10:30:21 UTC