Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» λέει ο πρόεδρος της Cosco
  • [02] Παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης αεροδρομίου της Μόσχας ο Σνόουντεν
  • [03] Η Ιαπωνία στέλνει το πρώτο ρομπότ-αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [04] Θετικά βλέπει τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την ευρωζώνη η Α. Μέρκελ
  • [05] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία
  • [06] Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Ντίνο Μιχαηλίδη και υιό για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [07] Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές προβλέπει ερευνητής του Ifo
  • [08] Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Γουέμπερ
  • [09] Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και επίσημα ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός

  • [01] «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» λέει ο πρόεδρος της Cosco

    «Η ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα» και «η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» είναι κάποιες από τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Κινέζου προέδρου της COSCO που τιμήθηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που του απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσφέροντας το παράσημο στον κάπτεν Γιουέι Τζιαφού ως «πράξη αναγνώρισης και τιμής».

    Εξαίροντας ακόμη τη «ζωτική συνεισφορά» του καπετάνιου Γουέι στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης, αλλά επίσης στην ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών και την επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία», ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της «στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η συγκεκριμένη επένδυση».

    [02] Παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης αεροδρομίου της Μόσχας ο Σνόουντεν

    Ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν θεωρείται ότι βρίσκεται ακόμη σήμερα στον χώρο μετεπιβίβασης αεροδρομίου της Μόσχας και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει κάνει κράτηση σε κάποια πτήση για να αναχωρήσει από την ρωσική πρωτεύουσα, παρά τις πιέσεις από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εγκαταλείψει τη χώρα.

    Ο 30χρονος Αμερικανός εγκατέλειψε τις ΗΠΑ αυτό τον μήνα και μετέβη στο Χονγκ Κονγκ αφού διέρρευσε λεπτομέρειες για μυστικά προγράμματα παρακολούθησης από την αμερικανική κυβέρνηση και την Κυριακή έφθασε στη Μόσχα.

    Τη Δευτέρα αναμενόταν να αναχωρήσει για την Αβάνα, αλλά δεν επιβιβάστηκε στην πτήση.

    Ο Σνόουντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία στις ΗΠΑ και έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από τον Ισημερινό, δεν έχει θεαθεί μετά την άφιξή του στη Μόσχα. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Η Ιαπωνία στέλνει το πρώτο ρομπότ-αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Στην αποστολή του πρώτου ρομπότ- αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα προχωρήσει η Ιαπωνία.

    Το όνομα του ρομπότ είναι Κιρόμπο και έχει ύψος μόλις 33 εκατοστά. Η ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει του επιτρέπει να αναγνωρίσει πρόσωπα, ενώ παράλληλα, χάρη στο λογισμικό του, μπορεί να συνδιαλέγεται με ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το ρομπότ- αστροναύτης θα σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να κρατάει συντροφιά στον Κοΐτσι Ουακάτα, τον πρώτο Ιάπωνα που θα τεθεί επικεφαλής του Σταθμού.

    [04] Θετικά βλέπει τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την ευρωζώνη η Α. Μέρκελ

    Τη δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης για την Ευρωζώνη πρότεινε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, το οποίο ωστόσο, όπως διευκρίνισε, θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνον εφόσον έχει προηγουμένως επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής.

    Μετά την εναρμόνιση της οικονομικής πολιτικής, θα μπορούσε να προωθηθεί και η ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε η καγκελάριος στην καθιερωμένη ενημέρωση του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου πριν από τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

    [05] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία

    Νέα διαδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στη Σόφια με αίτημα την παραίτηση του κυβερνητικού συνασπισμού με επικεφαλής το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά τη χθεσινή ένταση έξω από τη Βουλγαρική Βουλή.

    Διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν όπως και χθες, έξω από το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής, πέταξαν ντομάτες και αγγούρια και φωνάζουν συνθήματα όπως ?Μαφία? και ?Παραιτηθείτε?.

    Για 14η συνεχή μέρα διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Βουλγαρία, οι οποίες ξεκίνησαν με αφορμή το διορισμό του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Παρ' ότι ο διορισμός του ανακλήθηκε μετά το κύμα αντιδράσεων, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αιτήματα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι και την αλλαγή του Εκλογικού Κώδικα.

    [06] Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Ντίνο Μιχαηλίδη και υιό για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, Μιχάλη, αναμένεται να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτές της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα TOR M1 δεν εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιόν τους.

    Ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των ΤΟR M1 από το ΥΠΕΘΑ.

    [07] Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές προβλέπει ερευνητής του Ifo

    Βέβαιος ότι μετά τις εκλογές στην Γερμανία θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο ειδικός του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για θέματα πραγματικής οικονομίας Κάι Κάρστενσεν και προειδοποίησε τους γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.

    Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου ο κ. Κάρστενσεν και προέβλεψε ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να ματώσουν.

    «Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού», δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση. Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί διαμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά, διευκρίνισε.

    [08] Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Γουέμπερ

    Την αποχώρησή του από τη Φόρμουλα Ενα στο τέλος της τρέχουσας περιόδου ανακοίνωσε ο Μαρκ Γουέμπερ.

    Ο 36χρονος Αυστραλός, ο οποίος από το 2007 αγωνίζεται με τα χρώματα της Red Bull, γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του ότι θα ενταχθεί στο δυναμικό της Πόρσε και θα τρέξει σε αγώνες όπου συμμετέχει η γερμανική εταιρεία, όπως οι «24 ώρες του Λε Μαν» και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής.

    Ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος τώρα αγωνίζεται με τη Λότους, θεωρείται το φαβορί για να πάρει τη θέση του.

    [09] Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και επίσημα ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός

    «Κλείδωσε» η απόφαση της UEFA για αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα από τις εφετινές διεθνείς διοργανώσεις.

    Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή των δύο ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2013-14, καθώς στους φακέλους που κατέθεσαν, υπήρξαν ελλείψεις (οικονομικά στοιχεία κ.α.) και ως εκ τούτου δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

    Και οι δύο αποφάσεις είναι τελεσίδικες και μπορεί να ασκηθεί έφεση γι' αυτές στο CAS, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 June 2013 - 12:30:22 UTC