Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πόλος επενδύσεων η Ελλάδα
  • [02] Με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank
  • [03] Προκρίθηκε στους "16" η Εθνική
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Θα ζητήσουμε Εξεταστική για την ΕΡΤ
  • [05] Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ στην Αττική
  • [06] Δηλώσεις Στ. Κριμιζή για το "Βόγιατζερ-1"
  • [07] Ξεκίνησε το 9ο συνέδριο της ΝΔ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πόλος επενδύσεων η Ελλάδα

    «H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε τη δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο του κόμματος που γίνεται στο Στάδιο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

    «Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε τη διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε τη χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

    Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχεις ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    [02] Με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank, με αποτέλεσμα να αποτελεί την πρώτη τράπεζα που καταφέρνει να ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς τη στήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καλύφθηκε στο 100% τόσο η έκδοση νέων μετοχών, όσο και η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

    [03] Προκρίθηκε στους "16" η Εθνική

    Την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων πανηγύρισε η Εθνική ομάδα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Τραπεζούντα με την Παραγουάη στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον Δ΄ όμιλο.

    Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Διαμαντάκο στο 66΄, για να ισοφαρίσουν οι νοτιοαμερικανοί, που επίσης προκρίθηκαν, με τον Μοντενέγκρο στο 72΄.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Θα ζητήσουμε Εξεταστική για την ΕΡΤ

    Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες για την υπόθεση της ΕΡΤ, θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων.

    "Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα εξετάσει και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν διαδικασίες που θα στοιχίσουν στον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα φορολογούμενο πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ" ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ στην Αττική

    Αναστέλλεται από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου προσωρινά η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

    Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΤΕΟ οφείλεται στη διαδικασία πιστοποίησής τους και προμήθειας των απαραίτητων μηχανημάτων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20794/2222/3-5-2012 (ΦΕΚ: 1466/Β'/2012) περί «καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ», όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα.

    [06] Δηλώσεις Στ. Κριμιζή για το "Βόγιατζερ-1"

    Μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή, αλλά μπορεί να πάρει αρκετά ακόμα χρόνια. Ο λόγος για τον διαστημικό πρωτοπόρο, το σκάφος «Βόγιατζερ-1», που όλο και περισσότερο προσεγγίζει το έσχατο όριο του ηλιακού μας συστήματος, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει την τελική και ιστορική έξοδο στο διαστρικό χώρο, εκεί όπου πλέον παύει η επίδραση του Ήλιου μας.

    Τρεις νέες επιστημονικές εργασίες που δημοσιεύει σήμερα το κορυφαίο περιοδικό "Science" (μία από τις οποίες συνυπογράφει ο διακεκριμένος έλληνας ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής), σύμφωνα με το BBC, το "Nature" και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης», δείχνουν ότι η συγκεκριμένη διαστημοσυσκευή, που πλέον απέχει περίπου 18,6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο (περίπου 125 φορές η απόσταση Γης - Ήλιου) και το σήμα της χρειάζεται 17 ώρες για να φθάσει στη Γη, έχει πλησιάσει περισσότερο από ποτέ να γίνει το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα, το οποίο θα ξανοιχτεί στο άγνωστο κενό του διαστρικού χώρου.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το «Βόγιατζερ-1» πλησιάζει πλέον στην ηλιόπαυση, στα έσχατα σύνορα της ηλιόσφαιρας, της τεράστιας σφαίρας σωματιδίων που δημιουργείται από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου. Μόλις την διαπεράσει για τα καλά, τότε θα έχει επίσημα περάσει τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος. Αυτό θα όμως θα είναι σίγουρο μόνο όταν οι επιστήμονες δουν το οριστικό και αδιάψευστο σημάδι, την απότομη αλλαγή στην κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου που θα καταγράψει το σκάφος, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

    Το «Βόγιατζερ-1», μαζί με δίδυμό του «Βόγιατζερ-2», κατασκευάστηκαν από το Εργαστήριο Αεριοπροώθσης της NASA με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και εκτοξεύτηκαν το 1977. Αφού πέρασαν κοντά από τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, από το 1990 έβαλαν πλώρη για το αχανές διάστημα. Το «Βόγιατζερ-2», που εκτοξεύτηκε λίγες εβδομάδες αργότερα και ακολούθησε διαφορετική διαδρομή, βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, σε απόσταση περίπου 15,1 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο, δηλαδή κινείται για τα καλά ακόμα εντός της επικράτειας της ηλιόσφαιρας.

    Οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να είναι βέβαιοι πότε ακριβώς το προπορευόμενο «Βόγιατζερ-1», που κινείται με ταχύτητα περίπου 61.000 χλμ την ώρα, θα βγει από την ηλιόσφαιρα.

    «Το Βόγιατζερ-1 μπορεί να απέχει μήνες ή και χρόνια για να εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα. Απλώς δεν το γνωρίζουμε», δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) της Ελλάδας. «Όμως η αναμονή είναι από μόνη της απίστευτα συναρπαστική, καθώς το Βόγιατζερ συνεχίζει να αψηφά τις προβλέψεις και μεταβάλλει τον τρόπο που σκεφτόμαστε γι' αυτή τη μυστηριώδη και θαυμαστή πύλη προς τον γαλαξία», πρόσθεσε ο έλληνας φυσικός.

    «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει κι άλλο στρώμα ανάμεσα σε αυτό που βρίσκεται τώρα το Βόγιατζερ και στο διαστρικό χώρο. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο παχύ είναι αυτό το εξώτατο στρώμα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής Εντ Στόουν του Caltech.

    Οι νέες επιστημονικές δημοσιεύσεις εστιάζουν σε παρατηρήσεις που έκανε το σκάφος το 2012, όταν πέρυσι το καλοκαίρι εισήλθε στη λεγόμενη «μαγνητική λεωφόρο», που φαίνεται να συνδέει πια το «Βόγιατζερ» με το διαστρικό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν πλέον να πάρουν μια γεύση του τελευταίου προτού το σκάφος εισέλθει επισήμως σε αυτό τον χώρο ανάμεσα στα άστρα, περνώντας οριστικά μέσα από την λεγόμενη «ηλιόπαυση».

    [07] Ξεκίνησε το 9ο συνέδριο της ΝΔ

    Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων ξεκίνησε το 9ο συνέδριο της ΝΔ στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Βασικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα».

    Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης εξάντλησε τις προωθητικές δυνάμεις που περιείχε, ανέφερεο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ενώο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης που παρά τις αδυναμίες της, οι Έλληνες απόλαυσαν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, δημοκρατικά δικαιώματα, ευρωπαϊκή πορεία".

    "Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση" ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης".

    Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε: "ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Στη διαπίστωση συμφωνούμε αλλά τα κόμματά μας έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση".

    Η ημέρα θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, και να δώσει το στίγμα τον προθέσεών από εδώ και στο εξής με το καινούργιο δεδομένο της συγκατοίκησης με το ΠΑΣΟΚ.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα φανούν και οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από ένα χρόνο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 18:30:22 UTC