Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μετρημένες οι ημέρες της νέας κυβέρνησης
  • [02] Ο Ομπάμα στη Νότια Αφρική για τον Μαντέλα
  • [03] Ι. Βρούτσης: Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2014
  • [04] ΚΚΕ: Η "νέα Ελλάδα" στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι φτιαγμένη από παλιά υλικά
  • [05] Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών
  • [06] Ανησυχούν οι αρχές της Αλβανίας για την ασυνήθιστη αύξηση των κρουσμάτων του AIDS

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μετρημένες οι ημέρες της νέας κυβέρνησης

    «Φωτογραφία της διαπλοκής και της πολιτικής αποσύνθεσης» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το νέο κυβερνητικό σχήμα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ζητά την άμεση προσφυγή σε εκλογές και τονίζει ότι το κόμμα του είναι «εγγυητής της Δημοκρατίας».

    Η νέα κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας. Είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό και η ίδια αντίληψη, που κυριάρχησε στον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια» και διατυπώνει την πρόβλεψη ότι αυτή η κυβέρνηση «θα είναι πιο μνημονιακή, πιο αυταρχική, αλλά και πιο καταστροφική, είναι η κυβέρνηση που έχει στόχο να φέρει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, θα καταστήσει τη χώρα μόνιμη αποικία χρέους».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «είναι μετρημένες» οι ημέρες της νέας κυβέρνησης και σημειώνει πως «χωρίς τη στήριξη των μέσων της διαπλοκής και τη στήριξη της κ. Μέρκελ, χωρίς τον φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύουν κατά κύματα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η υβριδική κυβέρνηση με τα πιο φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης».

    Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του δεν έριξαν απλώς το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, κατεδάφισαν το σήμα της δημοκρατίας.

    [02] Ο Ομπάμα στη Νότια Αφρική για τον Μαντέλα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική δεν θα επισκεφθεί τον "ήρωά" του Νέλσον Μαντέλα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Πρετόρια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Σεβόμενοι την ησυχία του Νέλσον Μαντέλα όπως και την επιθυμία της οικογένειας, δεν θα επισκεφθούν το νοσοκομείο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ωστόσο ο "Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα θα συναντήσουν σήμερα μέλη της οικογένειας του" ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ και πρώτου μαύρου προέδρου της χώρας για να "ευχηθούν και να προσευχηθούν αυτή τη δύσκολη στιγμή" για την υγεία του Μαντέλα, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.

    [03] Ι. Βρούτσης: Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2014

    Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο συνολικός αριθμός μπορεί να φθάσει τις 160.000 θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών», που ήδη υλοποιείται, θα προστεθούν τα προγράμματα για 75.000 νέους, που ξεκινούν στις αρχές του 2014, ενώ από τα 180 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από τα 6 δισ του «Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους» θα προκύψουν νέα προγράμματα για επιπλέον 40-50.000 νέους ανέργους.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

    Ο υπουργός Εργασίας τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αντλήσει επιπλέον πόρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας στις οποίες η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%.

    Ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική, τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εργασίας στο Βερολίνο την ερχόμενη Τρίτη και τονίζει ότι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [04] ΚΚΕ: Η "νέα Ελλάδα" στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι φτιαγμένη από παλιά υλικά

    «Η "νέα Ελλάδα", στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ.

    «Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους "εθνικούς", δηλαδή τους ταξικούς, στόχους του κεφαλαίου. Από την "ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ", μέχρι τη σημερινή "νέα Ελλάδα" της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γι αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η νέα Ελλάδα για τον λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

    [05] Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

    Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, που ίσχυε από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός, Κ. Αρβανιτόπουλος, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό τη λήξη της επιστράτευσης και δήλωσε σχετικά: «Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό την άρση της επιστράτευσης, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί ότι θα συμβεί μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ήταν ένα αυστηρό, αλλά επιβεβλημένο μέτρο για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων και για να μην πάει χαμένος ο κόπος των παιδιών και των οικογενειών τους».

    [06] Ανησυχούν οι αρχές της Αλβανίας για την ασυνήθιστη αύξηση των κρουσμάτων του AIDS

    Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του ιού του AIDS κατά τους πρώτους πέντε μήνες τού έτους έχει προκαλέσει ανησυχία στους γιατρούς και τις υγειονομικές αρχές, στην Αλβανία. Πενήντα έξι νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από τον Ιανουάριο έως σήμερα, στον πληθυσμό των περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ζουν στη χώρα.

    Οι ειδικοί λένε ότι η αύξηση αυτή είναι ασυνήθιστη, και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να διεξαχθούν μαζικά τεστ στον πληθυσμό.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Υγείας, στην Αλβανία είναι καταγεγραμμένες 570 περιπτώσεις ατόμων, που έχουν προσβληθεί από τον ιό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 June 2013 - 12:30:24 UTC