Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόνο από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση στα λεωφορεία από σήμερα
  • [02] «Μουντιάλ» ποδοσφαίρου για ρομπότ, με νικήτριες Ιαπωνία - Γερμανία
  • [03] Στην Αθήνα η «μεγάλη κυρία της τζαζ» Νταϊάνα Κρολ
  • [04] Eξηγήσεις από τις ΗΠΑ ζητούν οι Ευρωπαίοι στο ζήτημα της ηλεκτρονικής κατασκοπείας
  • [05] Δεκαεννέα πυροσβέστες νεκροί σε πυρκαγιά στην Αριζόνα
  • [06] Απειλούνται με εξαφάνιση τα αγριόγιδα, οι «αντιλόπες των ελληνικών βουνών»
  • [07] Ο Αρης απέκτησε τον Μανιά

  • [01] Μόνο από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση στα λεωφορεία από σήμερα

    Υποχρεωτική είναι από σήμερα η επιβίβαση επιβατών στα λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό, στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Μεταφορών& Υποδομών να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς.

    Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά αρχικά σε επιλεγμένες περιοχές και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.

    Τα λεωφορεία των γραμμών αυτών θα φέρουν ειδική σήμανση στις θύρες και στη φωτεινή επιγραφή τους, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες.

    Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω internet στη διεύθυνση : http://www.oasa.gr.

    [02] «Μουντιάλ» ποδοσφαίρου για ρομπότ, με νικήτριες Ιαπωνία - Γερμανία

    Μια ομάδα ρομπότ-παικτών από την Ιαπωνία και μια άλλη από τη Γερμανία αναδείχτηκαν νικήτριες στους δύο τελικούς των παγκοσμίων αγώνων ποδοφαίρου Robocup 2013 για ρομπότ με μέγεθος ενηλίκων και εφήβων αντίστοιχα. Ήταν άλλη μία ένδειξη για τις συνεχείς προόδους της ιαπωνικής και της γερμανικής ρομποτικής βιομηχανίας.

    Στους διεθνείς αγώνες, που ξεκίνησαν το 1997 με ιαπωνική πρωτοβουλία και φέτος πραγματοποιήθηκαν στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, συμμετείχαν πάνω από 1.000 ρομπότ και ρομποτικές ομάδες από 40 χώρες, οι οποίες διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες. Η Ελλάδα συμμετείχε με δύο ομάδες, τους «Κουρήτες» του Πολυτεχνείου Κρήτης και την «Πανδώρα» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Οι αγώνες Robocup 2014 θα διεξαχθούν στη Βραζιλία. Ο φιλόδοξος στόχος των διοργανωτών των αγώνων Robocup είναι έως το 2050 μια ρομποτική ποδοσφαιρική ομάδα να έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, ώστε να καταφέρει να «κοντράρει» στα ίσια -και, γιατί όχι, να νικήσει- την παγκόσμια πρωταθλήτρια (ανθρώπινου) ποδοσφαίρου.

    [03] Στην Αθήνα η «μεγάλη κυρία της τζαζ» Νταϊάνα Κρολ

    Μια «μεγάλη κυρία της τζαζ», η κορυφαία Καναδή ερμηνεύτρια Νταϊάνα Κρόλ, θα σαγηνεύσει το κοινό με τη φωνή της, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της που ένας σταθμός της θα είναι και η Αθήνα, στο Ηρώδειο, η «ιέρεια της τζαζ» μας φέρνει στις μελωδικές αποσκευές της - εκτός τις πασίγνωστες μεγάλες επιτυχίες της - και τον θησαυρό του νέου της άλμπουμ. Το περίφημο «Glad Rag Doll», τον ενδέκατο και «σοβαρότερο» δίσκο της, ο οποίος αποτελεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας άκρως επιτυχημένης συνεργασίας με τον κορυφαίο παραγωγό T Bone Burnett, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την αμερικανική μουσική παράδοση και τεράστια ονόματα όπως ο Elton John, o Leon Russell, ο Elvis Costello, o Roy Orbison.

    [04] Eξηγήσεις από τις ΗΠΑ ζητούν οι Ευρωπαίοι στο ζήτημα της ηλεκτρονικής κατασκοπείας

    Οι Ευρωπαίοι απαίτησαν εξηγήσεις για το αμερικανικό πρόγραμμα κατασκοπείας που φέρεται ότι είχε στόχο τους θεσμούς της ΕΕ και εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών ενώ στην τελευταία μέχρι στιγμής εξέλιξη η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" υποστήριξε χθες Κυριακή ότι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα περιλαμβάνονται μεταξύ των 38 στόχων που παρακολουθούνταν από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

    Μπροστά στον κατακλυσμό των εγγράφων που γίνονται γνωστά από τον αμερικανό πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά ενός κυκεώνα αντάξιου των καλύτερων μυθιστορημάτων κατασκοπείας, οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν μάλιστα για εν δυνάμει συνέπειες στη διαπραγμάτευση μιας διατλαντικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.

    "Οι εταίροι δεν κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο!", δήλωσε χθες Κυριακή στο Λουξεμβούργο η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ. "Από την πλευρά του, ο ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκαχτ δήλωσε μιλώντας σε βελγικό τηλεοπτικό κανάλι πως, αν οι κατηγορίες αυτές επιβεβαιωθούν, η υπόθεση είναι "πολύ σοβαρή"."Καθαρότητα, αλήθεια και διαφάνεια: αυτά είναι που μπορούμε και που πρέπει να περιμένουμε από τους φίλους και συμμάχους μας. Οι αμερικανικές εξηγήσεις είναι απαραίτητες και κατεπείγουσες", δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο γάλλος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

    Οι τρεις επίτροποι αντέδρασαν με τις δηλώσεις αυτές στις αποκαλύψεις του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού "Ντερ Σπίγκελ", το οποίο διαβεβαίωσε χθες ότι το Prism, το πρόγραμμα κατασκοπείας της NSA, είχε στόχο τους θεσμούς της ΕΕ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Δεκαεννέα πυροσβέστες νεκροί σε πυρκαγιά στην Αριζόνα

    Τουλάχιστον 19 πυροσβέστες βρήκαν το θάνατο στη μάχη εναντίον μιας πυρκαγιάς χθες Κυριακή στην Αριζόνα, ενώ οι δυτικές ΗΠΑ πλήττονται από δριμύ κύμα καύσωνα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γιαβαπάι, ενώ ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς πυροσβέστες.

    Η Δασική Υπηρεσία της Αριζόνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως αγνοοούνταν η τύχη 19 πυροσβεστών, οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο λόφο Γιάρνελ, περίπου 120 χλμ. βορειοδυτικά του Φοίνιξ. Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

    Η πυρκαγιά σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ. Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην ανατολική Καλιφόρνια, καταγράφηκε θερμοκρασία 54 βαθμών, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Λος Άντζελες Τάιμς".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Απειλούνται με εξαφάνιση τα αγριόγιδα, οι «αντιλόπες των ελληνικών βουνών»

    "Αντιλόπες των ελληνικών βουνών" χαρακτήρισε τα αγριόγιδα ο βιολόγος Χαρητάκης Παπαϊωάνου κατά την εισήγηση του σεημερίδα που πραγματοποιήθηκε, στην Κόνιτσα, με θέμα: "Το αγριόγιδο της Βόρειας Πίνδου και η ανάγκη της ουσιαστικής προστασίας του".

    "Το αγριόγιδο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των γκρεμών, είναι ένα δυναμικό και περήφανο ζώο" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαϊωάννου. Διευκρινίζει δε ότι δεν πρέπει να συγχέεται το αγριόγιδο με το αγριοκάτσικο, το αγρίμι, το οποίο ανήκει στο ίδιο οικογένεια, έχουν κοντινή συγγένεια και ζει κυρίως στο φαράγγι της Σαμαριάς και στα Λευκά Όρη της Κρήτης.

    Το αγριόγιδο απειλείται με εξαφάνιση, καθώς συναντάται πλέον σε μικρούς τοπικούς πληθυσμούς στη χώρα μας, οι οποίοι ανήκουν στο υποείδος των Βαλκανίων, που είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Στην Ελλάδα, σήμερα - σύμφωνα με υπολογισμούς - υπάρχουν 600-700 αγριόγιδα που είναι διασκορπισμένα στην Πίνδο, τη Στερεά Ελλάδα, τον Όλυμπο, τη Ροδόπη και τα βουνά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. Στο όρος Τύμφη συναντάμε έναν μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα αριθμό, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία φτάνουν τα 200, ενώ στο Γράμμο τα 30 και στο Σμόλικα τα 70 άτομα.

    [07] Ο Αρης απέκτησε τον Μανιά

    Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε ο Άρης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάλη Μανιά. Ο Έλληνας επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, και οι "κίτρινοι" κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Έτσι ο πρώτος σκόρερ της Football League, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Η ανακοίνωση του Αρη ανέφερε τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Μιχάλη Μανιά για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 23χρονος επιθετικός (γεννήθηκε στις 20/02/1990 στη Ρόδο), πρώτος σκόρερ της Football League την προηγούμενη σεζόν με την φανέλα του πρωταθλητή Απόλλωνα Σμύρνης, θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας μας και θα τεθεί στην διάθεση του Γιάννη Χατζηνικολάου την Τρίτη (02/07).»

    Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Μιχάλης Μανιάς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, δήλωσε: «Εκτιμώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο ΑΡΗΣ μου έδωσε τη μεγάλη σιγουριά για το επόμενο επαγγελματικό βήμα στην καριέρα μου. Οι συνθήκες που θα βρω όταν ενσωματωθώ με τη νέα μου ομάδα είμαι βέβαιος ότι θα είναι οι καλύτερες. Ο ΑΡΗΣ έχει έναν εκπληκτικό κόσμο και για μένα ήταν, είναι και θα είναι στις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Καταλυτικό ρόλο για την συμφωνία έπαιξε η μεγάλη επιθυμία του προέδρου κ. Ηλιάδη να έρθω στον ΑΡΗ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 6:30:21 UTC