Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τους νεοναζί»
  • [02] Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας
  • [03] Την πρόταση της Noble να ξεκινήσει γρηγορότερα η παραγωγή φυσικού αερίου, μελετά η Λευκωσία
  • [04] Οι αέρηδες «αναβάλουν» τη συναυλία του Μίκη στη Μακρόνησο
  • [05] Ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ θα υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη
  • [06] Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [07] Δεκαεννέα νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη Σιβηρία
  • [08] Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται νεαρός κρητικός αίγαγρος, στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Υπογράφει στην Τότεναμ ο Παουλίνιο

  • [01] «Η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τους νεοναζί»

    «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα, το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας. Αυτό επειδή ήταν παρεξηγήσιμο, όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος» τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «Mega», με αφορμή τις δηλώσεις Β. Πολύδωρα περί συνεργασίας ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΕΡΤ, αυτό διευθετήθηκε με τον πλέον ειρηνικό τρόπο, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

    «Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε, γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Εμείς, διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο» επισήμανε.

    [02] Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

    Συλλαλητήριο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιεί αυτή την ώρα, η ΟΛΜΕ, κατά της διαθεσιμότητας.

    «Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι "αιτία πολέμου"» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

    Η συγκέντρωσηξεκινά από το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) όπου πραγματοποιείται το συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα καταλήξει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [03] Την πρόταση της Noble να ξεκινήσει γρηγορότερα η παραγωγή φυσικού αερίου, μελετά η Λευκωσία

    Πρόταση της Noble να αρχίσει γρηγορότερα η παραγωγή φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και μεταφορά του στην Κύπρο με διασωλήνωση, μελετά η κυπριακή κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κρατρικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Σόλωνα Κασίνη, αυτό θα γίνει με ειδική πλατφόρμα που θα μετακινηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είπε, επίσης, ότι το φυσικό αέριο θα αρχίσει να φθάνει στην Κύπρο το 2016, αντί το 2018, όπως έχει προγραμματιστεί.

    Ο κ. Κασίνης υπέδειξε ότι η λύση αυτή φαίνεται να είναι προσφορότερη και το κόστος πιο χαμηλό. Με τον τρόπο αυτό, είπε, θα εξυπηρετηθεί πολύ η ηλεκτροπαραγωγή και θα μειωθεί το κόστος του ηλεκτρισμού.

    [04] Οι αέρηδες «αναβάλουν» τη συναυλία του Μίκη στη Μακρόνησο

    Στο θέατρο Βράχων, στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου και όχι στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου θα κάνει την καλοκαιρινή της έναρξη η παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «Ποιος τη ζωή μου». Στη συνέχεια το ταξίδι θα συνεχιστεί σε περισσότερες από 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

    Για την παράσταση στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου ο δήμος Λαυρεωτικής επρόκειτο να δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο, αλλά οι αυξημένης έντασης αέρηδες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή, εμποδίζουν τους μουσικούς να μεταφέρουν τα μηχανήματα τους ακτοπλοϊκώς από το Λαύριο στη Μακρόνησο.

    Η εκδήλωση είχε πάρει πράσινο φως από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενώ η διοργάνωση της στη Μακρόνησο αποτέλεσε επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

    Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο 'Αρης Λεμπεσόπουλος.Στην παράσταση καταγράφεται η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, πλαισιωμένη από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.

    [05] Ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ θα υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη

    Ο τελευταίος λευκός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Φρεντερίκ ντε Κλερκ θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη, δήλωσε η βοηθός του.

    Το 1993, ο 77χρονος ντε Κλερκ βραβεύτηκε με Νομπέλ Ειρήνης από κοινού με τον διάδοχό του, τον Νέλσον Μαντέλα, επειδή έθεσαν τέλος στο καθεστώς ρατσιστικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, γνωστό με τον όρο Απαρτχάιντ υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στην ισότητα των πολιτών του κράτους ανεξαρτήτως χρώματος.

    "Αναμένει ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο εντός 24 ωρών. Θα τού τοποθετηθεί βηματοδότης και μετά θα λάβει εξιτήριο", δήλωσε στο Ρόιτερς η προσωπική του βοηθός Μπρέντα Στέιν.

    Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του πρώην προέδρου ανακοίνωσε ότι ο ντε Κλερκ διέκοψε τις διακοπές του στην Ευρώπη εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του 94χρονου Μαντέλα, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Εισήχθη πριν από τρεις εβδομάδες και πλέον υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από βομβιστές καμικάζι εναντίον ξένης εταιρίας μεταφορών που συνεργάζεται με την ISAF, τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

    "Τέσσερις νεπαλέζοι φρουροί, ένας αφγανός φρουρός, καθώς και δύο αφγανοί πολίτες" σκοτώθηκαν στην επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι δράστες, που πρέπει να ήταν τρεις, σκοτώθηκαν. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Στόχος της επίθεσης που "σημειώθηκε στις 04.30' τοπική ώρα (03.00' ώρα Ελλάδος) ήταν εταιρία μεταφορών επιμελητειακής υποστήριξης που συνεργάζεται με τις διεθνείς δυνάμεις", εξήγησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχαμάντ Ντάουντ Αμίν.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [07] Δεκαεννέα νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη Σιβηρία

    Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ελικοπτέρου στην Ιακουτία (ανατολική Σιβηρία), ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (ΜΑΚ).

    Το ελικόπτερο MI-8 της εταιρείας Polar Airlines μετέφερε 25 επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Η επιτροπή, επικαλούμενη μέλος του πληρώματος το οποίο επέζησε, τόνισε ότι οι νεκροί είναι δεκαεννέα. Ωστόσο, το πρακτορείο Ιτάρ-Τας επικαλούμενο τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο μετέδωσε ότι 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ότι πέντε επέζησαν, ανάμεσά τους ένα παιδί.

    Στην Ιακουτία, η οποία εκτείνεται βόρεια του Αρκτικού κύκλου, τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά ανθρώπων σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται νεαρός κρητικός αίγαγρος, στη Θεσσαλονίκη

    Με χειρουργική επέμβαση, από καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κρητικός αίγαγρος «Θοδωρής» που έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστών.

    Όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση Δασών Χανίων, ο αίγαγρος «Θοδωρής» μεταφέρθηκεμε πτήση ειδικού αεροσκάφους της Aegean, στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση θα γίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

    Ο δασολόγος Γιάννης Φωτάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μικρό ζώο βαφτίστηκε «Θοδωρής», καθώς ζει πάνω στην νησίδα Θεοδωρού.

    [09] Υπογράφει στην Τότεναμ ο Παουλίνιο

    Στις τελικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να πάρει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τον Παουλίνιο, φέρεται πως είναι η Τότεναμ.

    Οπως αναφέρει σε σχετικά δημοσιεύματα ο αγγλικός Τύπος, η διοίκηση των Λονδρέζων είναι κοντά σε συμφωνία με την Κορίνθιανς για τη μεταγραφή του 24χρονου διεθνή μέσου, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία της εθνικής Βραζιλίας ως την κατάκτηση του κυπέλλου συνομοσπονδιών.

    Το κόστος της μεταγραφής θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ και ο Παουλίνιο αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές πάνω από τρία εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 8:30:23 UTC