Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα με στόχο να επιτευχθεί μέχρι το Σάββατο συμφωνία
  • [02] Η Ντ. Ρούσεφ κατέθεσε στο Κοινοβούλιο πρόταση δημοψηφίσματος για πολιτικές μεταρρυθμίσεις
  • [03] Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου
  • [04] Ακυρώνεται το πρωινό δρομολόγιο του προαστιακού Κιάτο-Αεροδρόμιο

  • [01] Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα με στόχο να επιτευχθεί μέχρι το Σάββατο συμφωνία

    Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την τρόικα επιδιώκει να επιτύχει η κυβέρνηση έως το Σάββατο, ώστε να υπάρχει μια βάση συζήτησης του αναθεωρημένου Μνημονίου και κατ' επέκταση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιουλίου.

    Αυτό επισήμανε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και παρουσία των επικεφαλής της τρόικας. «Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και γράφονται τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρείται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα», ανέφερε ο ίδιος παράγοντας.

    Στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν έως τώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα για έναν μηχανισμό περικοπής των δαπανών, οι οποίες υπερβαίνουν το μηνιαίο πλαφόν στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως να διευκρινισθεί εάν έχει καλυφθεί πλήρως, έστω και προς το παρόν, η δημοσιονομική «τρύπα» στο ταμείο.

    [02] Η Ντ. Ρούσεφ κατέθεσε στο Κοινοβούλιο πρόταση δημοψηφίσματος για πολιτικές μεταρρυθμίσεις

    Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατέθεσε σήμερα στο Κοινοβούλιο το αίτημα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που πρότεινε η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, ενόψει των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που κατέστη αναγκαίο να δρομολογηθούν σε απάντηση των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, με συνθήματα κατά της γενικευμένης διαφθοράς και της κακής άσκησης της πολιτικής.

    Η προεδρική πρόταση για δημοψήφισμα παραδόθηκε στον πρόεδρο της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου Ρενάν Καλιέιρους από τον υπουργό Ζουζέ Εντουάρντου Καρντόζου και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μισέλ Τέμερ, μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Senado.

    Φιλοδοξία της Ρούσεφ είναι, τόσο το δημοψήφισμα, όσο και η πολιτική μεταρρύθμιση, να πραγματωθούν πριν τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2014.

    [03] Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου

    Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου συστήνεται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

    Η ομάδα όπως προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών θα καθορίσει τον τρόπο αποτύπωσης και συγκέντρωσης των στοιχείων που θα αποτελέσουν το Περιουσιολόγιο φυσικών προσώπων κατόχων ΑΦΜ η δημιουργία του οποίου προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία.

    Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων καθώς και τις μεταβολές τους, κάτι που σημαίνει ότι οι έλεγχοι για το Πόθεν Έσχες θα είναι πιο αποτελεσματικοί.

    [04] Ακυρώνεται το πρωινό δρομολόγιο του προαστιακού Κιάτο-Αεροδρόμιο

    Με προβλήματα θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον προαστιακό σιδηρόδρομο λόγω εργασιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

    Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το δρομολόγιο Κιάτο - Αεροδρόμιο στις 06:25 το πρωί δεν θα πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 18:30:21 UTC