Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι κρατεί τον Μοχάμεντ Μόρσι
  • [02] Καλά στην υγεία τους τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων που συγκρούστηκαν
  • [03] Στην Κύπρο αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [04] Πέθανε ο "πατέρας" του ποντικιού

  • [01] Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι κρατεί τον Μοχάμεντ Μόρσι

    Υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε σήμερα νωρίς το πρωί ότι ο αιγυπτιακός στρατός έχει θέσει υπό κράτηση τον Μοχάμεντ Μόρσι, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι. Ο Μόρσι "κρατείται προληπτικά", είπε ο στρατιωτικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί υποδηλώνοντας ότι σε βάρος του πρώην αρχηγού του κράτους ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, έκανε έκκληση προς την Αίγυπτο για αυτοσυγκράτηση, καθώς και τη διατήρηση των δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης, αφότου οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας ανέτρεψαν τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

    Τηβαθιά του ανησυχία σχετικά με τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Αίγυπτο εξέφρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ.Ομπάμα.

    Νωρίτερα, οστρατός της χώρας έκλεισε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς,που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την παράταξη στην οποία ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μόρσι.Υπάλληλοι συνελήφθησαν.

    Ο ανατραπείς ισλαμιστής Αιγύπτιος ηγέτης Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε, σε ένα μήνυμά του που μαγνητοσκοπήθηκε σε βίντεο λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του επικεφαλής του στρατού που τον κήρυξε έκπτωτο, ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».

    «Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου», δήλωσε ο Μόρσι στο βίντεο αυτό, το οποίο είναι κακής ποιότητας, καλώντας παράλληλα το λαό «να υπερασπιστεί τη νομιμότητά (του)».

    [02] Καλά στην υγεία τους τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων που συγκρούστηκαν

    Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων τα ξημερώματα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου. Τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση, ενώ στο ένα από τα δύο προκλήθηκε εισροή υδάτων και υπάρχει μερική εγκατάλειψη από το πλήρωμα.

    Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας.Δεκαεπτά άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα έξι παραμένουν πάνω στο πλοίο.Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.

    Στην περιοχή του ναυτικού ατυχήματος, τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, έχουν καταφθάσει πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία ενώ προς το παρόν το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.

    [03] Στην Κύπρο αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος

    Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας με την νέα του ιδιότητα, στην Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποιεί αύριο,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γ. Ομήρου, τον υπουργό Εξωτερικών Ιω. Κασουλίδη, καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β'.

    [04] Πέθανε ο "πατέρας" του ποντικιού

    Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρωτοπόρος εφευρέτης πληροφορικής, Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» του ποντικιού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    Ο Ένγκελμπαρτ άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, στο σπίτι του στο Άθερτον της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών, SRI.

    Ο Ένγκελμπαρτ έλαβε το 2000 το Εθνικό Βραβείο Τεχνολογίας και τα βραβεία Λεμελσον και Τούρινγκ το 1997. Ήταν ο άνθρωπος που παρουσίασε, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του ποντικιού, τον Δεκέμβριο του 1968. Ο Ένγκελμπαρτ αποκαλούσε αρχικά τη συσκευή «XY ένδειξη θέσης για σύστημα απεικόνισης», η οποία απαρτιζόταν από ένα ξύλινο κουτί με δύο κυλιόμενους δίσκους και ένα μικρό κόκκινο κουμπί.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2013 - 4:30:21 UTC