Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο αιγυπτιακός στρατός έκλεισε το πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τα αντανακλαστικά μας στα εθνικά θέματα
  • [03] Πορεία εργαζομένων της εταιρείας «Κατσέλης» στη Βουλή
  • [04] Το Solar Impulse απογειώνεται για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του
  • [05] Αλλαγές στο καθεστώς των ειδικών/ απορρήτων δαπανών, μελετά το υπουργείο Εξωτερικών
  • [06] Προκαταρκτική έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς σκάφους που φέρεται ότι ανήκει στην οικογένεια Καμμένου
  • [07] Φως στην άκρη του ελληνικού τούνελ, βλέπει η βελγική εφημερίδα De Tijd
  • [08] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, την Τρίτη 9 Ιουλίου
  • [09] Συνάντηση Μαυραγάνη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος
  • [10] «O Άσμουσεν διέψευσε δημοσίευμα αναφορικά με την Κύπρο»
  • [11] Σχέδιο δράσης για το ενδεχόμενο πανδημίας του κορονοϊού στη Μέση Ανατολή

  • [01] Ο αιγυπτιακός στρατός έκλεισε το πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας

    Ο στρατός της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις επαρχίες του Νοτίου Σινά και του Σουέζ αφού ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε αεροδρόμιο στην πόλη Ελ Αρίς του Σινά, έγινε γνωστό από την εφημερίδα "Αλ Αχράμ".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής του Τρίτου Σώματος Στρατού Οσάμα Σακάρ δήλωσε πως η "κατάσταση ετοιμότητας" ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στις δύο επαρχίες εξαιτίας της επίθεσης.

    Η επίθεση, η οποία ήταν η τελευταία σε μια σειρά επεισοδίων σχετικών με την ασφάλεια στην περιοχή αυτή, πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Δεν είναι σαφές αν τα επεισόδια ήταν συντονισμένα και αποτελούσαν αντίδραση στην καθαίρεσή του.

    Έπειτα από επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στο βόρειο Σινά, η Αίγυπτος έκλεισε επ' αόριστον και το μεθοριακό πέρασμα με τη Λωρίδα της Γάζας στη Ράφα.

    Το μεθοριακό πέρασμα είχε ανοίξει το 2011 μετά την ανατροπή του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, η κυβέρνηση του οποίου ήταν αντίθετη στη Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα και είχε βοηθήσει το Ισραήλ να επιβάλει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τα αντανακλαστικά μας στα εθνικά θέματα

    Την πορεία του Κυπριακού, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και την οικονομική κρίση, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Μετά τη συνάντηση, που κράτησε μια ώρα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τους συνδέει μια μακρά και ειλικρινής φιλία. Η οικονομική κρίση, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, εκ των πραγμάτων επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική και υπογράμισε: «Οφείλουμε να δηλώσουμε -και η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία- ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και τα εθνικά μας θέματα».

    Θα πρέπει επίσης, ανέφερε, να διασφαλίσουμε και να αξιοποιήσουμε τους εθνικούς, φυσικούς μας πόρους και «να κρατάμε, ενεργά τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

    Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα πρέπει να έχουμε αντίληψη των συσχετισμών, που αλλάζουν διαρκώς στην περιοχή και δημιουργούν νέα προβλήματα, αλλά και νέες ευκαιρίες».

    [03] Πορεία εργαζομένων της εταιρείας «Κατσέλης» στη Βουλή

    Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Κατσέλης» πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να ξανανοίξουν τα εργοστάσια, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να διατηρηθούν οι εργασιακές σχέσεις ως είχαν.

    Η πρώτη τους στάση ήταν στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Παναγιώτη Κοκκόρη.

    Ακολούθως, η πορεία πέρασε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και κατέληξε στη Βουλή.

    Το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων «Κατσέλης» συναντήθηκε στη Βουλή με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ανέφερε πως σκοπός του υπουργείου είναι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να συγκληθεί διυπουργική επιτροπή των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, η οποία και θα ασχοληθεί με το κλείσιμο των εργοστασίων.

    Ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι αδιανόητο να μπαίνει «λουκέτο» σε μια κερδοφόρα εταιρεία, ειδών πρώτης ανάγκης, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να δικαιωθούν.

    [04] Το Solar Impulse απογειώνεται για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του

    Το πρώτο αεροπλάνο που πετά με ηλιακή ενέργεια θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ, το Σάββατο 6 Ιουλίου, το πέμπτο και τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

    Το αεροσκάφος, με χειριστές τους Ελβετούς Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσχμπεργκ, είχε απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο στις 3 Μαΐου και, με ενδιάμεσες στάσεις στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι, προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον, στις 16 Ιουνίου.

    Το αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, έχει άνοιγμα πτερύγων 63,4 μέτρα, όσο δηλαδή και ένα Μπόινγκ 747 και βάρος μόλις 1.600 κιλά, όσο δηλαδή ένα μεσαίο αυτοκίνητο.

    Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς επτά χρόνων μιας ομάδας 80 ατόμων, καθώς και άλλων 100 συμβούλων και υποστηρικτών.

    Ποτέ στην ιστορία της αεροναυπηγικής δεν έχει κατασκευαστεί ένα αεροσκάφος τόσο μεγάλο αλλά και τόσο ελαφρύ.

    Οι 12.000 ηλιακές κυψέλες του στην άνω επιφάνεια των πτερύγων τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ενέργεια τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, υποδύναμης μόλις 10 ίππων ο καθένας. Στο τέλος της ημέρας, οι κυψέλες έχουν επαναφορτίσει πλήρως τις μπαταρίες λιθίου βάρους 400 κιλών, έτσι ώστε το αεροπλάνο να συνεχίσει να πετά τη νύχτα.

    Το τελευταίο σκέλος αυτής της πτήσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν στον ιστότοπο www.solarimpulse.com.

    [05] Αλλαγές στο καθεστώς των ειδικών/ απορρήτων δαπανών, μελετά το υπουργείο Εξωτερικών

    Η καθιέρωση συστήματος δικαστικών εγγυήσεων στη διαδικασία των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών έχει εξετασθεί λεπτομερώς, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και ανακοινώνει την πρόθεση του υπουργού να καταθέσει το ταχύτερο νομοθετικές ρυθμίσεις για την αλλαγή στο καθεστώς των ειδικών/ απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, εφόσον έτσι κριθεί από την Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτόν.

    [06] Προκαταρκτική έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς σκάφους που φέρεται ότι ανήκει στην οικογένεια Καμμένου

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διέταξε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να διενεργήσουν ποινική προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 18μέτρου σκάφους αναψυχής «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, «έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο».

    Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή μη του αδικήματος της φοροδιαφυγής από τα εμπλεκόμενα στα δημοσιεύματα πρόσωπα, που είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παν. Καμμένος και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος.

    [07] Φως στην άκρη του ελληνικού τούνελ, βλέπει η βελγική εφημερίδα De Tijd

    Φως στην άκρη του ελληνικού τούνελ βλέπει, σε ανταπόκρισή που φιλοξενεί σήμερα, η βελγική εφημερίδα De Tijd υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αρχίζει σιγά- σιγά να ορθοποδεί».

    Παρά την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η ελληνική οικονομία, για έκτη συνεχή χρονιά, υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη, παρατηρεί η εφημερίδα.

    Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι μετά από μία περίοδο σχετικής ηρεμίας, η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας τις τελευταίες εβδομάδες. Και οι ειδήσεις ήταν κάθε άλλο παρά θετικές, συμπληρώνει η De Tijd.

    Όπως εξηγεί, με το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» που έβαλε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκάλεσε συνθήκες βαθιάς κρίσης για την κυβέρνησή του, η οποία κλυδωνίστηκε επικίνδυνα με την αποχώρηση τού ενός από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Παρόλα αυτά, σημειώνει, ακόμα και η Γερμανία αναγνωρίζει, πλέον, ότι δεν είναι όλα «μαύρα κι άραχνα» στην Ελλάδα. Ειδικοί προβλέπουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα παρουσιάσει αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων το 2014 και το 2015, ενώ οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ έχουν πλέον καταλαγιάσει.

    [08] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, την Τρίτη 9 Ιουλίου

    Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας (26 εβδομάδων) ύψους 1,25 δισ. ευρώ, προχωρά την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους (10 Ιανουαρίου 2014).

    [09] Συνάντηση Μαυραγάνη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος

    Τις τροποποιήσεις, βελτιώσεις, στο κείμενο του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που τον επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η συνάντηση ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική καθώς τέθηκαν θέματα που αφορούν τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα οποία έχει ήδη επεξεργαστεί και αντιμετωπίσει το Υπουργείο». Επίσης, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ορισμένες νομοτεχνικού τύπου παρατηρήσεις επί άρθρων του νέου Κώδικα, τις οποίες και θα λάβει υπόψη το υπουργείο κατά την οριστικοποίηση του κειμένου που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναδιατυπωθούν ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και θα προσδιορισθεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να γίνει αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις ενώ θα παραμείνει στο 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης. Εξάλλου, δεν θα αυξηθεί η προκαταβολή φόρου από ΟΕ και ΕΕ.

    [10] «O Άσμουσεν διέψευσε δημοσίευμα αναφορικά με την Κύπρο»

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι το στέλεχος της ΕΚΤ, Γιέργκ Άσμουσεν έχει ήδη διαψεύσει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφερόταν σε δήθεν δικά του σχόλια για τη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    «Πρόκειται για κατηγορηματική διάψευση και ελπίζω αυτή η διάψευση, επειδή ανάλογα σχόλια γράφτηκαν και στον κυπριακό Τύπο, να οδηγήσει κάποιους σε απολογία για λόγους σεβασμού της αλήθειας και του αναγνωστικού κοινού» επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

    Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας και όλοι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ μετρημένοι και στο τι λέμε και στο τι γράφουμε, τόνισε ο Κύπριος εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείτο πηγές στη Λευκωσία, ο κ. Άσμουσεν φέρεται να απείλησε την Κύπρο με τερματισμό του προγράμματος διάσωσης, σε περίπτωση που ζητήσει περαιτέρω αλλαγές.

    [11] Σχέδιο δράσης για το ενδεχόμενο πανδημίας του κορονοϊού στη Μέση Ανατολή

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα συστήσει μία διεθνή έκτακτη επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να εκπονήσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση πανδημίας του κορονοϊού στη Μέση Ανατολή, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 40 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο ειδικός του ΠΟΥ στις μολυσματικές νόσους Κεϊτζί Φουκούντα.

    Ο Φουκούντα είπε ότι προς το παρόν δεν υφίσταται κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή πανδημία, αλλά οι εμπειρογνώμονες θα παράσχουν συμβουλές για την αντιμετώπιση της νόσου αν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί ξαφνικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 12:30:24 UTC