Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκαπέντε νεκροί από πυρά εναντίον υποστηρικτών του Μόρσι
  • [02] Καταδίκη σε θάνατο με αναστολή για Κινέζο πρώην υπουργό
  • [03] Αεροπορικό δυστύχημα στην Αλάσκα με δέκα νεκρούς
  • [04] Γεννήθηκε το πρώτο στον κόσμο μωρό εξωσωματικής με μια νέα τεχνική γενετικού ελέγχου
  • [05] Σε ύφεση η φωτιά στο Άργος

  • [01] Δεκαπέντε νεκροί από πυρά εναντίον υποστηρικτών του Μόρσι

    Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, έγινε γνωστό απόιατρικές πηγές στο Κάιρο.

    Η αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν σήμερα τα ξημερώματα να διαλύσουν δια της βίας συγκέντρωση υποστηρικτών του αποπεμφθέντος από τον στρατό Μοχάμεντ Μόρσι.

    Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και 40 τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα, όταν η βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι, δέχθηκε επίθεση, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού "ομάδα τρομοκρατών" προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

    Νωρίτερα, πηγές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είχαν κάνει λόγο για στρατιωτικά πυρά κατά πλήθους ισλαμιστών που συμμετείχε σε καθιστική διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 34, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης , 16, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.Εκπρόσωπος της Αδελφότητας δήλωσε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν άοπλοι.

    Την Παρασκευή στο ίδιο σημείο τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό.

    Σημειώνεται πως το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη "σφαγή" των ισλαμιστών διαδηλωτών μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.

    "Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε αμέσως από τις διαπραγματεύσεις απαντώντας στη σφαγή μπροστά από την Ρεπουμπλικανική Φρουρά", δήλωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάντερ Μπακάρ.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου, Ε. Κωτσάκη

    [02] Καταδίκη σε θάνατο με αναστολή για Κινέζο πρώην υπουργό

    Ο πρώην υπουργός των κινεζικών σιδηροδρόμων Λιου Ζιχουάν, καταδικάστηκε τη Δευτέρα στην ποινή του θανάτου που έχει όμως ανασταλτικό χαρακτήρα και συνήθως μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η ποινή αυτή επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης δίκης κατά της διαφθοράς υπό την προεδρία του νέου ηγέτη της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Ο Λιου Ζιχουάν του οποίου η δράση αμαύρωσε βαθιά την εικόνα της ηγεσίας των κινεζικών σιδηροδρόμων, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πεκίνου για διάφορες ατασθαλίες και κατάχρηση εξουσίας.

    Ο Λιού καθαιρέθηκε από τη θέση του υπουργού τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και αργότερα εκδιώχθηκε και από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Αεροπορικό δυστύχημα στην Αλάσκα με δέκα νεκρούς

    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε δυστύχημα με αεροταξί στο αεροδρόμιο Σόλντοτνα της Αλάσκας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η αμερικανική υπηρεσία για την ασφάλεια των αερομεταφορών διευκρίνισε στο Twitter αργά την Κυριακή (τοπική ώρα/ πρωί της Δευτέρας στην Ελλάδα) ότι έστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων στο σημείο αυτό για να καθορίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

    [04] Γεννήθηκε το πρώτο στον κόσμο μωρό εξωσωματικής με μια νέα τεχνική γενετικού ελέγχου

    Ένα υγιές αγοράκι στις ΗΠΑ είναι το πρώτο «παιδί του σωλήνα» που γεννήθηκε μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού είχε προηγηθεί μια νέα πιο ασφαλής και πιο φθηνή τεχνική προεμφυτευτικού γενετικού ελέγχου του εμβρύου. Η επαναστατική μέθοδος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επιτυχία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και έτσι τα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική, θα αποκτούν υγιή παιδιά πιο εύκολα. Πάντως θα χρειασθούν περισσότερες κλινικές δοκιμές προτού η τεχνική εφαρμοστεί ευρέως.

    Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια νέα σύγχρονη μέθοδο ανάλυσης όλων των χρωμοσωμάτων του εμβρύου που είχε γονιμοποιηθεί εξωσωματικά, προτού αυτό εμφυτευθεί στην μήτρα της μητέρας. Έτσι, ο έλεγχος του DΝΑ για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου δεν περιορίστηκε στην οπτική εξέταση τυχόν προβλημάτων που θα απέτρεπαν μια φυσιολογική εξέλιξη της κύησης.

    Το αγοράκι, ο Κόνορ Λέβι, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια και η νέα μέθοδος ελέγχου αναπτύχθηκε από ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον ειδικό σε θέματα γονιμότητας Ντάγκαν Γουέλς του Κέντρου Βιοιατρικών Ερευνών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

    [05] Σε ύφεση η φωτιά στο Άργος

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα στην θέση 'Ακοβο, στις παρυφές της πόλης του 'Αργους.

    Η φωτιά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, γιατί βρισκόταν στην άκρη της πόλης κι απείλησε σπίτια καθώς και το μοναστήρι της Γεννήσεως του Χριστού. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ισχυρών ανέμων δυσκόλεψε τις δυνάμεις κατάσβεσης που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

    Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, 18 οχήματα της πυροσβεστικής με 36 άνδρες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες των δήμων από την Αργολίδα και την Αρκαδία.

    Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει καταστρέψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 700 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 July 2013 - 6:30:23 UTC