Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Λαγκάρντ: «Η Ελλάδα με έχει εντυπωσιάσει»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση «θα πέσει με πάταγο»
  • [03] «Ικανοποιητική, δεδομένων των συνθηκών, η απόφαση της Ευρωομάδας»
  • [04] Διεγράφη μήνυμα στο Twitter, βάσει του οποίου ο Σνόουντεν συμφώνησε να του δώσει πολιτικό άσυλο η Βενεζουέλα
  • [05] «Προνόμιο της Ελλάδας ο έλεγχος των συνόρων της, αλλά όχι εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
  • [06] Στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ η προσευχή για το τέλος του Ραμαζανιού
  • [07] Οι ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά αυξάνονται σε αριθμό και απήχηση
  • [08] Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στην ομιλία Αλ. Τσίπρα
  • [09] ΚΚΕ: Η ΚΕΔΕ νομιμοποιεί τις απολύσεις με τη «δήθεν "αξιοκρατική" αξιολόγηση»
  • [10] Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζήτησαν «φακελάκι» 25.000 ευρώ από επιχειρηματία
  • [11] Ο Σνόουντεν δέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Βενεζουέλας να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο

  • [01] Κ. Λαγκάρντ: «Η Ελλάδα με έχει εντυπωσιάσει»

    Την ικανοποίησή της για την πρόοδο της Ελλάδας, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι είναι εντυπωσιασμένη από τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας μπορεί και να είναι πλεονασματικός στα τέλη του τρέχοντος έτους, μολονότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

    «Εντυπωσιάζομαι όταν βλέπω την Ελλάδα από τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας. Είναι εξαιρετικά πιθανό στα τέλη του 2013 η Ελλάδα να διαθέτει πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που αποτελεί ένα καταπληκτικό επίτευγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση «θα πέσει με πάταγο»

    Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «θα πέσει και μάλιστα με πάταγο και τότε θα έρθει η ώρα που μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που δίνουν ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και θα προστατεύσει την εργασία», έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας.

    Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης -Τρόικας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους άνεργους ως μια στατιστική. «Έρχονται οι κυνικοί τρομοκράτες και τεχνοκράτες της τρόικας και ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα, λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους.

    Ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι βράζουμε σε ένα καζάνι. Δεν υπάρχει πια διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που είναι στο δημόσιο ή τον ευρύτερα δημόσιο τομέα και σε αυτούς που είναι στον ιδιωτικό τομέα».

    Επικρίνοντας έντονα τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή». Δεν παρεμβαίνουν, πρόσθεσε, «παρά μονάχα οργανώνουν φιέστες για να βαφτίσουν το ψάρι κρέας, να μετατρέψουν αυτή την ιστορία της αποτυχίας και της καταστροφής σε ιστορία επιτυχίας. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».

    [03] «Ικανοποιητική, δεδομένων των συνθηκών, η απόφαση της Ευρωομάδας»

    «Είναι δυστυχής συγκυρία ότι αυτή ακριβώς η τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή συμπίπτει χρονικά με το τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία και αυτό αποτυπώνεται στην απόφαση του Γιούρογκρουπ» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup), ο κ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι «δεδομένων των συνθηκών η απόφαση αυτή πρέπει να θεωρηθεί ικανοποιητική».

    -Κύριε Κουμουτσάκο, πως βλέπετε την απόφαση της Ευρωομάδας για την τμηματική και μειωμένη εκταμίευση της δόσης;

    -«Το πρόγραμμα προσαρμογής έχει φτάσει στο κρίσιμο εκείνο στάδιο των μεγάλων και ριζικών μεταρρυθμιστικών αποφάσεων. Είναι το δυσκολότερο σημείο της τετραετούς δύσκολης και επίπονης πορείας της χώρας μας προς την έξοδο από την κρίση. Είναι δυστυχής συγκυρία ότι αυτή ακριβώς η τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή συμπίπτει χρονικά με το τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Αυτό αποτυπώνεται στην απόφαση του Γιούρογκρουπ, το οποίο δεν παρέλειψε να σημειώσει την πρόοδο που επιτελείται. Δεδομένων των συνθηκών η απόφαση αυτή πρέπει να θεωρηθεί ως ικανοποιητική.

    [04] Διεγράφη μήνυμα στο Twitter, βάσει του οποίου ο Σνόουντεν συμφώνησε να του δώσει πολιτικό άσυλο η Βενεζουέλα

    Διαγράφηκε το μήνυμα το οποίο είχε αναρτήσει προ ολίγου ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών της ρωσικής Δούμας, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν φερόταν να αποδέχθηκε την προσφορά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να του χορηγήσει η κυβέρνησή του πολιτικό άσυλο.

    Ο Αλεξέι Πουσκόφ, ο οποίος θεωρείται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    [05] «Προνόμιο της Ελλάδας ο έλεγχος των συνόρων της, αλλά όχι εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

    Για χρήση της πρακτικής των «απωθήσεων» («push backs») εναντίον ομάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων,θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους από τις ελληνικές αρχές, κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία.

    Κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Σύνορα της Ευρώπης: Καταπατήσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία» η Jezerca Tigani, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, ανέφερε ότι «είναι προφανώς προνόμιο της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της, αλλά όχι εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσων προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές καταφύγιο ή ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και συνήθως προέρχονται από χώρες σπαρασσόμενες από συρράξεις, όπως η Συρία και το Αφγανιστάν». Η κα Tigani αναγνώρισε μεν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά είπε ότι «η κρίση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αντιμετωπίζονται άνθρωποι με απάνθρωπους τρόπους».

    Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας κάνει λόγο για «επικίνδυνη χρήση από τις ελληνικές αρχές των απωθήσεων», - όταν, δηλαδή, όπως υποστηρίζει η διεθνής οργάνωση, «στέλνουν πίσω μέσω των συνόρων ομάδες μεταναστών, στερώντας τους το δικαίωμα να επεξηγήσουν την κατάστασή τους ή να προσβάλουν την απέλασή τους». Κάτι, που σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση, «αποτελεί παραβίαση των διεθνών και περιφερειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας καθώς και του εγχώριου δικαίου της».

    [06] Στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ η προσευχή για το τέλος του Ραμαζανιού

    Δύο χώροι στην Αθήνα, θα παραχωρηθούν δωρεάν στους μουσουλμάνους για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κατά την εορτή της ισλαμικής θρησκείας, της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανιού.

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων (Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν δωρεάν για να επιλέξουν οι μουσουλμάνοι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

    Οι χώροι αυτοί έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν για τον ίδιο σκοπό.

    Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα διοικητικά συμβούλια των δύο σταδίων τις αιτήσεις τους μέχρι τις 22 Ιουλίου 2013.

    [07] Οι ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά αυξάνονται σε αριθμό και απήχηση

    Οι ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις κινούνται ανοδικά στο διεθνές περιβάλλον, όσον αφορά την απήχηση, την πρωτοτυπία, την ποιότητα και την αναγνωρισιμότητά τους.

    Ο αριθμός των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων αυξανόταν συνεχώς από το 1996 έως το 2009, με ρυθμούς σημαντικά μεγαλύτερους από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, αν και το 2010 η συνεχής αυτή ανοδική πορεία ανακόπηκε, σύμφωνα με νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία (του 2010), η Ελλάδα συμμετέχει στο 2,4% των επιστημονικών δημοσιεύσεων της ΕΕ και στο 0,85% του ΟΟΣΑ, αυξάνοντας κατά πολύ τα μερίδια που είχε το 1996.

    Όσον αφορά τον αριθμό των αναφορών, που αποτελεί δείκτη της απήχησης των επιστημονικών δημοσιεύσεων, η Ελλάδα παρουσιάζει επίσης μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου 1996-2010. Ειδικότερα κατά την πενταετία 2006-2010, οι ελληνικές δημοσιεύσεις έλαβαν κατά μέσο όρο 4,98 αναφορές ανά δημοσίευση, ξεπερνώντας τον μέσο όρο αναφορών στον ΟΟΣΑ (4,79), ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος των αναφορών ανά δημοσίευση ήταν 5,52.

    [08] Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στην ομιλία Αλ. Τσίπρα

    «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εντός συνεδρίου, αλλά εκτός τόπου και χρόνου...», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

    «Κατανοούμε ότι ενόψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πρέπει να κανακέψει τις ακραίες συνιστώσες του, δεν περιμέναμε, όμως, να υπόσχεται ακόμα και σοβιέτ στα εργοστάσια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [09] ΚΚΕ: Η ΚΕΔΕ νομιμοποιεί τις απολύσεις με τη «δήθεν "αξιοκρατική" αξιολόγηση»

    «Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραμένει αμετακίνητη στην υλοποίηση του στόχου για χιλιάδες απολύσεις. Στη φάση αυτή, επιλέγει και την Τοπική Διοίκηση, όπου χρόνια τώρα με τη σύμπραξη αλλά και ανοχή των δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται κατά γράμμα, η αντιλαϊκή πολιτική», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του με αφορμή την συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ.

    «Η ΚΕΔΕ έχει σοβαρή ευθύνη γιατί μιλώντας για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης όπως και για δήθεν ?αξιοκρατική? αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις. Δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για ?ενδοδημοτική κινητικότητα? που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [10] Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζήτησαν «φακελάκι» 25.000 ευρώ από επιχειρηματία

    Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν «φακελάκι» 25.000 ευρώ από καταστηματάρχη της Θεσσαλονίκης για να μην βεβαιώσουν σε βάρος του υποτιθέμενη παράβαση, το ύψος της οποίας μπορεί να έφτανε ακόμη και το ποσό των 100.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν 60χρονο τμηματάρχη και δύο ελεγκτές (ηλικίας 554 και 37 ετών), οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί τους συνελήφθη μία 50χρονη, που είχε αναλάβει τα λογιστικά του επιχειρηματία.

    Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, άσκησε ποινική δίωξη, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, παθητική δωροδοκία από κοινού, άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ παραπέμφθηκαννα απολογηθούν στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

    [11] Ο Σνόουντεν δέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Βενεζουέλας να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο

    Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν αποδέχθηκε την προσφορά της Βενεζουέλας να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο, ανέφερε πριν από λίγο ο Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κάτω βουλής της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Ο Σνόουντεν, ο οποίος πιστεύεται ότι παραμένει για τρίτη εβδομάδα στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας, «όπως πιθανόν αναμενόταν (. . .) συμφώνησε στην πρόταση να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο που είχε κάνει ο [πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς] Μαδούρο», όπως ανέφερε ο Πουσκόφ σε μήνυμά του στο Twitter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 16:30:25 UTC