Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον «αέρα» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση
  • [02] «Η Πορτογαλία οδεύει σε δεύτερη δανειακή σύμβαση»
  • [03] ΗΠΑ: Πρόστιμο - μαμούθ για παρενόχληση οφειλετών
  • [04] Πρωτότυπο σετ ακουστικών «φορτίζει» κινητά τηλέφωνα
  • [05] Ξεκίνησε ο διάλογος Βόρειας - Νότιας Κορέας για τη βιομηχανική ζώνη της Κάεσονγκ
  • [06] Νέος διαγωνισμός για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό
  • [07] «Ο Σνόουντεν είναι πιθανό να μεταβεί στη Βενεζουέλα»
  • [08] Ανακοίνωσε τον Όγιος ο ΟΦΗ

  • [01] Στον «αέρα» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση

    Σήμα εκπέμπει από τις 8 σήμερα το πρωί η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

    Η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα μεταβατικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

    Για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

    [02] «Η Πορτογαλία οδεύει σε δεύτερη δανειακή σύμβαση»

    Η Πορτογαλία οδεύει σε δεύτερο μνημόνιο, μετά την "αποτυχία" των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας, δήλωσε την Τρίτη ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα.

    "Η Πορτογαλία έχει ανάγκη να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα", δήλωσε ο Αντόνιου Ζουζέ Σεγούρου, καλώντας να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ώστε να αναδειχθεί νέα ισχυρή κυβέρνηση για να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για μια νέα δανειακή σύμβαση.

    Η οικονομία της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2% και πλέον του ΑΕΠ της φέτος, ενώ η ανεργία έχει αυξηθεί πλήττοντας σχεδόν το 18%, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [03] ΗΠΑ: Πρόστιμο - μαμούθ για παρενόχληση οφειλετών

    Η Expert Global Solutions, η μεγαλύτερη εταιρεία συλλογής χρεών στον κόσμο, συμφώνησε να καταβάλει ένα πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων και να σταματήσει να παρενοχλεί τους οφειλέτες με πρακτικές όπως επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις καθημερινά, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (FTC).

    Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρία είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί στην ιστορία σε βάρος τρίτου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που αναλαμβάνει τη συλλογή χρεών, ανέφερε η επιτροπή.

    Πέραν της καταβολής του προστίμου, η Expert Global ανέλαβε την υποχρέωση να σταματήσει στο εξής τις καταχρηστικές πρακτικές και να αναστέλλει ή να τερματίζει τις προσπάθειες συλλογής χρεών εάν ο οφειλέτης αμφισβητεί το ποσό το οποίο τον ενημερώνουν ότι οφείλει. Θα μπορεί να συνεχίζει την προσπάθεια μόνον όταν διαθέτει εξακριβωμένα δεδομένα για το ακριβές ύψος της οφειλής, σύμφωνα με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    Επιπλέον, η εταιρεία εντέλλεται στο εξής να καταγράφει τουλάχιστον το 75% των κλήσεων για τη συλλογή χρεών που κάνουν οι υπάλληλοί της και να τηρεί αρχείο κλήσεων επί 90 ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο εποπτικό φορέα.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [04] Πρωτότυπο σετ ακουστικών «φορτίζει» κινητά τηλέφωνα

    Βρετανός σχεδιαστής παρουσίασε ένα πρωτότυπο σετ ακουστικών , το οποίο αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, μπορεί να «φορτίσει» συσκευές κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το BBC.

    Ο δημιουργός των ακουστικών είναι ο Βρετανός 'Αντριου 'Αντερσον. Τα ακουστικά φέρουν την ονομασία OnBeat. Ήδη, ο 'Αντερσον έχει «ανεβάσει» τη δημιουργία του στον ιστότοπο συγκέντρωσης κεφαλαίων Kickstarter.

    Όπως δήλωσε, ελπίζει ότι θα καταφέρει μέσω της χρηματοδότησης που θα λάβει να κυκλοφορήσει τα ακουστικά στην αγορά το 2014. Τα πρωτότυπα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένα εύκαμπτα ηλιακά μίνι - πάνελ. Το κάθε πάνελ μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές με 0,55 βατ.

    Η ενέργεια αποθηκεύεται σε δύο μικρές μπαταρίες λιθίου. Οι μπαταρίες συνδέονται με τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας και την φορτίζουν. Σύμφωνα με τον 'Αντερσον, μια βόλτα απόστασης 4 με 7 χιλιομέτρων αρκεί προκειμένου να φορτιστεί πλήρως μια «έξυπνη» συσκευή iPhone.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [05] Ξεκίνησε ο διάλογος Βόρειας - Νότιας Κορέας για τη βιομηχανική ζώνη της Κάεσονγκ

    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν την Τετάρτη, συνομιλίες για την επαναλειτουργία του κοινού βιομηχανικού συγκροτήματος στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, που μονομερώς είχε κλείσει η Πιονγκγιάνγκ τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

    Η νοτιοκορεάτικη αντιπροσωπεία ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να προσπαθήσει να επιτύχει την επανεκκίνηση του βιομηχανικού συγκροτήματος Κάεσονγκ, που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Βόρειας Κορέας, αλλά και για πολλές εταιρείες της Νότιας Κορέας, που έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο της μονάδας.

    Οι δύο χώρες επέτυχαν επί της αρχής συμφωνία την Κυριακή μετά από 12 ώρες συνομιλιών για την επανέναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος Καεσόνγκ. Η Σεούλ απαιτεί μια ισχυρή δέσμευση από τη Βόρεια Κορέα, ότι θα απόσχει στο μέλλον από πράξεις ή ενέργειες που θα κλείνουν το συγκρότημα. Αλλά αυτή η παραχώρηση θα είναι δύσκολο να δοθεί από την Πιονγκγιάνγκ, διότι θα «ακούγεται» σαν αποδοχή της ευθύνης, από μέρους του κομμουνιστικού καθεστώτος.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Νέος διαγωνισμός για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό

    Διαδικασίες για νέο διαγωνισμό για την κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό ξεκινά το υπουργείο Υποδομών αφού χθες δεν κατέθεσαν προσφορές όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή λόγω και των αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής και πολιτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

    Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Στράτος Σιμόπουλος, διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός μπορεί να επαναληφθεί μέσα σε 10 με 15 ημέρες. Το έργο είναι προϋπολογισμού 950 χιλιάδων ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ.

    [07] «Ο Σνόουντεν είναι πιθανό να μεταβεί στη Βενεζουέλα»

    Ο καταζητούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, θα δεχθεί πιθανότατα, πολιτικό άσυλο στη Βενεζουέλα, ανέφερε ο αμερικανός αρθρογράφος της εφημερίδας Γκάρντιαν, Γκλέν Γκρίνγουολντ, ο άνθρωπος που δημοσιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχε ο Σνόουντεν, σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων, της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

    Σε συνέντευξή του, αμέσως αφότου συνομίλησε με τον Σνόουντεν, μέσω online chat, ο Γκρίνγουολντ είπε ότι η Βενεζουέλα, μία από τις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν προσφέρει άσυλο στον καταζητούμενο αμερικανό, είναι η πιο πιθανή να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση για τον νεαρό αμερικανό.

    Και αυτό δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις σε άλλες χώρες να μην να τον δεχτούν από τη στιγμή που θα εγκαταλείψει το σημερινό καταφύγιο του, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

    Ο δημοσιογράφος πάντως ανέφερε, ότι η λύση στη συγκεκριμένη κρίση, είναι ακόμα ασαφής, και θα μπορούσε να πάρει «ώρες ημέρες ή εβδομάδες». Από την πλευρά της η ιστοσελίδα WikiLeaks, που παρέχει συμβουλές στον Σνόουντεν για τις νομικές επιλογές του στην αναζήτηση ασύλου, ανέφερε ότι εξελίξεις θα μπορούσαν να υπάρξουν την Τετάρτη.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] Ανακοίνωσε τον Όγιος ο ΟΦΗ

    Στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάικλ Όγιος, όπως ανακοινώθηκε από την κρητική ΠΑΕ. Ο 21χρονος αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού από την Εστουντιάντες, ενώ η ΠΑΕ διατηρεί την οψιόν αγοράς του για το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον και οι δύο πλευρές μείνουν ικανοποιημένες από την συνεργασία τους.

    «Ο Μάικλ Όγιος (1992) είναι από την Τρίτη ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ καθώς υπέγραψε το απόγευμα το νέο του συμβόλαιο, για ένα έτος με οψιόν αγοράς από πλευρά της ΠΑΕ. Ο 22χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Εστουδιάντες από το 2007 ενώ έχει 9 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής U-20» αναφέρει η ανακοίνωση των Κρητικών.

    Από την πλευρά του ο παίκτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στον ΟΦΗ και στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη πρόκληση που βρίσκομαι εδώ, θέλω να βοηθήσω την καινούργια μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της και για μένα είναι πολύ ευχάριστο που είμαι μαζί με τον Γκαλέτι που γνωρίζει την Ελλάδα και θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Ανυπομονώ να παίξω στο γήπεδο του ΟΦΗ, που έχω μάθει και έχω δει ότι ο κόσμος είναι καταπληκτικός και μου θυμίζει Αργεντινή και τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συλλόγου και όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στο Ηράκλειο και στην ομάδα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 July 2013 - 6:30:27 UTC