Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το πολυνομοσχέδιο και την απόφαση του Eurogroup
  • [02] Στα 4,997 δισ. ευρώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
  • [03] Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον φόρο πολυτελείας και θα καταψηφίσει το φορολογικό στο πολυνομοσχέδιο
  • [04] Φ. Σαχινίδης: Θα συζητήσουμε το πολυνομοσχέδιο με δημιουργικό πνεύμα
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [06] Η Google αποσύρει την εφαρμογή Latitude
  • [07] Ο κύριος "Zara" ο πιο πλούσιος στην Ευρώπη
  • [08] Αθώος δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
  • [09] Έβαλε τον έρωτα σε...μπουκάλι
  • [10] Πανεπιστημιακοί καθηγητές ζητούν από το ΣτΕ να κριθεί αντισυνταγματικό το μνημόνιο ΙΙΙ
  • [11] Εκπτώσεις στο ρεύμα για προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων ομάδων
  • [12] Δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων για ευπαθείς ομάδες από το δήμο Πειραιά
  • [13] Διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 200 ανθρώπων για τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το πολυνομοσχέδιο και την απόφαση του Eurogroup

    Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίεση των δόσεων που αποφασίστηκε στην Ευρωομάδα (Eurogroup) της Δευτέρας.

    Στη σύσκεψη συμμετείχε αρχικά και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αλλά αποχώρησε αφού συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων στους Δήμους και των αντιδράσεων των συνδικαλιστιικών οργανώσεων.

    O κ. Στουρνάραςενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για την συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής: «Παρεμπιπτόντως ελέχθη ότι πήραμε κουτσουρεμένες τις δόσεις». Όπως εξήγησε, πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Διευκρίνισε ότι απλώς υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση, αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους, έτσι, αυτό το θέμα θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. «Άρα ήταν θετική εξέλιξη, δεδομένων των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως έχει τεθεί στο τραπέζι, πως θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και πως αν γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου.

    Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία έκθεση της τρόικας. Η εισήγηση προς την Ευρωομάδα έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. «Δεν υπάρχει έκθεση. Πιθανότατα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

    [02] Στα 4,997 δισ. ευρώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

    Στα 4,997 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2013 έναντι ελλείμματος 12,477 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7,194 δισ. ευρώ. Σημαντική μείωση εμφανίζει και το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού που διαμορφώθηκε στα 1,516 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,316 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2012 και φετινού στόχου για 3,877 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού του 2013 που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 22,567 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 856 εκατ. ευρώ ή 3,7% έναντι του στόχου του πρώτου εξαμήνου του 2013. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,837 δισ. ευρώ, 906 εκατ. ευρώ ή 4,2%, χαμηλότερα έναντι του στόχου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το μεγαλύτερο μέρος της αρνητικής απόκλισης των εσόδων έναντι των στόχων, καταγράφηκε τον Ιούνιο στις ακόλουθες κατηγορίες:

    - στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 178 εκατ. ευρώ ή 34%, λόγω της παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων,

    - στους άμεσους φόρους ΠΟΕ κατά 109 εκατ. ευρώ ή 52,1%, λόγω της καθυστέρησης αποστολής των ειδοποιητηρίων για τους φόρους περιουσίας (ΦΑΠ 2011),

    - στο Φ.Π.Α όλων των κατηγοριών κατά 114 εκατ. ευρώ ή 11,7%,

    - στους φόρους κατανάλωσης κατά 145 εκατ. ευρώ ή 18,9%.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μέρος της υστέρησης των φορολογικών εσόδων, ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου οφείλεται στην απεργία των εφοριακών υπαλλήλων τις δύο τελευταίες εργάσιμες μέρες του Ιουνίου (27 & 28/6) που είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη του ποσού αυτού τις 2 πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2013.

    ε) στα μη-τακτικά έσοδα κατά 707 εκατ. ευρώ ή 65,1% που οφείλεται κυρίως:

    - Στην καθυστέρηση είσπραξης από τα πιστωτικά ιδρύματα της απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου από το Ελληνικό Δημόσιο το πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών, και

    - Στη μετάθεση είσπραξης των αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. στα χαρτοφυλάκια των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs). Η υστέρηση αυτή δεν επηρεάζει το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση.

    Αντίθετα, συνεχίστηκε και το μήνα Ιούνιο η καλύτερη από τους στόχους πορεία είσπραξης των εσόδων από:

    - τους φόρους περιουσίας κατά 34 εκατ. ευρώ ή 15,6%,

    - τους λοιπούς φόρους κατανάλωσης κατά 42 εκατ. ευρώ ή 168,5% και τους λοιπούς έμμεσους φόρους κατά 67 εκατ. ευρώ ή 266,1%.

    Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 27,564 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,053 δισ. ευρώ έναντι του στόχου.

    [03] Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον φόρο πολυτελείας και θα καταψηφίσει το φορολογικό στο πολυνομοσχέδιο

    «Εμείς θα συμπεριφερθούμε υπεύθυνα» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, εάν πρόκειται να συμπράξει κυβερνητικά στο μέλλον και πάλι με τους προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική είναι σε κίνηση και ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός και κάθε φορά έχει τα ιδιαίτερα στοιχεία του».

    Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι από το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει τη διάταξη για τον φόρο πολυτελείας σε αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.α., θα καταψηφίσει το κεφάλαιο για το φορολογικό, επειδή δεν έγιναν δεκτές οι επτά τροπολογίες που είχε καταθέσει, και τα άλλα κεφάλαια είναι αντικείμενο μελέτης.

    Για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί σχετικά με τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα το καταψηφίσει, αν δεν υιοθετηθεί η πρότασή της να είναι η νέα εταιρία «ο καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ ΑΕ» και αυτή να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο. Επίσης, ανέφερε ότι στην ΕΡΤ ΑΕ παραβιάστηκε ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων.

    Τέλος, ο κ. Κουβέλης απηύθυνε πρόσκληση συσπείρωσης γύρω από τη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει γίνει «ήπιος ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε πως η πρόσκλησή του δεν απευθύνεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον κ. Βενιζέλο.

    [04] Φ. Σαχινίδης: Θα συζητήσουμε το πολυνομοσχέδιο με δημιουργικό πνεύμα

    Το ΠΑΣΟΚ εξετάζει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο και θα προσδιορίσει ποια είναι εκείνα τα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

    «Τώρα πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, πολλές από αυτές έχουν μια οριζόντια λογική άρα, κατά τεκμήριο, είναι άδικες. Από εδώ και στο εξής όμως δεν θα μπορέσουμε ξανά να επικαλεστούμε ως δικαιολογία ότι δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο» σημειώνει και προσθέτει: «Σε όποιες αποφάσεις ληφθούν στο μέλλον και αφορούν το καθεστώς της κινητικότητας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσώπων, και βεβαίως να λάβουμε υπόψη μας ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιος έχει μπει στο δημόσιο».

    «Πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι και στη συζήτηση στη βουλή σε όποια σημεία υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων να κινηθεί με ένα πνεύμα δημιουργικό, έτσι ώστε να γίνει η βελτίωση κάποιων διατάξεων, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν» σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Σαχινίδης εκτιμά ότι «η Ελλάδα υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μια πολύ γρήγορη και θα έλεγα βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό όμως υπήρξε το αποτέλεσμα όχι μιας κακής διαπραγμάτευσης, όπως κάποιοι αρέσκονται να λένε, αλλά το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την πλευρά των δανειστών».

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απευθύνει έκκληση στους εταίρους μας «που έχουν ευρύτερη ευθύνη για το μέλλον και την πορεία της ευρωζώνης να ασχοληθούν πρωτίστως σε αυτή τη φάση με το πως οι χώρες της νότιας Ευρώπης που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής πολιτικής θα επιστρέψουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

    Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δηλώσεις του, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναφερόμενος δε στις σχετικές διαπραγματεύσεις ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο. Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου.

    Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν.

    [06] Η Google αποσύρει την εφαρμογή Latitude

    Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι στις 9 Αυγούστου θα αποσύρει από το διαδίκτυο την εφαρμογή Latitude, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν πού και με ποιους βρίσκονται.

    Η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί στις 9 Αυγούστου, τόσο στην υπηρεσία Google Maps όσο και σε όλες τις υπηρεσίες άλλων εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή.

    Η κατάργηση του Latitude είναι μία από τις πολλές κινήσεις στις οποίες προχωρά η Google, στο πλαίσιο της ανανέωσης της υπηρεσίας Google Maps.

    [07] Ο κύριος "Zara" ο πιο πλούσιος στην Ευρώπη

    Ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα, ένας αυτοδίδακτος 77χρονος ο οποίος δημιούργησε τον όμιλο κλωστοϋφαντουργίας Zara, έχει τη μεγαλύτερη περιουσία στην Ευρώπη, δηλαδή 40,9 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη των 100 πιο πλούσιων οικογενειών της Ευρώπης που δημοσιεύεται σήμερα από το ελβετικό περιοδικό "Bilan".

    Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ισπανό Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα, βρίσκεται ο Σουηδός Ίνγκβαρ Κάμπραντ (Ikea) και ακολουθεί ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό (LVMH).

    [08] Αθώος δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε ότι έχει προσωπικές ευθύνες για τα σφάλματα ή τις παραλείψεις της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας μιλώντας σε μια συνεδρίαση της βουλής της χώρας του.

    «Με κάθε καλή πρόθεση δεν μπορώ. . . να αναγνωρίσω ότι έχω προσωπική ευθύνη», είπε ο Γιούνκερ, στο αποκορύφωμα μιας ομιλίας που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, απαντώντας σημείο προς σημείο σε όλες τις εις βάρος του αιτιάσεις που προέκυψαν από την έρευνα μιας επιτροπής της βουλής του Μεγάλου Δουκάτου.

    Ο Γιούνκερ προκάλεσε τη βουλή να προχωρήσει σε ψήφο δυσπιστίας εάν διαφωνεί μαζί του.

    [09] Έβαλε τον έρωτα σε...μπουκάλι

    Τον λένε Μανώλη Μανιαδάκη και πουλάει έρωτα. Έρωτα σε μπουκάλι με γεύση μήλου και μάλιστα καλλιεργημένου μόνο με αγνό βιολογικό τρόπο στις παρυφές του Μόντρεαλ, εκεί που οι απέραντοι μηλώνες κλέβουν τη θέα.

    Ο Μανώλης Μανιαδάκης, με καταγωγή από την Κρήτη, είναι ο πρώτος παραγωγός στο Κεμπέκ, που τόλμησε να επενδύσει στη βιολογική καλλιέργεια των μήλων. Τον αποκάλεσαν τρελό, αιθεροβάμονα, αλλοπαρμένο, καθώς, όπως εξηγεί ο ίδιος, «οι μηλιές είναι πολύ ευαίσθητο δέντρο, κανείς δεν πίστευε ότι θα κατάφερνα να πετύχω βιολογικά μήλα χωρίς χημικά λιπάσματα ή χωρίς ραντίσματα με δηλητήρια».

    Ο Μανώλης Μανιαδάκης, όμως, τόλμησε την περιπέτεια κι έτσι από το 2002 έχει επίσημα σφραγίδα από την Αγροτική Υπηρεσία του Κεμπέκ ότι τα μήλα του είναι απολύτως βιολογικά.

    Γιατί όμως αποφάσισε να πάει κόντρα στους καιρούς; Ο ίδιος λέει ότι ήταν πολύ ευαίσθητος στα χημικά σκευάσματα, πάθαινε διαρκώς αλλεργίες, καθώς από το 1992 είχε αρχίσει να ασχολείται με τους μηλώνες και τη μηλοπαραγωγή. Είχε ένα δικό του πρόβλημα και όφειλε να το αντιμετωπίσει.

    Έτσι ξεκίνησε τη βιολογική καλλιέργεια των μήλων. Σταμάτησε επί τρία χρόνια τη χρήση των χημικών προϊόντων, τα οποία βοηθούσαν στην καταστολή των ασθενειών και την ανάπτυξη των καρπών: «Τα προβλήματα συνίστανται κυρίως στις ασθένειες των δέντρων. Ο περονόσπορος, που θεριεύει με τις βροχές, χωρίς αντιβακτηριακά φάρμακα είναι σχεδόν αδύνατο να νικηθεί. Ωστόσο, εγώ απέδειξα στους καλλιεργητες και τους γεωπόνους ότι με το διαρκές κλάδεμα, την αραιότητα των δέντρων, το ψέκασμα με γεωλογικά κατασταλτικά, οι μηλιές μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στο έπακρο».

    Σήμερα τα μήλα του Μανώλη Μανιαδάκη πωλούνται σε όλα τα βιολογικά σούπερ μάρκετ και τις φρουταγορές του Κεμπέκ. Αλλά ο Κρητικός δεν έμεινε μόνο στην παραγωγή των φρούτων. Θέλησε να πάει την καλλιέργειά του ένα βήμα παραπέρα, να αποδείξει ότι δύναται να παράγει ακόμη και βιολογικό μηλίτη (κρασί από μήλο).

    Όπως εκμυστηρεύεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά μηλόδεντρα μπήκε στην παραγωγή του ice wine από μήλα, καθώς ο καιρός στο Κεμπέκ ευνοεί αυτού του είδους το κρασί/μηλίτη»

    Πως γίνεται αυτό; Εξηγεί: «αφήνουμε τα μήλα να παγώσουν μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Η παγωνιά ψήνει την ψύχα και ζυμώνει τις ουσίες του μήλου. Στους -10 C κάνουμε συγκομιδή των παγωμένων μήλων και τα βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο θάλαμο. Εκεί μαζεύουμε τον μούστο και τον αφήνουμε να μετατραπεί σε αλκοόλ. Έτσι, στο αποστακτήριο παράγουμε τον παγωμένο μηλίτη, που είναι δημοφιλές γλυκόπιοτο κρασί και σερβίρεται ως απεριτίφ αλλά και ως ντιζεστίφ».

    Ο Μανώλης Μανιαδάκης επέλεξε το λεπτό ψηλόστομο μπουκάλι για να «φυλακίσει» το παγωμένο του κρασί από μήλα βιολογικής καλλιέργειας. Του έβαλε μια κομψή ετικέτα και το ονόμασε EROS, δηλαδή Έρως.

    [10] Πανεπιστημιακοί καθηγητές ζητούν από το ΣτΕ να κριθεί αντισυνταγματικό το μνημόνιο ΙΙΙ

    Μετά τους δικαστές και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012), κατά το σκέλος που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τα επιδόματα, ενώ ρυθμίζει τμηματικά τον τρόπο επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» στο Δημόσιο, κατά το πεντάμηνο από 1.8.2012 έως 31.12.2012.

    [11] Εκπτώσεις στο ρεύμα για προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων ομάδων

    Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ενταχθούν σε θεσμό αντίστοιχο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (KOT) όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που εξυπηρετούν Δημοτικά, ή Εκκλησιαστικά, ή Κοινωνικά Συσσίτια και άλλες ανάλογες δράσεις κοινωνικών παροχών, καθώς επίσης και οι λογαριασμοί των ειδικών Κοινωνικών Προνοιακών Υποδομών στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως π.χ. τα Παιδικά Χωριά SOS, κ.ά. προωθείται με πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

    Θα επιδιωχθεί επίσης να προσφερθούν ευνοϊκά τιμολόγια από το σύνολο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

    [12] Δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων για ευπαθείς ομάδες από το δήμο Πειραιά

    Τη δωρεάν σύνταξη και αποστολή φορολογικών δηλώσεων, χρήσεως 2012, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έχει αναλάβει ο δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αθηνών - Πειραιώς.

    Σύμφωνα με το δήμο Πειραιά, ευπαθείς ομάδες θεωρούνται:

    -Άγαμοι με εισόδημα έως 8.000 ευρώ.

    -Έγγαμοι με προστατευόμενα μέλη και εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι για τη δωρεάν σύνταξη και αποστολή φορολογικών δηλώσεων, αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία είναι: α) ένα Ι.Χ.Ε. και β) Α΄ κατοικία (ιδιοκατοίκηση), ενώ δεν θα συμπληρώνονται φορολογικές δηλώσεις από επαγγελματική δραστηριότητα.

    Ο δήμος έχει παραχωρήσει για τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων των ενδιαφερόμενων, το δημοτικό κατάστημα της Β΄Δημοτικής Κοινότητας, Δραγάτση 9Α, για το Σάββατο 13/7 και την Κυριακή 14-7.

    [13] Διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 200 ανθρώπων για τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο

    Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη άσκησε σήμερα ποινικές διώξεις σε βάρος περίπου 200 προσώπων, μεταξύ άλλων για «φόνο» και για «παρακίνηση σε βία», μετά τις συγκρούσεις κατά τις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 55 άνθρωποι την Δευτέρα στο Κάιρο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.

    Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση τις προσεχείς 15 ημέρες, διαρκούσης της έρευνας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Διώκονται επίσης για «παράνομη οπλοφορία» και «διατάραξη της τάξης και ασφάλειας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 July 2013 - 16:30:25 UTC