Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάσεις εργασίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ αύριο και την Παρασκευή
  • [02] Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές φέτος
  • [03] Απεργία στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ερχόμενη Παρασκευή
  • [04] Κινητοποιήσεις ενάντια στις μετατάξεις και τη διαθεσιμότητα σχεδιάζει και η ΟΛΜΕ
  • [05] Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην εμφάνιση του σήματος της ΕΔΤ
  • [06] Προς ρύθμιση η δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών με ειδικές απαλλαγές και φορολογικά κίνητρα
  • [07] Καμία αλλαγή στην έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ στην παρακράτηση μισθών και συντάξεων
  • [08] Η Βρετανία αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν
  • [09] Σχεδόν 812 εκατ. ευρώ δόθηκαν «κατά λάθος» σε ανέργους το 2012 στη Γαλλία
  • [10] «Ως κοινός επιβάτης» βρίσκεται ο Σνόουντεν στο αεροδρόμιο

  • [01] Στάσεις εργασίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ αύριο και την Παρασκευή

    Με στάσεις εργασίας αύριο και την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίσθηκε στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συγχρόνως, η Ομοσπονδία έχει συγκαλέσει για τις 12.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

    Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

    Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

    Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

    Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

    [02] Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές φέτος

    Απλησίαστες θα είναι οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές για το 73% των Ελλήνων, ενώ ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 - 8 Ιουλίου 2013, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 545 άτομα.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 73% των Ελλήνων, σε σχέση με το 69% πέρυσι, δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, ενώ περισσότεροι από 73 στους 100 Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2013.

    Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, είναι οικονομικοί λόγοι 70%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 20%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, από το 27% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών.

    Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος και ζωντάνια, αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.

    [03] Απεργία στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ερχόμενη Παρασκευή

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού ζήσαμε στις αρχές του χρόνου το καταφανώς άδικο και οδυνηρό «σπάσιμο» της τράπεζας σε «καλή» και «κακή», σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησής της.

    [04] Κινητοποιήσεις ενάντια στις μετατάξεις και τη διαθεσιμότητα σχεδιάζει και η ΟΛΜΕ

    Κινητοποιήσεις, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

    Έτσι, αποφάσισε:

    - Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ αύριο στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    - Επίσης, μετά το συλλαλητήριο (περίπου στις 14.30) το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τα ΔΣ των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) της Αττικής, σε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ερμού και Κορνάρου, Πλατεία Συντάγματος), για ενημέρωση και σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων του κλάδου.

    - Την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, που θα συζητείται στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο, προετοιμάζεται συγκέντρωση στην Αθήνα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, εκτός Αττικής να προγραμματίσουν ανάλογες κινητοποιήσεις.

    [05] Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην εμφάνιση του σήματος της ΕΔΤ

    Για «παράνομη, πραξικοπηματική και αντισυνταγματική πράξη» έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφερόμενοι στην εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» ( ΕΔΤ) μέσα από τις συχνότητες της παλαιού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

    Όπως τόνισαν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η εκπομπή του σήματος της ΕΔΤ «δεν συνιστά συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ», καθώς όπως σημείωσαν δεν υπάρχει ραδιοφωνία, ιστότοποι, ενημερωτικό πρόγραμμα.

    «Μετά το μαύρο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση επιχειρεί και την ιδιωτικοποίησή της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δηλώνοντας πως πρόκειται να γίνει αίτηση στο ΣτΕ για σύγκληση της Επιτροπής Αναστολών λόγω μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την προηγούμενη απόφαση. Επίσης προανήγγειλε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αλλά και πολιτικών προϊσταμένων, για παραβίαση της νομοθεσίας, αγωγές για ακύρωση των απολύσεων, δικαστική προσφυγή για αναστολή λειτουργίας της ΕΔΤ από τις συχνότητες της ΕΡΤ και καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για το μη δηλωθέν προσωπικό που απασχολείται στην «Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

    [06] Προς ρύθμιση η δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών με ειδικές απαλλαγές και φορολογικά κίνητρα

    Οι προτεινόμενες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κατατέθηκαν στη Βουλή, αποτελούν το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο απλού και δικαιότερου φορολογικού συστήματος αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών στην οποία σημειώνει ότι στη συνέχεια, θα συμπληρωθούν -μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους- με το μέρος που θα αφορά τη χορήγηση πρότυπων φορολογικών κινήτρων, όπως οι φορολογικές πριμοδοτήσεις για επενδύσεις, εκπτώσεις φόρου για επενδύσεις και επιτάχυνση των διενεργούμενων αποσβέσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως διευκρινίζει το υπουργείο, θα υπάρξει ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν ειδικών απαλλαγών και φορολογικών κινήτρων.

    Στόχος όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση είναι ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνονται σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα και η ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

    [07] Καμία αλλαγή στην έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ στην παρακράτηση μισθών και συντάξεων

    Καμία αλλαγή σε σχέση με τον ισχύον καθεστώς δεν θα γίνει όσον αφορά στον υπολογισμό της προβλεπόμενης έκπτωσης φόρου μέχρι 2.100 ευρώ στην παρακράτηση μισθών και συντάξεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσίευματα του Τύπου.

    [08] Η Βρετανία αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν

    Η Βρετανία πρόκειται να αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν ως το φθινόπωρο, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Φίλιπ Χάμοντ, μειώνοντας τον αριθμό των ανδρών των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι επιχειρούν στη χώρα αυτή στους 6.000.

    Η αποχώρηση των Βρετανών στρατιωτικών εντάσσεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να μειωθούν οι δυνάμεις της χώρας που δρουν στο Αφγανιστάν σε 5.200 στελέχη ως τα τέλη του 2013, πρόσθεσε ο ίδιος. Όλα τα μάχιμα στρατεύματα του NATO αναμένεται ότι θα έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν ως τα τέλη του 2014.

    [09] Σχεδόν 812 εκατ. ευρώ δόθηκαν «κατά λάθος» σε ανέργους το 2012 στη Γαλλία

    Σχεδόν 812 εκατομμύρια ευρώ χορηγήθηκαν κατά λάθος το 2012 σε ανέργους στη Γαλλία, σύμφωνα με μια έκθεση του μεσολαβητή της υπηρεσίας απασχόλησης, που καλεί να υπάρξει απλοποίηση των κανόνων που διέπουν την επιδοματική πολιτική στη χώρα αυτή.

    Το 2012 διανεμήθηκαν εξ ονόματος του ταμείου ανεργίας και του κράτους αντίστοιχα 29,7 και 3,3 δισεκ. ευρώ αντίστοιχα.

    Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα επιδόματα σε ανέργους έφθασαν τα 811,67 εκατ. ευρώ, ήτοι το 2,5% του συνόλου των δύο ποσών αυτών. Ωστόσο συνολικά τα 524 εκατ. ευρώ (το 65%) εκ του ποσού αυτού επιστράφηκε στα κρατικά ταμεία από τους ανέργους κατόπιν ειδοποιήσεων.

    Οι κατά λάθος καταβολές επιδομάτων οφείλονται στο γεγονός ότι οι δικαιούχοι εργάζονταν χωρίς να το έχουν δηλώσει ή δηλώνοντάς το με μεγάλη καθυστέρηση, ή σε σφάλματα κατά τον υπολογισμό του ύψους των επιδομάτων.

    [10] «Ως κοινός επιβάτης» βρίσκεται ο Σνόουντεν στο αεροδρόμιο

    Ο Έντουαρντ Σνόουντεν παραμένει στη ζώνη μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του διεθνούς δικαίου, «ως κοινός επιβάτης», σχολίασε σήμερα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

    «Η κατάσταση όσον αφορά τον Σνόουντεν είναι περίπλοκη και αδιέξοδη και η Ρωσία προς το παρόν δεν μπορεί να λάβει από την πλευρά της οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα για την επίλυσή της», παρατήρησε η κα Ματβιένκο, υπενθυμίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη εκφράσει την άποψή του «υπό ποιες προϋποθέσεις ο Σνόουντεν μπορεί να απευθυνθεί στη Ρωσία για να λάβει ρωσική υπηκοότητα ή να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο». «Μέχρι στιγμής δεν έχει απευθυνθεί στη Ρωσία», διευκρίνισε η Β. Ματβιένκο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 July 2013 - 18:30:24 UTC