Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αλληλεγγύη, δίχτυ ασφαλείας για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα
  • [02] Άρχισε η προκαταβολή σύνταξης κατά 50% του βασικού μισθού
  • [03] Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα
  • [04] «Μόσχα και Λευκωσία κατέληξαν σε προσχέδιο συμφωνίας για το ρωσικό δάνειο»
  • [05] Ο Νταν Μπράουν στην κόλαση του Δάντη
  • [06] «Μάχη» στο Μάντσεστερ για τον Γιόβετιτς

  • [01] Η αλληλεγγύη, δίχτυ ασφαλείας για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα

    Σωτήρια για τη ζωή ενός ηλικιωμένου που έχει εξαφανιστεί αποδεικνύεται η άμεση έναρξη των προσπαθειών για την ανεύρεσή του, όπως προκύπτει από τον απολογισμό των 25 μηνών λειτουργίας του Εθνικού Προγράμματος Silver Alert και της Εθνικής Γραμμής SOS 1065 για τους ηλικιωμένους, από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.

    Κατά το χρονικό διάστημα 12 Απριλίου 2011 έως και 31 Μαΐου 2013 καταγράφηκαν 127 εκδόσεις Silver Alert και 106 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων , εκ των οποίων 62 εντοπίστηκαν σώοι και οι υπόλοιποι 44 νεκροί. «Όσο πιο γρήγορη είναι η κινητοποίηση τόσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Silver Alert Μιχάλης Ροκκάς. Την ανάγκη «να γίνει άμεσα η αναζήτηση ενός ηλικιωμένου, λόγω των ασθενειών που μπορεί να αντιμετωπίζει, της στέρησης της φαρμακευτικής αγωγής του ή ενός ατυχήματος» επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Γραμμής Ζωής, Πελίνα Θεοδοσίου.

    «Δεν υπάρχει πολιτική, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας, που είναι οι πρώτοι που υφίστανται τα δεινά της κρίσης», επισημαίνει η κ. Θεοδοσίου. «Η κοινωνία μας τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους σε αποδρομή και αυτό καθοδηγείται από το κράτος», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Ροκκάς. Όμως, «δεν αξίζουν τέτοιας τύχης, τους πρέπει αξιοπρέπεια και σεβασμός», επανέρχεται η κ. Θεοδοσίου.

    [02] Άρχισε η προκαταβολή σύνταξης κατά 50% του βασικού μισθού

    Την έναρξη υλοποίηση του μέτρου της προκαταβολής σύνταξης κατά 50% του βασικού μισθού για 1.126 υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε σήμερα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ.Σταϊκούρας, «καταβλήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η προκαταβολή σύνταξης για τον Ιούλιο σε 1.126 υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά τον Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις. Δηλαδή, η υλοποίηση της προκαταβολής σύνταξης, 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011, συνεχίζεται ομαλά και με εντατικό ρυθμό".

    Όπως τόνισε, "εφεξής, λοιπόν, την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Σημειώνεται, για ακόμα μία φορά, ότι πρόκειται για συνταξιοδοτική ρύθμιση που είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας, επιδιώκοντας την έμπρακτη στήριξη της καθημερινότητας μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας".

    [03] Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα

    Σήμερα συμπληρώνονται δεκαοκτώ χρόνια από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. Στις 11 Ιουλίου του 1995 οι σερβικές δυνάμεις υπό τη διοίκηση του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς κατέλαβαν τη Σρεμπρένιτσα, η οποία βρισκόταν υπό την προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ. Μέσα σε διάστημα οχτώ ημερών οι σερβικές δυνάμεις εκτέλεσαν περίπου 8000 μουσουλμάνους άρρενες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ενώ εκτόπισαν 30000 γυναικόπαιδα μουσουλμανικής εθνότητας. Στις δίκες που ακολούθησαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) τα εγκλήματα των σερβικών δυνάμεων στη Σρεμπρένιτσα χαρακτηρίστηκαν επίσημα ως πράξη γενοκτονίας. Στο ίδιο δικαστήριο βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη δύο δίκες που αφορούν και την Σρεμπρένιτσα. Πρόκειται για τις δίκες των δύο βασικών κατηγορούμενων του πρώην διοικητού των σερβικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς και του τότε πολιτικού ηγέτη των Σέρβων, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

    [04] «Μόσχα και Λευκωσία κατέληξαν σε προσχέδιο συμφωνίας για το ρωσικό δάνειο»

    Μόσχα και Λευκωσία έχουν καταλήξει σε προσχέδιο συμφωνίας αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου, που παραχωρήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2011, αποκάλυψε ο Ρώσος πρέσβης Βιάτσεσλαβ Σούμσκι, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή».

    Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη η αποπληρωμή του χρέους των 2,5 δισ. ευρώ θα αρχίσει το 2021 αντί το 2016 και το επιτόκιο θα μειωθεί από το 4,5 στο 2,5%.

    Ο κ. Σούμσκι, αν και εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Eurogroup λήφθηκαν εν μια νυκτί, χωρίς να ενημερωθεί ή να ζητηθεί η θέση της Μόσχας, εντούτοις διαβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι επενδυτές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Υποδεικνύει, συναφώς, ότι η επιλογή της φυγής από το νησί θα κοστίσει πολύ περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζει τη βεβαιότητα ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει ξανά στον στέρεο δρόμο της ανάπτυξης.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εκφράζει τη βεβαιότητα για εξελίξεις εντός του φθινοπώρου, καθώς και την εκτίμηση για επανέναρξη των συνομιλιών τον Οκτώβριο.Ο κ. Σούμσκι χαρακτηρίζει ως τεράστιες τις προοπτικές της Κύπρου στον τομέα των υδρογονανθράκων και δηλώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Gazpom Bank και άλλα οικονομικά ιδρύματα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

    [05] Ο Νταν Μπράουν στην κόλαση του Δάντη

    Ατέλειωτο ανθρωποκυνηγητό σε μια πόλη που και η τελευταία της γωνιά είναι σημαδεμένη από την τέχνη και την Ιστορία, δυσεπίλυτοι κώδικες που αποκαλύπτουν αδιανόητες αλήθειες, θεαματικές εξελίξεις που βάζουν κάθε τόσο στο παιχνίδι καινούργια πρόσωπα, δημιουργώντας εντελώς απρόβλεπτες καταστάσεις, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δάντης, ο οποίος θα τροφοδοτήσει με τους στίχους της «Θείας Κωμωδίας» μια πλοκή με εξωφρενικούς ρυθμούς.

    Το καινούργιο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη, τα έχει όλα: ο καθηγητής Σημειολογίας του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον (ο ήρωας τον οποίο ενσάρκωσε ο Τομ Χανκς στην κινηματογραφική μεταφορά των «Illuminati») και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς θα μπλεχτούν στα δίχτυα ενός δαιδαλώδους και εξαιρετικά επικίνδυνου κόσμου, που θα κρατήσει επτασφράγιστα τα μυστικά του μέχρι και τις τελευταίες σελίδες, όπου και θα δοθεί μια λύση πέραν πάσης προσδοκίας.

    Το εντυπωσιακότερο ασφαλώς στοιχείο στο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, που αναμένεται να σαρώσει διεθνώς τα ταμεία, όπως το έχουν κάνει όλα τα βιβλία του μετά τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», είναι ο Δάντης. Το έργο τιτλοφορείται «Inferno», παίρνοντας το όνομά του από το πρώτο μέρος της «Θείας Κωμωδίας» (τα άλλα δύο είναι το «Καθαρτήριο» και ο «Παράδεισος»).

    [06] «Μάχη» στο Μάντσεστερ για τον Γιόβετιτς

    Χορός δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί στην πρέμιερ λιγκ για χάρη του Στέβαν Γιόβετιτς.

    Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ και η Σίτι, κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του 23χρονου Μαυροβούνιου φορ από τη Φιορεντίνα. Οπως αναφέρει σε σχετικά δημοσιεύματα ο αγγλικός Τύπος, οι διοικήσεις των δύο ομάδων δεν θα διστάσουν να δώσουν στη ομάδα της Φλωρεντίας ότι ποσό χρειαστεί για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού.

    Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ! Ο ίδιος ο 23χρονος φορ έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να φύγει από τη Φιορεντίνα και να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός αγωνίζεται από τα 18 στη Φιορεντίνα και πλέον, στα 23 του χρόνια, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το μεγάλο βήμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2013 - 8:30:23 UTC