Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Σκορδάς: «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή»
  • [02] Η Microsoft βοήθησε την NSA και το FBI να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τους χρήστες των προϊόντων της
  • [03] Κρίσιμη για την Αίγυπτο η σημερινή πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού
  • [04] Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η νέα υγειονομική διάταξη
  • [05] Νέο χέρι και φτερό για τη Νίκη της Σαμοθράκης
  • [06] Προτεραιότητα οι επενδύσεις στην ενέργεια
  • [07] Κ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι
  • [08] Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου της Ιρλανδίας
  • [09] «Είμαι βέβαιος ότι ο Άρειος Πάγος θα με αθωώσει», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [10] Ο Πάσος Κοέλιο έτοιμος για διάλογο με την αντιπολίτευση
  • [11] «Σπίτι Ελύτη» θα δημιουργηθεί στην Πλάκα
  • [12] Αλλάζει η μέρα και ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters
  • [13] Ο Γκέκας και τη νέα σεζόν στην Ακχισάρ

  • [01] Αθ. Σκορδάς: «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή»

    «Έγνοια μας είναι πώς θα περιορίσουμε τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα και πώς θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας» τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφερόμενος στη δυνατότητα λειτουργίας των μικρών εμπορικών καταστημάτων έως και 52 Κυριακές τον χρόνο.

    «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή» σημειώνει ο κ. Σκορδάς, μιλώντας για τις αντιδράσεις μερίδας του εμπορικού κόσμου. «Θυμίζω ότι και όταν συζητήθηκε η πεζοδρόμηση της οδού Βουκουρεστίου, υπήρξαν πολλοί εμπορικοί σύλλογοι που θεωρούσαν ότι δεν θα μπορεί ο πελάτης να φτάνει με το αυτοκίνητό του στο μαγαζί και γι αυτό θα μπει λουκέτο στα μαγαζιά. Η ζωή απέδειξε ότι, αντιθέτως, η πεζοδρόμηση ευνόησε τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων και γι αυτό τα επόμενα χρόνια το αίτημα ήταν για περισσότερες πεζοδρομήσεις. Άρα η δική μας άποψη είναι ότι ο φόβος για το καινούργιο είναι αυτό που πολλές φορές προσδιορίζει μια συντηρητική άποψη για αυτό το θέμα. Όπως έδειξε και η μελέτη του ΟΟΣΑ σε 30 χώρες στην Ευρώπη η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε θετικές επιπτώσεις και στον κύκλο εργασιών και στην πτώση των τιμών και στην αύξηση της απασχόλησης. Άρα, δεν νομίζω ότι κάτι το οποίο αποδεικνύνεται μέσα από μια επιστημονική έρευνα μπορεί να το αμφισβητεί ο φόβος και η προκατάληψη».

    [02] Η Microsoft βοήθησε την NSA και το FBI να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τους χρήστες των προϊόντων της

    Η εταιρεία Microsoft συνεργάσθηκε στενά με αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να τις βοηθήσει να υποκλέψουν επικοινωνίες χρηστών και στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων επέτρεψε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) να παρακάμπτει την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

    Επικαλούμενη άκρως απόρρητα ντοκουμέντα, τα οποία αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" αναφέρει πως η Microsoft εργάσθηκε μαζί με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και την NSA για να διευκολύνει την πρόσβαση μέσω του Prism ?πρόγραμμα συγκέντρωσης δεδομένων το οποίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα από την βρετανική εφημερίδα? στην υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων SkyDrive.

    Η Microsoft βοήθησε επίσης το πρόγραμμα Prism να συγκεντρώσει βίντεο και ηχητικές εγγραφές συνομιλιών που έγιναν μέσω του Skype, της ονλάιν υπηρεσίας συζήτησης της Microsoft, προσθέτει η εφημερίδα.

    Η Microsoft είχε ανακοινώσει προηγουμένως πως δεν προσέφερε στην NSA άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες για τους χρήστες. Χθες Πέμπτη επανέλαβε ότι δίνει δεδομένα των πελατών μόνον ανταποκρινόμενη σε νόμιμα αιτήματα της κυβέρνησης.

    [03] Κρίσιμη για την Αίγυπτο η σημερινή πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού

    Κρίσιμη ημέρα θεωρείται η σημερινή για την Αίγυπτο, πρώτη Παρασκευή του μήνα του ραμαζανιού, κατά την οποία, σε κλίμα συνεχιζόμενης έντασης, οργανώνονται νέες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον αποπεμφθέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

    Ενας υψηλόβαθμος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στο Σινά, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ελ-Αρίς, ανακοίνωσαν οι αρχές. Στη χερσόνησο του Σινά καταγράφονται επανειλημμένα περιστατικά που απειλούν την ασφάλεια μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 και αυτά δείχνουν να πολλαπλασιάζονται μετά την απομάκρυνση του Μόρσι.

    [04] Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η νέα υγειονομική διάταξη

    Την απόφαση του να εισάγει νέα υγειονομική διάταξη σε αντικατάσταση της παλαιάς υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ξεκαθάρισε ότι μέχρι την ανακοίνωση της νέας υγειονομικής διάταξης θα ισχύει η προϋπάρχουσα διάταξη που είχε καταργηθεί με απόφαση της πρώην υφυπουργού Φωτεινή Σκοπούλη.

    Η επιτροπή που συγκροτήθηκε προκειμένου να μελετήσει ποιο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας υγειονομικής διάταξης και πού απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδας. Στην επεξεργασία αυτή θα κληθούν όλα τα κόμματα να προτείνουν πώς θα πρέπει αυτή να διαμορφωθεί. «Όμως υγειονομική διάταξη θα υπάρχει, διότι σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων. Όλων όμως των ανθρώπων. Και των ευπαθών ομάδων και του υπολοίπου πληθυσμού που θέλει αίσθημα ασφάλειας και όχι αίσθημα κενού», είπε ο υπουργός Υγείας.

    Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε μετά από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου, μιας διάταξης που, όπως κατήγγειλε, «είναι αντισυνταγματική, προσβάλλει το κράτος δικαίου, διασύρει διεθνώς τη χώρα και βλάπτει και τη δημόσια υγεία», διότι «διαρρηγνύει τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε αναπτυχθεί στην πορεία των χρόνων με τις δημόσιες δομές υγείας, αφού κανένας χρήστης δεν προσέρχεται να εξεταστεί από το φόβο σύλληψης του».

    [05] Νέο χέρι και φτερό για τη Νίκη της Σαμοθράκης

    Θα αποκατασταθούν εκ νέου το δεξί χέρι και το δεξί φτερό της Νίκης της Σαμοθράκης, του περίφημου αγάλματος που ανακαλύφθηκε στο ελληνικό νησί το β' μισό του 19ου αιώνα και έκτοτε εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου.

    Γι' αυτό τον σκοπό, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών με αίτημά της ζήτησε --και πήρε ομόφωνα-- τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ως προς την παραγωγή εκμαγείων μαρμάρινων θραυσμάτων της Νίκης της Σαμοθράκης, αρμοδιότητας της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

    Σκοπός η ψηφιακή σάρωση των θραυσμάτων, από τα οποία θα παραχθούν τα εκμαγεία που θα ταξιδέψουν στο Λούβρο, το οποίο έχει προγραμματίσει και τον καθαρισμό του αγάλματος.

    [06] Προτεραιότητα οι επενδύσεις στην ενέργεια

    Επενδύσεις ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη οκταετία στον ενεργειακό τομέα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Σερβίας ΄Ιβιτσα Ντάσιτς, από το βήμα του συνεδρίου με θέμα την εξέλιξη του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Ο κ. Ντάσιτς - σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης - δήλωσε ότι, την επόμενη τριετία, ποσό τριών δισ. ευρώ θα επενδυθεί στον πετρελαϊκό τομέα, δύο δισ. ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δύο δισ. ευρώ στον τομέα του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι σχέσεις (της χώρας) με την ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom και η κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream, μήκους 440 χιλιομέτρων. Ο κ. Ντάσιτς χαρακτήρισε το έργο του αγωγού South Stream, το πιο σημαντικό στην βιομηχανία φυσικού αερίου. Στην ίδια "κατηγορία" εντάσσει και τα έργα των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στις περιοχές Banatski Dvor και Itebej. Τα προαναφερόμενα έργα - είπε ο κ. Ντάσιτς - θα καταστήσουν τη Σερβία ένα σημαντικό παράγοντα ενεργειακής σταθερότητας στην περιοχή. Εξάλλου, το έργο του αγωγού South Stream θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της απασχόλησης των εγχώριων επιχειρήσεων και των πολιτών. "Το έργο είναι η υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος για όλες τις χώρες τις οποίες θα 'διατρέχει' ", ανέφερε ο Σέρβος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι, η σερβική κυβέρνηση γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και θα τις εκπληρώσει με συνέπεια. Η ανάπτυξη της ενεργειακής πολιτικής θα παρέχει ασφάλεια στην προμήθεια ενέργειας στη χώρα και σημαντική οικονομική ανάκαμψη, είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός. Από την πλευρά της, η υπουργός Ενέργειας, Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζοράνα Μιχαίλοβιτς τόνισε ότι το έργο του "South Stream" θα καταστήσει τη Σερβία σημαντικό "παίκτη" του ενεργειακού τομέα στην περιοχή. "Χωρίς ενεργειακές υποδομές δεν υπάρχει οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη, 'άφιξη' επενδυτών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας" σημείωσε η υπουργός. Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Τσεπούριν υπογράμμισε ότι, η Ρωσία αποδίδει τεράστια σημασία στην υλοποίηση του πανευρωπαϊκού έργου South Stream, το οποίο - όπως τόνισε- "θα επιτρέψει τη σύνδεση των ανατολικών και των δυτικών περιοχών της Ευρώπης".

    [07] Κ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι

    «Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία (σσ. στην Ελλάδα), που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις στο ελληνικό Δημόσιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει και στο ξένο πρακτορείο ότι δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι, αλλά παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του των τελευταίων, όπως λέει, εννέα χρόνων. «Αν πρέπει, όμως, να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον να κάνω, είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του».

    [08] Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου της Ιρλανδίας

    Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε θετική από σταθερή την προοπτική του αξιόχρεου της Ιρλανδίας ΒΒΒ+, αναφέροντας ότι η χώρα μπορεί να υπερακοντίσει τους στόχους της για τη μείωση του δημόσιου χρέους καθώς η οικονομία της ανακάμπτει, μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

    Υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητα αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας την επόμενη διετία. «Η Ιρλανδία μπορεί να υπερκαλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους της και να μειώσει το δημόσιο χρέος της ταχύτερα απ' ότι περιμένουμε τώρα. Η ανάκαμψη της οικονομίας της είναι σε κίνηση», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

    [09] «Είμαι βέβαιος ότι ο Άρειος Πάγος θα με αθωώσει», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Την βεβαιότητά του ότι πρόκειται να αθωωθεί από τον 'Αρειο Πάγο της Ρώμης, σε ότι αφορά την υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εξέφρασε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης Rai, ο «μίστερ τιβί» δήλωσε ότι «η κατάσταση της Ιταλίας απαιτεί μια κυβέρνηση που να μπορεί να παράξει έργο» ενώ, σε ότι αφορά τις προσωπικές του, δικαστικές υποθέσεις, πρόσθεσε ότι «είναι απόλυτα νηφάλιος και περιμένει πλήρη αθώωση από μέρους του Αρείου Πάγου, σε ότι αφορά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ».

    [10] Ο Πάσος Κοέλιο έτοιμος για διάλογο με την αντιπολίτευση

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε σήμερα ανοικτός στο διάλογο με τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση έπειτα από την έκκληση του προέδρου να γίνει ένας "συμβιβασμός εθνικής σωτηρίας" ανάμεσα στα κόμματα που προσυπέγραψαν το Μάιο του 2011 το πρόγραμμα διεθνούς αρωγής.

    [11] «Σπίτι Ελύτη» θα δημιουργηθεί στην Πλάκα

    Χειρόγραφα, σημειωματάρια εργασίας, σπάνιο φωτογραφικό, κινηματογραφικό και ηχητικό υλικό και έργα ζωγραφικής από το προσωπικό αρχείο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα στεγαστούν και θα εκτεθούν σε κτίριο στην Πλάκα. Το διώροφο κτίριο επί των οδών Διοσκούρων 4 και Πολυγνώτου 7, θα ονομαστεί «Σπίτι του Ελύτη» και θα περιλαμβάνει ακριβή αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή και έκθεση αρχειακού υλικού του.

    Στο «Σπίτι Ελύτη», στον ισόγειο χώρο, θα γίνει ακριβής αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή με τα αυθεντικά έπιπλά του. Επίσης, θα δημιουργηθεί χώρος έκθεσης των πρώτων εκδόσεών του, χειρογράφων, έργων ζωγραφικής του ποιητή ή έργων που ο ίδιος αγαπούσε, καθώς και ενδεικτικών μεταφράσεων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ακρόασης ηχητικών ντοκουμέντων ή παρακολούθησης κινηματογραφικού υλικού. Θα διοργανώνονται επίσης εκθέσεις καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων σχετίζονται με την ποίηση του Ελύτη.

    Τη μελέτη επεμβάσεων μικρής κλίμακας στο κτίριο, που έλαβε χτες την ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, εκπόνησε και δώρισε στο υπουργείο Πολιτισμού ο αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Σαμαράς.

    [12] Αλλάζει η μέρα και ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters

    Μεταφέρεται την 1η Αυγούστου στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, η συναυλία του συνιδρυτή και κύριου συνθέτη των θρυλικών Pink Floyd, Roger Waters που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε σχετική τους ανακοίνωση χθες το απόγευμα: «η μετάθεση του χώρου δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στην ποιότητα και το είδος της παραγωγής και είναι απολύτως η ίδια με αυτή που θα παρουσιαστεί και στις υπόλοιπες εμφανίσεις της περιοδείας του καλλιτέχνη.»

    Σε ότι αφορά τα εισιτήρια που έχουν αγορασθεί για το Ο.Α.Κ.Α ισχύουν τα ίδια για το νέο χώρο σε αντίστοιχες θέσεις και διαζώματα και δεν εξαργυρώνονται.

    [13] Ο Γκέκας και τη νέα σεζόν στην Ακχισάρ

    Η Ακχισάρ Μπελεντίγιε απέκτησε τον Ιανουάριο τον Φάνη Γκέκα, με την ελπίδα πως θα τη βοηθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό, κάτι που τότε έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο.

    Δεν περίμενε ότι ο Ελληνας στράικερ θα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος.

    O 32χρονος διεθνής φορ σημείωσε 12 γκολ σε 15 αγώνες και όπως προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων, όπως η Μπεσίκτας και η Τραμπζονσπόρ. Η Ακχισάρ, όμως, κατάφερε να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν, βελτιώνοντας τις αποδοχές του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 10:30:46 UTC