Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον τομέα της Υγείας
  • [02] «Μόνο όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία»
  • [03] Μ. Γλέζος: Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε τον λαό στην εξουσία
  • [04] Νεκρή βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά της 83χρονη γυναίκα, στα Κάτω Πατήσια
  • [05] Ακτιβιστές εισήλθαν σε πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία
  • [06] Στο Παρίσι ο Καβάνι, υπογράφει στην Παρί Σεν Ζερμέν

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον τομέα της Υγείας

    Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από το χώρο της Υγείας, καθώς «υπάρχουν μεγάλα κενά» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

    Ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας 1.250 υπάλληλοι, πλην γιατρών, και δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 8 μήνες για τη νέα τοποθέτηση».

    Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται αιφνιδιάσει κανέναν και πρόσθεσε ότι, αφού επισκεφθεί όλους τους εμπλεκόμενους, θα έχει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να «συνεννοηθούν πλήρως».

    Σχετικά με τις αλλαγές στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχουν νοσοκομεία, στα οποία θα επέλθουν αλλαγές, τόσο για καλύτερες παροχές υγείας, όσο και για εξοικονόμηση χρημάτων» και αναφέρθηκε στην αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων. Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

    Σημείωσε, επίσης, ότι το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

    [02] «Μόνο όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία»

    «Μόνο όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία», δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει στους Γερμανούς πολίτες μετά τις εκλογές τον «λογαριασμό» για την διάσωση των τραπεζών και του ευρώ.

    «Φυσικά και όχι. Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο κάναμε πολλά για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, πιστεύω και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Γιατί μόνον όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία. Επίσης, πρόσφατα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τις εγγυήσεις για δανειακά προγράμματα για την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και για την Ελλάδα, καταστήσαμε σαφές ότι δεν αφήνουμε περιθώρια αμφιβολιών για το τι πρέπει να γίνει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην διάρκεια της χθεσινοβραδινής - "θερινής" - συνέντευξής της στο δίκτυο ARD.

    Αναφερόμενη στην υπόθεση παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), η Καγκελάριος ζήτησε από την Ουάσιγκτον ρητή διαβεβαίωση ότι θα σέβεται το γερμανικό δίκαιο όταν οι μυστικές υπηρεσίες της επιχειρούν στην χώρα, αλλά διευκρίνισε ότι από τις μέχρι τώρα επαφές δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι οι Αμερικανοί δεν σεβάστηκαν παλαιότερα το γερμανικό δίκαιο. Τάχθηκε πάντως υπέρ μιας διεθνούς συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    [03] Μ. Γλέζος: Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε τον λαό στην εξουσία

    «Είμαστε ώριμοι, πανώριμοι, όχι για να κυβερνήσουμε εμείς, αλλά για να φέρουμε τον λαό στην εξουσία» τονίζει ο βετεράνος αγωνιστής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ -ΜΠΕ, στο περιθώριο του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και το λέμε: Δεν πάμε να κυβερνήσουμε εμείς, πάμε να φέρουμε το λαό στην εξουσία» υπογραμμίζει.

    Η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου είναι αναρτημένη στη Web Tv του ΑΠΕ -ΜΠΕ.

    [04] Νεκρή βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά της 83χρονη γυναίκα, στα Κάτω Πατήσια

    Νεκρή μέσα στο διαμέρισμα της στην οδό Κορθίου στα Κάτω Πατήσια βρέθηκε 83χρονη γυναίκα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι γείτονες της γυναίκας κάλεσαν την 'Αμεση Δράση, περίπου στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε φιμωμένη, ενώ το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε παρουσίαζε σημάδια έρευνας, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το κίνητρο να ήταν η ληστεία.

    Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [05] Ακτιβιστές εισήλθαν σε πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

    Περί τους είκοσι ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace εισήλθαν στις εγκαταστάσεις πυρηνικού σταθμού της Γαλλικής Ηλεκτρικής Εταιρείας (EDF), στο Τρικαστέν της νότιας Γαλλίας, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να περάσουν την περίμετρο ασφαλείας του σταθμού, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

    Δώδεκα ακτιβιστές συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της EDF. Η εκπρόσωπος της εταιρείας καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσαν ότι οι ακτιβιστές δεν κατόρθωσαν να διεισδύσουν σε "ευαίσθητους" χώρους του σταθμού, όπως η αίθουσα ελέγχου λειτουργίας.

    Η οικολογική οργάνωση ζητεί το κλείσιμο πέντε γαλλικών πυρηνικών σταθμών, ανάμεσά τους και του Τρικαστέν , καταγγέλλοντας κενά στον τομέα της ασφάλειας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Στο Παρίσι ο Καβάνι, υπογράφει στην Παρί Σεν Ζερμέν

    Ο Έντινσον Καβάνι θα φορέσει τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 26χρονος Ουρουγουανός διεθνής επιθετικός, ενδιαφέρον για την απόκτηση του οποίου έδειξαν μερικοί από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Παρίσι για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο Καβάνι δεσμεύεται με τη Νάπολι ως το 2017, αλλά στο συμβόλαιό του προβλεπόταν ρήτρα 63 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καταβάλει η Παρί Σεν Ζερμέν στον ιταλικό σύλλογο προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Οι ετήσιες απολαβές του διεθνή φορ αναμένεται να φτάσουν τα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία σεζόν ο Καβάνι ήταν πρώτος σκόρερ στη Serie A με 29 γκολ σε 34 εμφανίσεις και συνολικά 38 τέρματα σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2013 - 8:30:22 UTC