Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κωνσταντίνος Βήτα για μια συναυλία στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής
  • [02] ΗΠΑ: Εξάχρονος παρέμεινε θαμμένος κάτω από αμμόλοφο επί 3 ώρες
  • [03] Κίνα: 23χρονη πέθανε όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ φόρτιζε το κινητό της
  • [04] Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Γάλλου ομήρου στο Μαλί
  • [05] «Πράσινο φως» από το Ισραήλ για στρατιωτικές ενισχύσεις στο Σινά
  • [06] Γιγάντιο πάντα έφερε στη ζωή δίδυμα, σε ζωολογικό κήπο της Ατλάντα

  • [01] Ο Κωνσταντίνος Βήτα για μια συναυλία στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

    Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, ο Κωνσταντίνος Βήτα, θα βρεθεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής για μια συναυλία, αύριο, 18 Ιουλίου, στις 21:00. Με μακρά ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική και τεράστια απήχηση από την εποχή των καινοτόμων Στέρεο Νόβα έως σήμερα, ο Κωνσταντίνος Βήτα έχει διαγράψει σπουδαία πορεία που αφορά σε ποικίλες ενασχολήσεις, όπως μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικά έργα, χορευτικές παραστάσεις κ.ά.

    Με αφορμή την "Αντήχηση", το όγδοο προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής θα αντηχήσει έντονα ηλεκτρικά και χιπ χοπ στοιχεία και στίχους που «διαλογίζονται» πάνω στην αξία και τη μελαγχολία της μοναχικότητας.

    Ένα ολόφρεσκο δισκογραφικό υλικό που «μοιάζει με ένα γράμμα, ένα e-mail που στέλνεις σε ένα φίλο σου προσπαθώντας να του εξηγήσεις πώς περνάς αυτό τον καιρό. Ένα ημερολόγιο με σκόρπιες σκέψεις, φευγαλέες εικόνες που μεταφέρουν τον απόηχο των πραγμάτων σήμερα», όπως προτιμά ο ίδιος να το χαρακτηρίζει.

    [02] ΗΠΑ: Εξάχρονος παρέμεινε θαμμένος κάτω από αμμόλοφο επί 3 ώρες

    Ένα 6χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, αφού παρέμεινε θαμμένο, επί τρεις ολόκληρες ώρες, κάτω από ένα αμμόλοφο, στο δημοφιλές θέρετρο Γκρέιτ Λέικς.

    Ο Νέιθαν Γόεσνερ βυθίστηκε 3,3 μέτρα κάτω από την άμμο, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με την οικογένειά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εθνικών Πάρκων, Μπρους Ρόουι.

    Ο 6χρονος βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος, ενώ το ιατρικό προσωπικό κάνει προσπάθειες προκειμένου να αφαιρέσει την άμμο από τα πνευμόνια του παιδιού, δήλωσε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Εντατικής Θεραπείας, Δρ. Τρέισι Κούγκλερ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές τι προκάλεσε το ατύχημα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] Κίνα: 23χρονη πέθανε όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ φόρτιζε το κινητό της

    Τη διεξαγωγή έρευνας μετά τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή της, υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ φόρτιζε το IPhone της, ανακοίνωσε σήμερα η Apple.Η 23χρονη Μα Αϊλούν, κάτοικος της επαρχίας Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, πέθανε όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ φόρτιζε το κινητό της.

    "Θα ερευνήσουμε σε βάθος και θα συνεργαστούμε με τις αρχές στην υπόθεση αυτή" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Πεκίνο.

    Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Αϊλούν πέθανε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο τόνισε ότι "δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν για το θάνατό της ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο". Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ίχνη από κάψιμο εντοπίστηκαν στις δυο πλευρές του τηλεφώνου και ότι ο ηλεκτρικός φορτιστής που χρησιμοποίησε το θύμα δεν ήταν ο φορτιστής που δίνει η Aplle μαζί με τα τηλέφωνά της αυτά τα οποία πωλούνται στην Κίνα.

    Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την Apple και τα προϊόντα της-πολλά από τα οποία συναρμολογούνται στην Κϊνα-είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Γάλλου ομήρου στο Μαλί

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «επισήμως επιβεβαίωσε» τη Δευτέρα με ανακοίνωσή του τον θάνατο του συμπατριώτη του Φιλίπ Βερντόν στο Μαλί, όπου είχε συλληφθεί ως όμηρος από τον Νοέμβριο του 2011.

    «Ο θάνατος του συμπατριώτη μας Φιλίπ Βερντόν επιβεβαιώνεται επισήμως. Η σορός του θα μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατόν στη χώρα μας και θα διεξαχθεί νεκροψία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του», προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

    Ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο πως είχε αποκεφαλίσει τον όμηρό του, γεωλόγο στο επάγγελμα, Βερντόν σε αντίποινα για τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [05] «Πράσινο φως» από το Ισραήλ για στρατιωτικές ενισχύσεις στο Σινά

    Το Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη δυο επιπλέον ταγμάτων πεζικού του αιγυπτιακού στρατού στη χερσόνησο του Σινά μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων ισλαμιστών στην περιοχή αυτή, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του αιγυπτιακού στρατού, ο Ισρραηλινός υπουργός 'Αμυνας Μοσέ Γιααλόν δέχθηκε να αναπτυχθούν τα τάγματα αυτά στο Ελ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά καθώς και στο Σαρμ-Ελ-Σέιχ, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου.

    Πολλοί Aιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Σινά τις τελευταίες ημέρες μετά τις απειλές που διατύπωσαν ισλαμιστές δημοσίως για βιαιότητες σε αντίποινα για την ανατροπή στις 3 Ιουλίου από το στρατό, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη επιτρέψει από την περασμένη Τρίτη την ανάπτυξη αιγυπτιακών στρατιωτικών ενισχύσεων στο Σινά. Η ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου του 1979 προβλέπει περιορισμένη αιγυπτιακή στρατιωτική παρουσία στο Σινά.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Γιγάντιο πάντα έφερε στη ζωή δίδυμα, σε ζωολογικό κήπο της Ατλάντα

    Ένα γιγάντιο πάντα έφερε στη ζωή δίδυμα μωρά, στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα των ΗΠΑ, προς έκπληξη των υπαλλήλων του κήπου, οι οποίοι πρόσμεναν τη γέννηση ενός και μόνο νεογέννητου.

    Το φύλο των διδύμων δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

    Παρά το γεγονός ότι είναι σύνηθες στα γιγάντια πάντα να γεννούν δίδυμα, λίγες είναι οι φορές που και τα δύο μικρά επιβιώνουν.

    Τα γιγάντια πάντα θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση και ζουν κυρίως σε οροσειρές της κεντρικής Κίνας. Υπάρχουν περίπου 1.600 άγρια πάντα που ζουν στη φύση και περίπου 300 σε αιχμαλωσία.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 July 2013 - 6:30:23 UTC