Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου
  • [02] Στο Σύνταγμα εργαζόμενοι των ΟΤΑ και δημοτικοί αστυνομικοί
  • [03] Ρ. Μπρούντερλε: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις
  • [04] Στο τραπέζι η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης
  • [05] Ποινικές διώξεις σε βάρος των Β. Μαρινάκη, Σ. Θεοδωρίδη και Δ. Γιαννακόπουλο
  • [06] SZ: Χρηματοδοτικό κενό 10 δισ. ευρώ θα πρέπει να καλύψει η Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου
  • [07] Στην Αθήνα αύριο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε
  • [08] Πρόστιμα 487,9 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα Barclays και τέσσερα στελέχη της

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου

    Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράςσε δηλώσεις του πριν λίγο, ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από 1ης Αυγούστου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι έλαβε υπόψιν του τις διαβεβαιώσεις χιλιάδων καταστηματαρχών ότι το μέτρο αυτό θα βοήθησει στην αύξηση του τζίρου.

    [02] Στο Σύνταγμα εργαζόμενοι των ΟΤΑ και δημοτικοί αστυνομικοί

    Στους δρόμους βρίσκονται και σήμερα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

    Με σύνθημα "όχι στις απολύσεις και στην κινητικότητα", οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος πρός την Βουλή, όπου έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα.

    Με αναμμένες τις σειρήνες των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτες, οι δημοτικοί αστυνομικοί συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

    [03] Ρ. Μπρούντερλε: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις

    Να τηρήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις κάλεσε την Αθήνα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

    «Όπως η Ευρώπη ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις της, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα», δήλωσε ο κ. Μπρούντερλε στην εφημερίδα «Die Welt» και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ήδη καλύψει ένα σημαντικό τμήμα της μεταρρυθμιστικής διαδρομής, αλλά δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει από την προσπάθεια.

    «Πρέπει να εργαστούν σκληρά προκειμένου να ξανακάνουν τη χώρα ανταγωνιστική», ανέφερε.

    [04] Στο τραπέζι η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης

    Με την κοινή διαπίστωση για την ανάγκη εξόδου, το συντομότερο, της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, ολοκληρώθηκαν οι επαφές των επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου.

    Στη συνάντηση, που επικεντρώθηκε σε θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης ενημέρωσαν τους επικεφαλής της τρόικας για τα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος και απάντησαν σε ερωτήσεις τους.

    Οι επαφές συνεχίζονται στην Κεντρική Τράπεζα, σε επίπεδο τεχνοκρατών. Του κλιμακίου της τρόικας, το οποίο αποτελείται από πολυμελή ομάδα τεχνοκρατών, ηγούνται οι Μάρτιν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ιζαμπέλα φον Κόπεν Μέρτες της ΕΚΤ και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

    [05] Ποινικές διώξεις σε βάρος των Β. Μαρινάκη, Σ. Θεοδωρίδη και Δ. Γιαννακόπουλο

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους διαιτητές, κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στους δύο πρώτους, και αγώνα μπάσκετ στον τρίτο.

    Η δίωξη σε βάρος των υπευθύνων του Ολυμπιακού αφορά παράβαση του άρθρου 132 & 1 του νόμου 2725/1999 σχετικά με «προσυνεννοημένους αγώνες». Πρόκειται για καταγγελίες περί υβριστικής συμπεριφοράς τους στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού, στις 11 Ιουνίου.

    Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που έγινε με αφορμή καταγγελίες μεγαλομετόχων του «Αστέρα Τρίπολης», μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, στον οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός με 3-1 στην παράταση. Οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης είχαν διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου και των βοηθών του, υποστηρίζοντας ότι δεν καταλόγισαν πέναλτι υπέρ της ομάδας τους, ενώ, αντίθετα έδωσαν ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «κέρδισε η αλητεία». Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Γιαννακόπουλος αφορά την συμπεριφορά τους στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

    Η δίωξη σε βάρος του κ. Γιαννακόπουλου, που αφορά το ίδιο αδίκημα, σχετίζεται με τον αγώνα μπάσκετ για τα play off μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στις 9 Ιουνίου. Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε μετά την αναφορά που συνέταξαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοϊδης και Ιωάννης Φούφης, οι οποίοι τόνισαν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού μπήκε στα αποδυτήρια χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.

    [06] SZ: Χρηματοδοτικό κενό 10 δισ. ευρώ θα πρέπει να καλύψει η Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου

    Για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με τη διαπίστωση νέας «τρύπας» χρηματοδότησης της Ελλάδας ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, «δεν πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η ?τρύπα' χρηματοδότησης πριν από τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου».

    Η SZ υποστηρίζει ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «ούτε θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ούτε και θα αφήσει το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα», ενώ επισημαίνει ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα βρει η Αθήνα τα 10 δισεκατομμύρια που χρειάζεται, διαφορετικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να διακόψει τη δική του χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. «Μόνο εάν τον Σεπτέμβριο είναι σαφές ότι η Αθήνα θα διαθέτει ρευστότητα και μετά το μέσο του 2014, θα παραμείνει το ΔΝΤ ως δανειστής. Εάν φύγει, η Αθήνα θα χάσει τα χρήματα για τα οποία το Ταμείο είχε δεσμευθεί ως το 2016 και, επιπλέον, χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι οποίες συνέδεσαν την δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ, θα πρέπει, επομένως, να φύγουν» από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι για το 2013 οι δανειστές αναμένουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ, επικαλούμενη αξιωματούχο της Κομισιόν, σημειώνει ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα έξοδα, αλλά τα έσοδα. «Τα έξοδα βρίσκονται υπό έλεγχο. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι», δηλώνει ο αξιωματούχος και προσθέτει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Διοίκηση, η οποία δεν έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

    [07] Στην Αθήνα αύριο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε

    Η αναπτυξιακή βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω της τράπεζας KfW αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

    Εξάλλου,πρόκειται ναυπογραφεί, Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding), μεταξύ του επικεφαλής της KfW Ούλριχ Σρέντερ και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για την δημιουργία Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η έδρα του Ταμείου θα είναι στο Λουξεμβούργο και τα δάνεια θα εγκρίνονται μετά την θετική εισήγηση ιδιωτικής τράπεζας.

    Στο πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε βρίσκονται συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε κλειστή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Στο μεταξύ, για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με την διαπίστωση νέας «τρύπας» χρηματοδότησης της Ελλάδας ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, «δεν πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η τρύπα' χρηματοδότησης πριν από τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου». Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στην πρόθεση του κ. Σόιμπλε να στηρίξει, με χαμηλότοκα δάνεια μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

    [08] Πρόστιμα 487,9 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα Barclays και τέσσερα στελέχη της

    Η βρετανική τράπεζα Barclays και τέσσερα πρώην στελέχη της πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα συνολικού ύψους 487,9 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδιακής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) μετά από έρευνα που έκανε για χειραγώγηση των αγορών ενέργειας, μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.

    Η Αρχή επέβαλε στην τράπεζα και τους τέσσερις πρώην χρηματιστές (traders) της να πληρώσουν στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 453 εκατ. δολαρίων εντός 30 ημερών.

    Επιπλέον, η τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει 34,9 εκατ. δολάρια από τα κέρδη της, τα οποία θα κατανεμηθούν σε προγράμματα που θα βοηθήσουν τους χαμηλού εισοδήματος ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα, το Όρεγκον και την Ουάσιγκτον να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους κατανάλωσης ενέργειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 July 2013 - 10:30:27 UTC