Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώσεις προστίμων στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα
  • [02] ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ενισχύσουν την ανάπτυξη
  • [03] Κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν την Αίγυπτο στο χάος, λέει ο μεταβατικός πρόεδρος
  • [04] «Η επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον είναι "σημάδι στήριξης" των ΗΠΑ προς την Ελλάδα»
  • [05] Για «αναξιοπιστία» κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
  • [06] Ο οίκος Moody's αναβάθμισε την προοπτική των ΗΠΑ σε "σταθερή"
  • [07] «Η Ουάσινγκτον δεν οφείλει συγγνώμη για τους ισχυρισμούς του Σνόουντεν για το PRISM»
  • [08] Ο Ρομπίνιο στη Μίλαν ως το 2016
  • [09] Ο Βερόν επιστρέφει στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Εστουντιάντες

  • [01] Μειώσεις προστίμων στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

    Με οφέλη που εντοπίζονται στη διευκόλυνση της καταβολής του προστίμου για τα αυθαίρετα κτίσματα, παρουσιάστηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

    Το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή, με τίτλο «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης- Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο- Άλλες διατάξεις», όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, φιλοδοξεί να απαντήσει στην αειφορία, στην κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

    «Ξέρουμε ότι το ζήτημα των αυθαιρέτων είναι πολύ δύσκολο. Οι ρίζες του ξεκινούν από το παρελθόν, έχει πολλές διαστάσεις και δεν χωρά πολιτικός κομματισμός» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Καλαφάτης και συμπλήρωσε: «Κατηγοριοποιούμε τις αυθαιρεσίες, με βάση την επίπτωση που έχουν στο περιβάλλον και αποτρέπουμε τη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων».

    Αναφορικά με την καταβολή των προστίμων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι άτομα με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες θα καταβάλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

    Επίσης, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες, με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ή οικογενειακό 18.000 ευρώ θα καταβάλουν 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

    Επιπλέον, οι παλινοστούντες ομογενείς θα καταβάλουν το 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και οι πολύτεκνοι θα καταβάλουν το 20% του ειδικού προστίμου για την κύρια κατοικία.

    Τέλος, οι τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, για την υπαγωγή τους στο άρθρο 8 (ρύθμιση αναστολής και εξαίρεσης από την κατεδάφιση) της κύριας κατοικίας θα καταβάλουν το 30% του ειδικού προστίμου. Για τους μακροχρόνια άνεργους προτείνεται να καταβάλουν το 70% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

    [02] ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ενισχύσουν την ανάπτυξη

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λου κάλεσε τους Ευρωπαίους να "επανεξετάσουν" την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που ακολουθούν ώστε να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, σε άρθρο του στην εφημερίδαFinancial Times.

    Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινά στη Μόσχα η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G20.

    Για τον Λου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο αυτή, "η Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε θέση όπου μπορεί να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ενίσχυση της ζήτησης και στη μείωση της ανεργίας, το επίπεδο της οποίας έχει φτάσει σε ιστορικά επίπεδα", όπως σημειώνει στο άρθρο του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] Κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν την Αίγυπτο στο χάος, λέει ο μεταβατικός πρόεδρος

    Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ, σε διάγγελμα που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτηςαπό την τηλεόραση, υποστήριξε ότι "κάποιοι" προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος και υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

    "Περνάμε μια κρίσιμη περίοδο και κάποιοι θέλουν να μας στρέψουν στο χάος ενώ εμείς θέλουμε να βαδίσουμε προς τη σταθερότητα. Κάποιοι επιδιώκουν ένα αιματηρό μονοπάτι" είπε ο Μανσούρ στην πρώτη ομιλία του αφότου ορκίστηκε νέος πρόεδρος της χώρας, στις 4 Ιουλίου.

    "Θα δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη για τη σταθερότητα", υποσχέθηκε.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] «Η επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον είναι "σημάδι στήριξης" των ΗΠΑ προς την Ελλάδα»

    «Σημάδι στήριξης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» αποτελεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Ουάσιγκτον, τονίζει ο διευθυντής του ιδρύματος «Brookings», Ουίλιαμ Ανθόλις, σημειώνοντας επίσης ότι είναι ένδειξη πως οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα «σημαντικό εταίρο και σύμμαχο χώρα».

    Σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», ο Ελληνοαμερικανός διευθυντής του «Brookings», το οποίο θεωρείται μια από τις σημαντικές δεξαμενές σκέψεις στην αμερικανική πρωτεύουσα, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα υπήρξε όλο αυτό το διάστημα της ελληνικής κρίσης, υπέρμαχος μιας ήπιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας προκειμένου να επέλθει ανάπτυξη, σε αντίθεση με την πολιτική της αυστηρής λιτότητας που προωθεί η Γερμανία.

    Στη συνέχεια, αναφέρει ότι η ατζέντα των συζητήσεων Ομπάμα-Σαμαρά θα περιλαμβάνει κυρίως τα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, τα οποία είναι: οι προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και η επαναφορά της χώρας σε ευημερούσα κατάσταση, η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, η Διαντλαντική Συνεργασία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων, η περιφερειακή συνεργασία, κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, η επίλυση του Κυπριακού, οι εξελίξεις σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και η Συρία.

    [05] Για «αναξιοπιστία» κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

    «Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα επανέλθουν μετά τα όποια νέα δεδομένα φέρει η κατάθεση της τροπολογίας «που παζαρεύει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων» με «αντάλλαγμα» να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο και να παραδώσουν εν λευκώ το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, την ενημέρωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που παράγουν», τονίζουν σε ανακοίνωση τους.

    Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση «σήμερα (Πέμπτη), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τη Βουλή απευθυνόμενος σε πολιτικό κόμμα είπε ότι το «μαύρο θα φύγει». Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη ΔΤ είπε ότι βγήκε βιαστικά στον αέρα, χωρίς να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, διότι έπρεπε να φύγει το «μαύρο». Για την αλήθεια μπορεί να απαντήσει μόνο η κυβέρνηση. Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι το «μαύρο» δεν είναι δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει ποτέ ζήτημα ενός κόμματος. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση της κοινωνίας. Ένα 24ωρο πριν, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη, εξαπολύθηκε το μπαράζ μιας συντονισμένης επιχείρησης απαξίας όσων εργάστηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

    Παράλληλα σημειώνουν «ότι η στοχευμένη ανάδειξη του «πίνγκ - πονγκ» μεταξύ των «καλών» και των «κακών» της κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων, σε βασικό θέμα του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας».

    Επίσης δηλώνουν πως «σε σύμπνοια με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι δημοσιογραφικές ενώσεις αρχής γενομένης, απότην Παρασκευή 19 Ιουλίου στα ιδιωτικά κανάλια της Digea αλλά και του σκεπτικού των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της ΠΟΣΠΕΡΤ παραμένουμε και εκπέμπουμε πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση από τις κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ».

    Σε νέα Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν το πλαίσιο της τελικής συνάντησης με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή.

    [06] Ο οίκος Moody's αναβάθμισε την προοπτική των ΗΠΑ σε "σταθερή"

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισετην Πέμπτητην προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ από "αρνητική" σε "σταθερή", διατηρώντας την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στο Aaa, την καλύτερη δυνατή βαθμίδα.

    "Το χρέος του ομοσπονδιακού κράτους βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εκπλήρωση των κριτηρίων που τέθηκαν τον Αύγουστο του 2011, κάτι που δικαιολογεί μια σταθερή προοπτική", εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο Moody's.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] «Η Ουάσινγκτον δεν οφείλει συγγνώμη για τους ισχυρισμούς του Σνόουντεν για το PRISM»

    Η Ουάσινγκτον δεν οφείλει συγγνώμη σε κανένα σχετικά με τους ισχυρισμούς του Έντουαρντ Σνόουντεν για το σύστημα παρακολούθησης PRISM, δήλωσε ο απερχόμενος αμερικανός πρόξενος του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Standard.

    "Πολλοί από τους ισχυρισμούς του Σνόουντεν διατυπώθηκαν προς όφελος του ιδίου, για να κερδίσει τη συμπάθεια στους χώρους εργασίας του", δήλωσε χθες ο Στίβεν Γιανγκ στη Λέσχη Ξένων Ανταποκριτών του Χονγκ Κονγκ.

    "Ομως, δε νομίζω ότι οφείλουμε συγγνώμη σε κανένα γιατί πιστεύω ότι η πραγματική ρίζα του προβλήματος είναι ότι έχουμε κάποιον, ο οποίος παραβίασε την εμπιστοσύνη του προς τις ΗΠΑ και επέλεξε το Χονγκ Κονγκ για να το δείξει", τόνισε ο Στίβεν Γιανγκ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Ο Ρομπίνιο στη Μίλαν ως το 2016

    Μπορεί το συμβόλαιο του Ρομπίνιο με τη Μίλαν να έληγε το 2014 και τα διεθνή ΜΜΕ να τον «έστελναν» τον περασμένο Ιανουάριο στη Σάντος, ωστόσο ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα παραμείνει στο Μιλάνο, καθώς οι «ροσονέρι» ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ την επέκταση της συνεργασίας με τον 29χρονο άσο ως το καλοκαίρι του 2016.

    Πάντως, παρά τα σχετικά δημοσιεύματα περί επαναπατρισμού του, ο πρώην παίκτης των Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι είχε δηλώσει τον Απρίλιο χαρούμενος στην Ιταλία και είχε εκφράσει την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

    «Η Μίλαν ανακοινώνει ότι ο Ρομπίνιο επέκτεινε το συμβόλαιό του ως τις 30 Ιουνίου 2016» αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου.

    [09] Ο Βερόν επιστρέφει στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Εστουντιάντες

    Ένα χρόνο αφότου ανακοίνωσε την... αποστρατεία του, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν επιστρέφει στην ενεργό δράση, καθώς θα ενισχύσει για μια σεζόν την Εστουντιάντες, στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του.

    Ο 38χρονος μέσος, ο οποίος είναι στην τεχνική γραμματεία του συλλόγου και πέρυσι ήταν αθλητικός διευθυντής των «φοιτητών», υπέγραψε συμβόλαιο έως τον επόμενο Ιούνιο, ενώ θα διαθέσει το σύνολο των αποδοχών του για την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής της ομάδας από τη Λα Πλάτα. «Δεν νομίζω ότι είμαι στη φόρμα του 2009, όταν κατακτήσαμε το Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά έχω το ίδιο κίνητρο, επειδή αγαπώ να παίζω ποδόσφαιρο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Del Plata" μέσα στην εβδομάδα ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Αργεντινής.

    Ο Βερόν έκανε σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού αγωνίστηκε στις Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Ίντερ, και τη σεζόν 2006-07 επέστρεψε στην Αργεντινή και την Εστουντιάντες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 July 2013 - 6:30:25 UTC