Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ
  • [02] Αντ. Νταβανέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κόμμα»
  • [03] Η θρυλική όπερα "Μαντάμ Μπατερφλάι", στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • [04] Το καλοκαίρι είναι εδώ - Τι να διαβάσουμε;
  • [05] Ρωσία: Προσωρινά ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι
  • [06] Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα μετά την καταδίκη του Ναβάλνι

  • [01] Στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ

    Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας για τη "Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση".

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

    «Μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα γίνει η προκήρυξη των πρώτων 500 θέσεων, σε υλοποίηση της συμφωνίας για 2.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    [02] Αντ. Νταβανέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κόμμα»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αποφάσεις του συνεδρίου του, επισημοποιεί ότι είναι ένα κόμμα που αποτελείται από φυσικά πρόσωπα, από τα μέλη του» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο θέμα των συνιστωσών.

    «Αυτή είναι μια εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί μετά τις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου του 2012» τονίζει ο κ.Νταβανέλος και προσθέτει: «Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα θεσμοθετημένο σύστημα υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των μελών που περιγράφεται από το κατασταστικό. 'Εχει επίσης μια αναπτυγμένη λειτουργία με εκλεγμένα όργανα. Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τη φάση της εσωτερικής προετοιμασίας και μπορεί να γυρίσει ξανά μετά το διάλειμμα του συνεδρίου στα κρίσιμα καθήκοντά του, εκεί που θα κριθεί το μέλλον του και που είναι οι αγώνες σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο ,που πρέπει να καταλήξει σε μια μεγάλη λαϊκή και εργατική νίκη, πρέπει να καταλήξει στην ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και στην ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς».

    [03] Η θρυλική όπερα "Μαντάμ Μπατερφλάι", στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Μια έκπληξη περίμενε τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποίησε ανοιχτή πρόβα της όπερας του Πουτσίνι "Μαντάμα Μπατερφλάι", η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου.

    Λίγο πριν τη δύση του ήλιου έξω από το Μερόπειο Ιδρυμα, στήθηκε η ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και καθώς ο κόσμος συγκεντρωνόταν, παρά το ότι η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ο μαέστρος και αρχιμουσικός της παράστασης, Μύρων Μιχαηλίδης ξεκίνησε την ξενάγηση στον κόσμο της θρυλικής Οπερας παρουσιάζοντας σημαντικές σκηνές της. Εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι όλων των ηλικιών γοητευμένοι από το θέαμα, παρακολούθησαν αποσπάσματα της σπουδαίας μουσικής του Πουτσίνι και τις μοναδικού λυρισμού άριες από τον βαρύτονο Λουτσάνο Γκάντσι και τις σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Ολέσα Πέτροβα.

    Η πρωτοβουλία να αφήσουν οι Μουσικοί της Ορχήστρας και οι Μονωδοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση, για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών, είναι μία δράση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΛΣ, που έχει στόχο να έρθουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Αθήνας σε επαφή με σημαντικά έργα τέχνης και ταυτόχρονα συμβάλλει στη διαμόρφωση μια άλλης εικόνας για την πρωτεύουσα.

    [04] Το καλοκαίρι είναι εδώ - Τι να διαβάσουμε;

    Τι βιβλία να διαβάσουμε για το καλοκαίρι; Η πρόσφατη ελληνική λογοτεχνική παραγωγή διαθέτει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Αν δεν έχουμε κουραστεί να ακούμε καθημερινά και από τους πάντες για την κρίση, κι αν θέλουμε να διαπιστώσουμε με ποιους ακριβώς τρόπους καταγράφουν τα πράγματα που όλοι ζούμε καθημερινά οι Έλληνες συγγραφείς, μπορούμε καταρχάς να δούμε πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο εκτός Ελλάδος.

    Στο μυθιστόρημά της «Το πρόσωπο του ουρανού» (εκδόσεις Πατάκη, σελ.360) η Δήμητρα Κολλιάκου, που είναι εγκατεστημένη στη Γαλλία, μιλάει για την κρίση στη Μεγάλη Βρετανία, όπως θα την υπομείνουν ένας 'Αγγλος πανεπιστημιακός και η Ελληνίδα γυναίκα του (δασκάλα ελληνικών), οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί με τα κοινωνικά και επαγγελματικά τους αδιέξοδα και ένα ακανθώδες οικογενειακό πρόβλημα. Για την κρίση εντός Ελλάδος θα κάνει λόγο ο Θανάσης Χειμωνάς στο μυθιστόρημά του «Ζούμε τις τελευταίες μας ημέρες» (εκδόσεις Πατάκη, σελ. 121). Η κρίση θα μεταφραστεί εν προκειμένω σε προσωπική και σε υπαρξιακή παράλυση, με παντελώς άδηλες προοπτικές για το παρόν και το μέλλον των ηρώων.

    Λογοτεχνία, όμως, δεν είναι μόνο η κρίση και η πολιτική ή η Ιστορία, αλλά και οι μικρές και αφανείς ιστορίες μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ένας αμιγώς ατομικός κόσμος. Εδώ ανήκουν τα μυθιστορήματα του Μιχάλη Μοδινού «Άγρια Δύση. Μια ερωτική ιστορία» (εκδόσεις Καστανιώτη, σελ. 448) και της Λουκίας Δέρβη Group therapy (εκδόσεις Μελάνι, σελ. 209 ). Ο Μοδινός θα εξιστορήσει τον έρωτα ανάμεσα σε μιαν Αμερικανίδα ελληνικής καταγωγής κι έναν έλληνα συγγραφέα το καλοκαίρι της πτώσης της δικτατορίας των συνταγματαρχών ενώ η Δέρβη θα οδηγήσει τέσσερις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες στο να ανακαλύψουν ποιον ακριβώς ρόλο καλείται να παίξει ο έρωτας στην καθημερινότητά τους.

    [05] Ρωσία: Προσωρινά ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι

    Ρωσικό δικαστήριο άφησε σήμερα προσωρινά ελεύθερο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκρατείτο, αλλά του επέβαλε περιορισμό στις μετακινήσεις μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε επί της πενταετούς ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

    Οι εισαγγελείς αναπάντεχα ζήτησαν ο Ναβάλνι, ένας από τους δριμύτερους επικριτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, να αφεθεί ελεύθερος και να παραμείνει στο σπίτι του στη Μόσχα μέχρι να εξεταστεί η έφεσή του, μετά την καταδίκη του για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από δικαστήριο της πόλης Κίροφ.

    Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να αποσκοπεί να κατευνάσει τα πνεύματα ύστερα από τις διαδηλώσεις κατά της δικαστικής απόφασης χθες Πέμπτη χιλιάδες Ρώσοι σε ολόκληρη τη χώρα απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο κοινωνικών ταραχών.

    Δεκάδες διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα μετά την καταδίκη του Ναβάλνι

    Πάνω από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν τη νύχτα στη Μόσχα, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη σε πενταετή κάθειρξη του Αλεξέι Ναβάλνι, του κυριότερου αντίπαλου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σήμερα μια μη κυβερνητική ιστοσελίδα.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OVD-info, η οποία δημοσιεύει πληροφορίες ανεξάρτητων πηγών για αστυνομικά και δικαστικά θέματα, 209 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες το βράδυ, οι περισσότεροι από τους οποίους αφέθησαν ελεύθεροι.

    Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας για να καταγγείλουν την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Ναβάλνι.Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ήσαν 2.500, ενώ σύμφωνα με την αντιπολίτευση ήσαν 10.000.

    Η καταδίκη του Ναβάλνι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως των ΗΠΑ και της ΕΕ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 July 2013 - 8:30:22 UTC