Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο ο Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [02] Διάλογος Αλ. Τσίπρα - Π. Καψή για την ΕΡΤ
  • [03] "Η Praktiker Hellas είναι εδώ για να μείνει", δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
  • [04] Εκατοντάδες διαδηλωτές σε πόλεις της Ισπανίας ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης
  • [05] Δ. Κουτσούμπας: Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς
  • [06] «Δωράκι στα ιδιωτικά κανάλια, το κλείσιμο της ΕΡΤ» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας

  • [01] Στην Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    Σε θερμό κλίμα και με ιδιαίτερη υπογράμμιση της ικανοποίησης των δύο πλευρών, σχετικά με την «ενεργειακή γέφυρα» που συνδέει τις δύο χώρες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Η είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση είναι το ότι ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί την Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

    Οι δύο υπουργοί είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων και στη συνέχεια οι υπουργοί έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

    Ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε από αμφότερους τους υπουργούς η «γέφυρα ενέργειας», όπως χαρακτήρισαν τη συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ. «Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα», είπε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για μια «νέα γέφυρα» με σημασία «όχι μόνο οικονομική, αλλά και γεωπολιτική».

    Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις στη διμερή συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, την ενέργειας και του πολιτισμού και υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμφωνία για τον αγωγό TAP, ο οποίος μαζί με τη συμφωνίας Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν, συσχετίζει πλέον την Ελλάδα και την Τουρκία και στον ενεργειακό τομέα.

    Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε και στις διμερείς πολιτικές σχέσεις. Ως προς τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, είπε ότι είναι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδας», η στήριξη της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

    Ερωτηθείς ο κ. Νταβούτογλου για το θέμα της ΑΟΖ στο Αιγαίο, είπε απλώς ότι συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών και τόνισε ότι «θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και ευημερίας». Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «όλες οι χώρες γνωρίζουν τα δικαιώματά τους που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, προστατεύουν την εθνική τους κυριαρχία κατά τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου και έχουν την υποχρέωση να διαπραγματεύονται καλόπιστα στο πλαίσιο της έννομης διεθνούς τάξης».

    Ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος πραγματοποιεί στην Άγκυρα το πρώτο του ταξίδι, όπως είπε, στο εξωτερικό.

    [02] Διάλογος Αλ. Τσίπρα - Π. Καψή για την ΕΡΤ

    Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή «σας γνωρίζω και σας εκτιμώ, δεν περίμενα να αναλάβετε μια τέτοια θέση, εσείς ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή, με διευθυντικές θέσεις σε Μέσα ιδιωτικά, ιδιοκτητών που παίζουν κεντρικό ρόλο», προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καψή στη Βουλή.

    «Έχω πει ότι μπορώ να απαντήσω γι΄ αυτά που λέω, γι΄ αυτά που κάνω, όχι γι΄ αυτά που είμαι. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν ούτε άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχθηκα ποτέ να πάω στο δημόσιο, αλλά αναγκάστηκα να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, ακολούθησα την πορεία που ακολούθησα», είπε ο κ. Καψής και συνέχισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    «Μιλάτε για θέμα ηθικής τάξεως, αλλά αποτελεί μεγάλη υποκρισία αυτό που λέτε, κύριε πρόεδρε. Έχετε βάλει διευθυντή του Βήματος, αγαπητό μου συνεργάτη και αξιόλογο δημοσιογράφο, πρόεδρο της "Αυγής". Φαντάζομαι όχι για να παραδώσει την "Αυγή" στα συμφέροντα των εκδοτών. Έχετε δίπλα σας έναν εξαίρετο νομικό, με λαμπρή δημοκρατική πορεία και επιστημονική κατάρτιση ο οποίος ήταν νομικός συνεργάτης καναλαρχών, ήταν και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας καναλάρχη και όμως αυτόν, και καλά κάνατε, τον επιλέξατε επικεφαλής των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων για να καταπολεμήσει την διαπλοκή. Και δεν υπάρχει εκεί πέρα κανένα πρόβλημα. Και καλά κάνατε. Αλλά ξαφνικά σ' εμένα, επειδή εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, επειδή 35 χρόνια κολλάω ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως».

    Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έσπευσε ταυτόχρονα να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος ούτε άδεια σε κανάλι έχει δώσει ποτέ, ούτε σε ραδιόφωνο και έχει την τιμή, με νομοσχέδιο που πέρασε πέρυσι με κυβέρνηση Παπαδήμου να καθιερώνεται νομικά η διάκριση παρόχου περιεχομένου και παρόχου δικτύου.

    «Επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου έγινε αυτό και φέρει τη δική μου εισήγηση. Και γι΄αυτό είμαι υπερήφανος και δεν μετέχω στην κυβέρνηση για να υπηρετήσω κανενός συμφέροντα, παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον και μια πραγματικά ισχυρή τηλεόραση, που δεν θα είναι φέουδο κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε και κάποιων συνδικαλιστών που έχουνε μάθει να ζούνε παρασιτικά σε βάρος της», ανέφερε ο κ. Καψής.

    «Κύριε υπουργέ, καταθέσατε μια σειρά από επιχειρήματα με τα οποία αναγνωρίσατε το ναρκοθετημένο πεδίο στο οποίο επιλέξατε να εργαστείτε», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Η μομφή που κατέθεσα δεν ήταν μομφή για τις απόψεις ή τις πράξεις σας. Αλλά όταν εδώ υπάρχει μια φανερή σύγκρουση συμφερόντων, γιατί δεν ήρθατε να υπηρετήσετε ένα σχέδιο που είναι το δικό σας σχέδιο, αλλά ένα σχέδιο συγκροτημένο με συγκεκριμένη κατεύθυνση το κλείσιμο της ΕΡΤ, την υποβάθμιση της ΕΡΤ - και μη μου πείτε ότι ο νέος φορέας θα μπορεί να είναι ποιοτικά και ουσιαστικά καλύτερος με τις μισές δαπάνες και με το προσωπικό- το κλείσιμο και η υποβάθμιση της ΕΡΤ είναι λοιπόν εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα από προθέσεις, όφελος προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους. Εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα από προθέσεις», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ταυτόχρονα χαρακτήρισε άστοχα τα παραδείγματα που επικαλέστηκε ο κ. Καψής.

    [03] "Η Praktiker Hellas είναι εδώ για να μείνει", δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

    "Η Praktiker Hellas είναι εδώ για να μείνει", δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Σελαλμαζίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Praktiker AG, που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στη Γερμανία του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, δεν επηρεάζουν άμεσα την Praktiker Hellas, που ανήκει στην Praktiker International" καθιστά σαφές ο κ. Σελαλμαζίδης.

    Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι η Praktiker Hellas παραμένει μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις θυγατρικές του Ομίλου, "γεγονός που δείχνει ότι οι στρατηγικές μας επιλογές, ειδικότερα εν μέσω κρίσης, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές".

    Σύμφωνα με τον κ. Σελαλμαζίδη, τα Praktiker είναι το πρακτικό κομμάτι της ζωής των Ελλήνων καθώς, ως εταιρεία έχει συνδεθεί, εδώ και 22 χρόνια, με τις ανάγκες των καταναλωτών, την αγορά του λιανεμπορίου και την οικονομία της χώρας. "Η φιλοσοφία και τα καταστήματά μας «μεγάλωσαν» με τη νέα γενιά των Ελλήνων και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και στο μέλλον, να εξοπλιστούν ακόμα περισσότερα ελληνικά σπίτια" τονίζει ο κ. Σελαλμαζίδης.

    [04] Εκατοντάδες διαδηλωτές σε πόλεις της Ισπανίας ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

    Διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορείται για σκάνδαλο διαφθοράς, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στη διάρκεια της νύχτας στη Μαδρίτη με αποτέλεσμα επτά αστυνομικοί και πέντε διαδηλωτές να τραυματιστούν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

    Πηγές της αστυνομίας ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 400, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000.

    Η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά γύρω στα μεσάνυχτα πήρε βίαιη τροπή. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια και καρέκλες στους αστυνομικούς που κρατούσαν γκλομπ.

    Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και την φυλάκιση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

    Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες μπροστά από τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος (PP) του Ραχόι σε πολλές πόλεις της Ισπανίας. Στη Βαλένθια δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

    [05] Δ. Κουτσούμπας: Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς

    Εκτενή αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λέσβου, κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και κριτική στην κυβέρνηση είχε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα χθες Πέμπτη το βράδυ στη Μυτιλήνη στην πρώτη συγκέντρωση του κόμματος στην οποία παραβρέθηκε ως Γραμματέας.

    Το περιεχόμενο όσο και το ύφος της ομιλίας έδειχναν αποφασιστικότητα και σιγουριά για τις επιλογές του κόμματος όσο αφορά την πολιτική συμμαχιών και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.

    Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος για τα προβλήματα της Λέσβου. Έκανε ιδιαίτερες αναφορές στα ζητήματα που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες του νησιού. Εξέφρασε την αντίθεση του στην δημιουργία αιολικών πάρκων από ιδιωτικές εταιρείες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

    Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΈ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με βασική προϋπόθεση ο λαός - η κυβέρνησή του - η εξουσία του, να έχει στα χέρια του τα εργαλεία εκείνα που θα ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή και θα δημιουργούν προϋποθέσεις για τη λαϊκή ευημερία, είναι η μόνη ρεαλιστική κατά τον κ. Κουτσούμπα.

    Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την Τετάρτη είπε πως πρόκειται για έναν οδοστρωτήρα που ανοίγει νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Με την ψήφιση του ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των περιορισμών στις μαζικές απολύσεις, για να λύσει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, αλλά και να περιορίσει δραστικά τις αποζημιώσεις. «Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων κανένα όφελος δεν έχουν στα δημοσιονομικά της χώρας - κανένα οικονομικό κέρδος, όπως κυνικά ομολογεί ο Μητσοτάκης. Το κέρδος είναι το χτύπημα της μονιμότητας στο δημόσιο. Αυτός είναι ο στόχος τους, η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

    [06] «Δωράκι στα ιδιωτικά κανάλια, το κλείσιμο της ΕΡΤ» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας

    «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης σας στο σύστημα των ιδιωτικών πειρατικών ΜΜΕ» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

    «Την κλείσατε για να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια» είπε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, από τις ρήτρες συμβολαίων και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις, περιλαμβανομένων και αυτών που θα πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 July 2013 - 12:30:21 UTC