Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 2000 εκπαιδευτικοί
  • [02] Άστατος σήμερα ο καιρός με βροχές
  • [03] Η ΕΕ «ζυγίζει» την προοπτική κυρώσεων κατά της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ
  • [04] Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ακατοίκητο κτίσμα
  • [05] Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα της Apple
  • [06] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα στη Βραζιλία
  • [07] Επιφανειακός σεισμός προκάλεσε θύματα σε επαρχία της Κίνας
  • [08] Ξεκινά από σήμερα η δωρεάν διανομή βιβλίων από τον ΟΓΑ σε 300.000 δικαιούχους
  • [09] Ομαδική δολοφονία οκτώ ατόμων σε γλέντι αποφοίτησης στη Βενεζουέλα
  • [10] Η Ρωσία κατέκτησε τον τίτλο του World League στο βόλεϊ

  • [01] Σε διαθεσιμότητα από σήμερα 2000 εκπαιδευτικοί

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, που ξεκινά από σήμερα με 2000 εκπαιδευτικούς, κυρίως από τον χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης, διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα γραφεία της στο Σύνταγμα.

    Ανάλογες συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση -για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες ? απολύσεις- την Τετάρτη 24/7 στις 7μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

    Υπενθυμίζεται, ότι η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη διαθεσιμότητα.

    [02] Άστατος σήμερα ο καιρός με βροχές

    Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, αναμένονται σήμερα , αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα.

    Τα 8 μποφόρ θα φθάσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 29 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής σήμερα στην Αττική.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Βροχές ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Η ΕΕ «ζυγίζει» την προοπτική κυρώσεων κατά της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ

    Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να αποφασίσουν σήμερα αν θα "θέσουν" τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη «μαύρη λίστα», σε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, η οποία τροφοδοτείται από τις ανησυχίες για τις δραστηριότητες του λιβανέζικου μαχητικού κινήματος, στην Ευρώπη.

    Η Βρετανία προσπάθησε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της, από το περασμένο Μάιο, να "τοποθετήσουν" τη στρατιωτική πτέρυγα των Σιιτών μουσουλμάνων της Χεζμπολάχ, στο μπλοκ των τρομοκρατικών ομάδων, επικαλούμενη στοιχεία, ότι ήταν πίσω από τη φονική βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, το περασμένο έτος.

    Μέχρι σήμερα, η ΕΕ έχει αντισταθεί στις πιέσεις από την Ουάσιγκτον και το Τέλ Αβίβ, ώστε να θέσει στη «μαύρη λίστα» τη Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει αστάθεια στο Λίβανο και να προσθέσει νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερατο θέμα στις Βρυξέλλες.

    Η πιθανή τοποθέτηση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ, στη «μαύρη λίστα», θα σήμαινε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να κατέχει η οργάνωση στα μπλοκ των 28 κρατών μελών της ΕΕ, αν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε, ότι υπάρχουν λιγοστές πληροφορίες για την έκταση της περιουσίας της Χεζμπολάχ στις ευρωπαϊκές χώρες.

    [04] Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ακατοίκητο κτίσμα

    Ένας νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε ακατοίκητο κτίσμα στην οδό Λιοσίων από τους άνδρες της Πυροσβεστικής ύστερα από κατάσβεση πυρκαγιάς.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο κτίσμα της οδού Λιοσίων για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χθες, λίγο πριν τις 9 μ.μ.

    Λόγω της πυρκαγιάς τμήμα της σκεπής του κτίσματος κατέρρευσε. Στο σημείο επιχειρούσαν μέχρι πριν από λίγη ώρα τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες.

    [05] Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα της Apple

    Η Apple προειδοποίησε τους προγραμματιστές εφαρμογών για τα προϊόντα της ότι η ιστοσελίδα τους έπεσε θύμα χάκερ και ότι οι πληροφορίες που τούς αφορούν ίσως έχουν κλαπεί.

    "Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας", τονίζει η Αpple σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

    Αντιδρώντας σ' αυτήν την επίθεση στον κυβερνοχώρο , η Apple τονίζει ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της για να ελέγξει το λογισμικό της και να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της.

    Σύμφωνα με την Aplle, τα "ευαίσθητα" προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι αποκρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτά.

    Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς "μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών". Τονίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.

    [06] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πάπα στη Βραζιλία

    Ένα εκτεταμένο δίκτυο ασφαλείας, έχει στηθεί στη Βραζιλία, για την προστασία του πάπα Φραγκίσκου του Α?- του πρώτου λατινοαμερικάνου ποντίφικα ? ο οποίος αναμένεται στη Βραζιλία σήμερα, στην πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό, από την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

    Περίπου 9.700 στρατιώτες και 3.500 ομοσπονδιακοί, στρατιωτικοί και απλοί αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από πολεμικά πλοία, μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη, καθώς και ένα αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα εμβέλειας 24 χιλιομέτρων, έχουν τεθεί σε επιφυλακή, για την ασφάλεια του ποντίφικα, αλλά και όσων θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, όπως ονομάζεται η σύναξη της ρωμαιοκαθολικής νεολαίας από όλο τον κόσμο.

    Η παπική επίσκεψη, έρχεται λίγο καιρό αφότου η Βραζιλία «σείστηκε», επί σειρά εβδομάδων, από μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά της διαφθοράς του κόστους της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 και με κεντρική απαίτηση καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

    Κατά την επίσκεψή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο πάπας Φραγκίσκος προτίθεται να μην χρησιμοποιήσει το παραδοσιακό θωρακισμένο όχημα του, το Popemobile, αλλά το ανοιχτό όχημα που χρησιμοποιεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, κάτι που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους υπεύθυνους ασφαλείας.

    [07] Επιφανειακός σεισμός προκάλεσε θύματα σε επαρχία της Κίνας

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 300 τραυματίσθηκαν από το σεισμό που έπληξε σήμερα την επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας.

    Ο σεισμός έπληξε τις κομητείες Μινσιάν και Ζανγκσιάν της επαρχίας Γκανσού και έγινε αισθητός σε γειτονικές πόλεις.

    Από το σεισμό καταστράφηκαν περίπου 380 σπίτια και 5.000 υπέστησαν ζημιές στην κομητεία Ζανγκσιάν. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πέντε πόλεις της Ζανγκσιάν και προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές σιδηροδρομικές γραμμές.

    Οι τοπικές αρχές επιστράτευσαν εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες για να βοηθήσουν στο έργο διάσωσης.

    Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμούς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ και 6,6 σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Γκανσού.

    Ακολούθησε μετασεισμός 5,6 βαθμών.

    [08] Ξεκινά από σήμερα η δωρεάν διανομή βιβλίων από τον ΟΓΑ σε 300.000 δικαιούχους

    Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα παροχής δωρεάν βιβλίων από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας και απευθύνεται σε 300.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

    Η διάθεση των βιβλίων θα γίνει μετά από κλήρωση, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος, ο ΟΓΑ έχει συμβληθεί με συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία ο κατάλογος των οποίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

    Στα βιβλιοπωλεία αυτά θα πρέπει να απευθύνονται οι δικαιούχοι που θα κληρωθούν προκειμένου να λάβουν τα βιβλία.

    Τα βιβλία που μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι, μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά βοηθήματα ή άλλα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βοηθήματα

    Η αξία της παροχής είναι ίση με 20 ευρώ και αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου αφού αφαιρεθεί η έκπτωση σε ποσοστό 10%. Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης, σύμφωνα με τον νόμο, επί του βιβλίου τιμής λιανικής πώλησης. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογισμένης και της έκπτωσης του 10%) υπερβαίνει το ύψος της αναλογούσας επιδότησης, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο δικαιούχος.

    [09] Ομαδική δολοφονία οκτώ ατόμων σε γλέντι αποφοίτησης στη Βενεζουέλα

    Ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην πολιτεία Μπολιβάρ της Βενεζουέλας, όπου γινόταν πάρτι αποφοίτησης από το κολέγιο και σκότωσαν οκτώ ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων έξι εφήβων, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.

    Σε ανακοίνωση του το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, διευκρίνισε ότι άγνωστος αριθμός ένοπλων, άνοιξαν πυρ κατά όσων συμμετείχαν στη γιορτή αποφοίτησης, στην Καικάρα ντελ Ορινόκο, μια πόλη στη νότια όχθη του ποταμού Ορινόκο.

    «Τους ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια τους εκτέλεσαν χωρίς έλεος ... δεν άφησαν κανέναν ζωντανό», είπε σε μια τοπική εφημερίδα ο επικεφαλής της κοινότητας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

    [10] Η Ρωσία κατέκτησε τον τίτλο του World League στο βόλεϊ

    Η Ρωσία έγινε η τρίτη ομάδα μετά τις Βραζιλία και Ιταλία που έχει κατακτήσει τρεις ή περισσότερους τίτλους σε World League, καθώς νίκησε 3-0 σετ (25-23, 25-19, 25-19) τη Βραζιλίαστον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στη Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής.

    Ο τελικός ήταν μια επανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου είχε επικρατήσει η Ρωσία, και οι νικητές πανηγύρισαν τον τρίτο τίτλο τους στο World League απέναντι στη Βραζιλία των εννέα κατακτήσεων, μετρώντας μάλιστα τρεις διαδοχικές νίκες επί της «σελεσάο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2013 - 6:30:22 UTC