Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC
  • [02] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο
  • [03] Βασιλικά γεννητούρια: Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη στο μαιευτήριο
  • [04] Κύπρος: Δημοσιονομικά και διαρθρωτικά ζητήματα στο επίκεντρο των επαφών κυβέρνησης - τρόικας
  • [05] Έκκληση Αδ. Γεωργιάδη σε γιατρούς και εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε απεργία την Τετάρτη
  • [06] Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από "εμφύλιες" συμπλοκές οπαδών της Μπόκα Τζούνιορ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC

    Με δύο μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse RC για την "Εφημερίδα των Συντακτών".

    Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 21%, η ΝΔ 19%, το ΠΑΣΟΚ 6,5%, η Χρυσή Αυγή 13%, οι ΑΝΕΛ 4%, το ΚΚΕ 5,5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

    Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,5%, η ΝΔ 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, η Χρυσή Αυγή 14,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, το ΚΚΕ 6,5% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.

    [02] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε δύσβατο σημείο, στο Ακρωτήριο Πράσο.

    Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μαζί με το ελικόπτερο έκαναν ρίψεις στο σημείο, αφού ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

    Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, για το ενδεχόμενο μήπως και κάποιοι οικονομικοί μετανάστες, έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν τις βραδινές ώρες και τους ξέφυγε.

    [03] Βασιλικά γεννητούρια: Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη στο μαιευτήριο

    Η δούκισσα του Κέμπριτζ εισήχθη σήμερα το πρωί στο μαιευτήριο Σεν Μέρι του Λονδίνου, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

    "Αρχισε η διαδικασία του τοκετού αμέσως μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο, γύρω στις 06.00 τοπική ώρα" (08.00 ώρα Ελλάδος), αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η Κέιτ, έγκυος στο πρώτο της παιδί το οποίο θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έφθασε μαζί με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, στο μαιευτήριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

    [04] Κύπρος: Δημοσιονομικά και διαρθρωτικά ζητήματα στο επίκεντρο των επαφών κυβέρνησης - τρόικας

    Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα με την κυπριακή κυβέρνηση η τρόικα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυπριακού μνημονίου, θα είναι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά ζητήματα.

    Στο σκέλος της δημοσιονομικής εξυγίανσης υπάρχει αισιοδοξία ότι η Λευκωσία βρίσκεται εντός πλαισίου και δεν θα προκύψουν ουσιαστικά προβλήματα.

    Ισχυρό ατού για την κυπριακή κυβέρνηση αποτελούν οι αυστηροί δημοσιονομικοί σχεδιασμοί, οι οποίοι έχουν γίνει και για το 2014.

    Εκκρεμούν ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιδοματική πολιτική, ο εκσυγχρονισμός και η μεταρρύθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.

    Στο μεταξύ, το σχέδιο για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε Εμπορική και Κτηματική Τράπεζα, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κτηματική Τράπεζα θα μεταφερθούν, τόσο τα εξυπηρετούμενα, όσο και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, τα οποία αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου.

    Ωστόσο, η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΔΗΣΥ και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

    [05] Έκκληση Αδ. Γεωργιάδη σε γιατρούς και εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε απεργία την Τετάρτη

    Έκκληση στους γιατρούς και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Μεταξύ άλλων, ανέφερε, πως θα πρέπει να ξανασκεφτούν την απεργία καθώς «θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο χωρίς κανένα λόγο». Τόνισε, ακόμα, ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

    Τέλος, ανέφερε ότι θα ξαναπάει στο «Αττικό» Νοσοκομείο, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση για καυγάδες, και επανέλαβε ότι κάθε εβδομάδα θα επισκέπτεται νοσοκομεία.

    [06] Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από "εμφύλιες" συμπλοκές οπαδών της Μπόκα Τζούνιορ

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που αποτελούντο από χούλιγκαν της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αργεντινής Μπόκα Τζούνιορς. Ο ιατρικές υπηρεσίες στο Μπουένος Άιρες ανέφεραν ότι ο νεκρός είναι ένας 35χρονος άντρας που πυροβολήθηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κάτι που επιβεβαίωσε και η αθλητική εφημερίδα Όλε στην ιστοσελίδα της.

    Το μοιραίο περιστατικό έχει σοκάρει την κοινωνία της Αργεντινής καθώς οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ αντίπαλων συμμοριών της ίδιας ποδοσφαιρικής ομάδας λίγο πριν τον αγώνα της Μπόκα Τζούνιορ με την Σαν Λορέντζο, της οποίας οπαδός έχει δηλώσει ότι είναι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α?.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2013 - 8:30:22 UTC