Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών
  • [02] Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές στα νότια προάστια
  • [03] Πάνω από 25.000 "τιτιβίσματα" το λεπτό για τα βασιλικά γεννητούρια
  • [04] Την επιστροφή του κόμματός του στην ονομασία «Φόρτσα Ιτάλια» ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι
  • [05] Μειωμένη κατά 9,4% η παραγωγή γάλακτος το 2013

  • [01] Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών

    Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων ο οποίοι καθυστερούν άνω των 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος κατ' εκτίμηση από τις φορολογικές αρχές, καθώς και εκλογίκευση προστίμων για τη μη καταβολή δηλώσεων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

    Ο Κώδικαςέχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και των μεθόδων είσπραξης των εσόδων του δημοσίου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνολικά 3.971.205 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα μέσω TAXISnet

    [02] Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές στα νότια προάστια

    Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα νότια προάστια, έρχονται από το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιουλίου, λόγω της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό και της λειτουργίας των σταθμών σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, γραμμές που είχαν ως αφετηρία το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή το σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται.

    [03] Πάνω από 25.000 "τιτιβίσματα" το λεπτό για τα βασιλικά γεννητούρια

    Η ανακοίνωση χθες το απόγευμα της γέννησης του βασιλικού βρέφους στο Λονδίνο προκάλεσε φρενίτιδα μηνυμάτων στο Διαδίκτυο, με τουλάχιστον 25.300 μηνύματα να καταγράφονται ανά λεπτό στο Twitter κατά την κορύφωση της κινητικότητας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, στοιχείο που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκεκριμένο γεγονός, ανακοίνωσε το Twitter.

    "Η λέξη κλειδί 'βασιλικό μωρό' χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον 900.000 φορές" από τη στιγμή που η Κάθριν, η δούκισσα του Κέμπριτζ, εισήχθη χθες το πρωί στο μαιευτήριο Σεν Μέρι της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Twitter.

    Η είδηση αναμεταδόθηκε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια φορές στα "τιτιβίσματα", πρόσθεσε ο ιστότοπος αυτός κοινωνικής δικτύωσης.

    [04] Την επιστροφή του κόμματός του στην ονομασία «Φόρτσα Ιτάλια» ανακοίνωσε ο Μπερλουσκόνι

    Την επάνοδο της πολιτικής δύναμης της οποίας ηγείται στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω του Διαδικτύου ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Φόρτσα Ιτάλια διότι θέλουμε να καταφέρουμε, όπως συνέβη πριν από είκοσι χρόνια, να απευθυνθούμε στους νέους και στους πρωταγωνιστές του πεδίου των επιχειρήσεων, για να τους καλέσουμε να ενδιαφερθούν για το κοινό μας μέλλον», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπερλουσκόνι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

    Κατά τον Μπερλουσκόνι «δεν είναι σωστό να ενδιαφέρονται για την χώρα τους μόνον ορισμένοι Ιταλοί, ενώ κάποιοι άλλοι να παρακολουθούν την κατάσταση εξ αποστάσεως, κατακρίνοντας όποιον δείχνει ενδιαφέρον».

    [05] Μειωμένη κατά 9,4% η παραγωγή γάλακτος το 2013

    Οριακή μείωση εσόδων, αλλά και ζημιές ανεπαίσθητα μειωμένες σε σύγκριση με το 2011, κατέγραψαν το 2012 ως σύνολο οι ελληνικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που παράγουν παγωτά. Στην πλειονότητά τους, ωστόσο, ήταν κερδοφόρες ή βελτίωσαν τη λειτουργική αποδοτικότητά τους.

    Αντιθέτως, παρά τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι επιχειρήσεις από τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, τα οικονομικά μεγέθη του τομέα το 2013 προδιαγράφονται δυσμενέστερα εκείνων του 2012, καθώς υποχωρεί η παραγωγή και εντείνεται ο ανταγωνισμός.

    Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, μειώθηκε η παραγωγή επεξεργασμένου ρευστού γάλακτος κατά 9,4%, γιαουρτιών και άλλων ειδών γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση ή οξίνιση κατά 5,4% και παγωτών κατά 2,1%. Παράλληλα, αυξήθηκε η παραγωγή γάλακτος και κρέμας γάλακτος με περισσότερο από 6% λίπος και μη συμπυκνωμένων ή ζαχαρούχων κατά 1,6%, βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών για επάλειψη κατά 0,1% και τυροκομικών προϊόντων κατά 5,3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 14:30:24 UTC