Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης
  • [02] Χ. Θεοχάρης: Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο νέας παράτασης στις δηλώσεις
  • [03] Οι Ρώσοι προτιμούν φανατικά την Ελλάδα

  • [01] Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης

    Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες ο Νίκος Μαμαγκάκης, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο. Ο Νίκος Μαμαγκάκης έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν στο Ερρίκος Ντυνάν όπου βρισκόταν σε κώμα.

    Η εργογραφία του περιλαμβάνει όλα τα είδη: μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπερες, ηλεκτρονική μουσική, έργα για ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών και άλλα.

    [02] Χ. Θεοχάρης: Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο νέας παράτασης στις δηλώσεις

    Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για όλους τους φορολογούμενους στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

    «Δεν λέμε ότι δεν εξετάζουμε καθημερινά την κατάσταση σε σχέση με αντικειμενικές δυσκολίες, όπως προβλήματα ενδεχόμενα που μπορούν να εμφανιστούν στο σύστημα, αλλά για την ώρα βλέπουμε ότι και η ροή είναι ικανοποιητική και το σύστημα αντέχει, οπότε δεν σκεφτόμαστε καθόλου την παράταση. Σε κάθε περίπτωση εφέτος θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί και πολύ πιο φειδωλοί με τις παρατάσεις», σημειώνει ο κ. Θεοχάρης

    Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι η τρόικα είναι αυτή που διαφωνεί με τις παρατάσεις στην υποβολή των δηλώσεων, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων τονίζει ότι «όλα τα θέματα που επηρεάζουν δημοσιονομικά τη χώρα ξέρετε πολύ καλά ότι συζητούνται με τους εταίρους μας ,αλλά τις τελικές αποφάσεις, εάν υπάρξουν πραγματικές, αντικειμενικές, δυσκολίες θα τις λάβουμε εμείς».

    [03] Οι Ρώσοι προτιμούν φανατικά την Ελλάδα

    Αλματώδης αύξηση στις αιτήσεις και τις χορηγήσεις θεωρήσεων παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής του Ιωάννη Πλώτα στο νέο τεύχος του ρωσόφωνου περιοδικού «Ελλάδα», που κυκλοφορεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Μόνο τον Ιούνιο εκδόθηκαν 184.135 θεωρήσεις, έναντι 114.595, τον ίδιο μήνα του 2012, πράγμα, που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 60,68 %, ενώ «το σύνολο των θεωρήσεων, που εκδόθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 398.066, έναντι 241.988 για την αντίστοιχη περίοδο του παρελθόντος έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 64,49 %», αναφέρει ο κ. Πλώτας στο περιοδικό.

    Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τις χορηγήσεις θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και μακράς διάρκειας, άνω των 6 μηνών και έως και 5 ετών, σύμφωνα με τη Συνθήκη Σένγκεν, οι οποίες χορηγούνται σε Ρώσους πολίτες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων ταξιδιών στην Ελλάδα και τις χώρες Σένγκεν και δίνουν την ευκαιρία περισσότερων ή και έκτακτων επισκέψεων στη χώρα μας εντός της ίδιας τουριστικής περιόδου ή της ίδιας χρονιάς, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2013 - 10:30:24 UTC