Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η ύπαρξη των ΕΑΣ προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας
  • [02] Κατάθεση στεφάνου στο Πάρκο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [03] Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
  • [04] Τα δακτυλικά αποτυπώματα "αποκάλυψαν" δύο κρησφύγετα των Αλβανών κακοποιών
  • [05] Εντοπίστηκε κατάστημα με «φρουτάκια» στην πλατεία Αττικής

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η ύπαρξη των ΕΑΣ προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας

    Η ύπαρξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η αναδιάρθρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, στο εργοστάσιο ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

    Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς, όπως είπε, δεν είναι μια οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία, αλλά συνδέεται με το αξιόμαχο του στρατού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και σημείωσε πως, από πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει σχέδιο απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

    Ακόμη ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εδώ και χρόνια γίνονταν αναθέσεις κατασκευής οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό (και, όπως είπε, με μίζες) παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε, δεν πληρώνουν όλοι στη Δικαιοσύνη για αυτά. Επιπλέον, σημείωσε πως «εμείς δεν ξεχνάμε τις παχυλές αμοιβές των golden boys στη διοίκηση των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας».

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίου φορέα όλου του αμυντικού τομέα της χώρας, τη συγκρότηση βιομηχανικής αμυντικής στρατηγικής (που θα διασφαλίζει τον εφοδιασμό του στρατού και θα καλύπτει τις ανάγκες του στρατού σε έκτακτες συνθήκες) την εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας με άλλες χώρες.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση της εταιρείας για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (σ.σ. όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, είναι απλήρωτοι 6 μήνες) και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα.

    [02] Κατάθεση στεφάνου στο Πάρκο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Την 39η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καταθέτοντας στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), εκεί όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες αντιστασιακοί στη διάρκεια της δικτατορίας.

    Στο μήνυμά του για την ιστορική ημέρα ο κ. Παπούλιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής και υπογραμμίζει ότι "η κρίση κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να αναγνωρίζουμε την αξία της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση".

    [03] Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει οι ομοσπονδίες τους.

    Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με το μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για απόλυση. Επίσης, δηλώνουν αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις αλλά και τις αλλαγές χρήσεις των νοσοκομείων, που προωθεί το υπουργείο Υγείας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να συναντηθεί με επιτροπή τους, και όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, του απάντησαν ότι «δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με τον υπουργό της μνημονιακής κυβέρνησης και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους, από ό,τι άκουγα, με αναφορές ότι θα καταλάβουν νοσοκομεία».

    Ο κ. Γεωργιάδης έκανε τη διαπίστωση ότι στη χώρα μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. «Ξεκαθαρίζω, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Θα τους εξηγήσω τον μηχανισμό και τον χρονικό ορίζοντα. Οι καλόπιστοι είναι βέβαιο ότι θα πειστούν. Οι κακόπιστοι και όσοι θέλουν απλώς να κάνουν αντιπολίτευση, προφανώς, θα συνεχίσουν να αντιδρούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

    [04] Τα δακτυλικά αποτυπώματα "αποκάλυψαν" δύο κρησφύγετα των Αλβανών κακοποιών

    Η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο, υποδεικνύει τους κακοποιούς Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Όπως όλα δείχνουν το εγκαταλειμμένο σπίτι, ήταν κρησφύγετο των δραπετών έως τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Αλβανία και έπεσαν σε ενέδρα ανδρών της ΕΚΑΜ, με τους οποίους συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μ. Κόλα.

    Ωστόσο, ένα άλλο δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο ταυτοποιήθηκε σε σπίτι στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας και ανήκει στον Ιλίρ Κούπα -τον κακοποιό που κατάφερε να διαφύγει μετά τη συμπλοκή στη Βροσίνα-, εστιάζει τις έρευνες στην περιοχή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το αποτύπωμα του Ι. Κούπα βρέθηκε στο ψυγείο και σε άλλα σκεύη που υπήρχαν στο σπίτι.

    [05] Εντοπίστηκε κατάστημα με «φρουτάκια» στην πλατεία Αττικής

    Κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα παίγνια εντοπίστηκε στην πλατεία Αττικής. Συνελήφθησαν 25χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και 35χρονη υπάλληλος, ενώ αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης.

    Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2013 - 12:30:22 UTC