Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος...
  • [02] Ζάκυνθος: Συνελήφθη κατάδικος για σωρεία εγκληματικών πράξεων
  • [03] Μεγάλες ζημιές από φωτιά στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου
  • [04] Οι Βρυξέλλες και το Πεκίνο διευθέτησαν «φιλικά» την διενεξή τους για τα φωτοβολταϊκά

  • [01] «Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος...

    «Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως τους 39 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη, προκαλώντας τον πρώτο μίνι καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Οι παραλίες πάντως περίξ των μεγάλων πόλεων της χώρας, έχουν ήδη πλημμυρίσει από λουόμενους, που σπεύδουν για ανάσες δροσιάς.

    Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

    Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας. «Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σήμερα πάντως η θερμοκρασία εμφανίζει μικρή υποχώρηση κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τη χτεσινή ζεστή ημέρα, με τους βόρειους άνεμους να δίνουν σήμερα και αύριο μια ευχάριστη αίσθηση.

    Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.

    [02] Ζάκυνθος: Συνελήφθη κατάδικος για σωρεία εγκληματικών πράξεων

    Συνελήφθη τη νύχτα, στην περιοχή Μακρύς Γιαλός Βολιμών, στη Ζάκυνθο, ντόπιος, κατάδικος για διάφορες εγκληματικές πράξεις, μεταξύ αυτών και ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας.

    Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο Πατρών σε 23 χρόνια κάθειρξη για σωρεία εγκληματικών πράξεων, αλλά δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο.

    Μαζί του συνελήφθη και ένας αλλοδαπός. Στην κατοχή των δύο βρέθηκαν περίστροφα και χρήματα.

    [03] Μεγάλες ζημιές από φωτιά στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου

    Φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη έως στιγμής αιτία, στο σαλέ όπου στεγάζεται η καφετέρια του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου, στην Οστρακίνα.

    Η φωτιά περιορίστηκε και κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης και υδροφόρες του δήμου, αλλά στον χρόνο που χρειάστηκε για να γίνει αντιληπτό το συμβάν και να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο δυνάμεις κατάσβεσης, το σαλέ, ιδιοκτησίας του παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, υπέστη πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

    Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης.

    [04] Οι Βρυξέλλες και το Πεκίνο διευθέτησαν «φιλικά» την διενεξή τους για τα φωτοβολταϊκά

    Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διευθέτησαν την εμπορική διένεξή τους σχετικά με τις εισαγωγές κινεζικών φωτοβολταϊκών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να καθοριστούν ελάχιστες τιμές για τις εισαγωγές στην ΕΕ των κινεζικών φωτοβολταϊκών προϊόντων μετά από μια διελκυστίνδα έξι εβδομάδων, ανέφερε ο Ντε Χουχτ, ο οποίος έκανε λόγο περί επίτευξης μιας «φιλικής λύσης».

    Η συμφωνία απέτρεψε την περαιτέρω κλιμάκωση της παρατεταμένης διμερούς εμπορικής διένεξης, η οποία χαρακτηρίζεται δίχως προηγούμενο δοθείσης και της υψηλής εμπορικής αξίας των κινεζικών ηλιακών συλλεκτών και γενικότερα των φωτοβολταϊκών ? ο όγκος των συναλλαγών στην αγορά αυτή υπολογίζεται στα 28 δισ. ευρώ το χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 July 2013 - 10:30:26 UTC