Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα επιμείνει στην λιτότητα δηλώνει ο Κοέλιου στην Πορτογαλία
  • [02] Τελικά είναι μονογαμικό ον ο άνθρωπος;
  • [03] Έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στο Κολωνάκι
  • [04] Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ σχετικά με τη δίκη του Μάνινγκ
  • [05] Μετεωρολογικά δεδομένα και ανθρώπινες εμπειρίες συνδυάζει η ελληνική εφαρμογή για κινητά «Weendy»

  • [01] Θα επιμείνει στην λιτότητα δηλώνει ο Κοέλιου στην Πορτογαλία

    Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κοέλιου δεσμεύθηκε να επιμείνει στην πολιτική της λιτότητας, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ανόρθωση της χώρας, έπειτα από την υπερίσχυση της κυβερνητικής συμμαχίας στην χθεσινήψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της πολιτικής της.

    «Θα συνεχίσουμε στην οδό της δημοσιονομικής σταθερότητας, της χρηματοοικονομικής πειθαρχίας, της εξισορρόπησης των δαπανών, της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας», δήλωσε ο Πάσους Κοέλιου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

    Μολονότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε κατά, η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης πέρασε χωρίς πρόβλημα καθώς τα δύο κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας ?το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD του πρωθυπουργού και το Συντηρητικό Κόμμα CDS-PP? διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Ημικύκλιο.

    «Θα εξακολουθήσουμε στην οδό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Θα συνεχίσουμε στην πορεία της μεταρρύθμισης του κράτους», διατράνωσε ο Πάσους Κοέλιου, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να απαρνηθεί την πολιτική της λιτότητας, που έχει επιβάλει η τρόικα των δανειστών της χώρας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) προκειμένου να της εκταμιεύσει δάνειο 78 δισεκ. ευρώ.

    [02] Τελικά είναι μονογαμικό ον ο άνθρωπος;

    Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες διαφωνούν γιατί ορισμένα είδη -μεταξύ των οποίων οι άνθρωποι- έχουν καθιερώσει την πρακτική των μονογαμικών ζευγαριών.

    Δύο νέες βρετανικές επιστημονικές μελέτες, που καταλήγουν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα, έρχονται να ανανεώσουν την επιστημονική διαμάχη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι επιστήμονες συμφωνούν πως οι ρίζες του ανθρώπινου ζευγαριού κάθε άλλο παρά ρομαντικές είναι.

    Εν συντομία, η μια μελέτη υποστηρίζει ότι η μονογαμία εξελίχτηκε για να προστατεύει τα μωρά, ώστε να μην φονεύονται από τα ανταγωνιστικά ενήλικα αρσενικά, ενώ η άλλη έρευνα συμπέρανε ότι τα αρσενικά ανέπτυξαν μόνιμα ζευγάρια για να προστατεύουν τις θηλυκές συντρόφους τους από τους ανταγωνιστές τους.

    Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Κρίστοφερ Όπι του University College του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησε τις ρίζες της μονογαμίας σε 230 είδη πρωτευόντων θηλαστικών (μαϊμούδων και πιθήκων) σε βάθος 75 εκατ. ετών, συλλέγοντας στοιχεία για τη συμπεριφορά των δύο φύλων και στη συνέχεια εκτελώντας τις σχετικές εξελικτικές προσμοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι η κυριότερη αιτία για την εμφάνιση της κοινωνικής μονογαμίας υπήρξε η προσπάθεια αποφυγής της βρεφοκτονίας από άλλα αρσενικά, τα οποία θέλουν να εξαφανίσουν τα παιδιά των ανταγωνιστών, ώστε να κάνουν τα δικά τους.

    Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τους ζωολόγους Τιμ Κλάτον- Μπροκ και Ντίτερ Λούκας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science", μελέτησε το εξελικτικό δέντρο περίπου 2.500 ειδών θηλαστικών (όχι μόνο πρωτευόντων όπως η πρώτη), ανατρέχοντας σε βάθος 170 εκατ. ετών στο παρελθόν.

    [03] Έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στο Κολωνάκι

    Έκρηξη σημειώθηκε στις 05.28 το πρωί σε κατάστημα εστίασης στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε γύρω κτίρια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα διερχόμενο μηχανάκι άφησε στο σημείο τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας που διεξάγουν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες της έκρηξης.

    [04] Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ σχετικά με τη δίκη του Μάνινγκ

    Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για «εξτρεμισμό εθνικής ασφαλείας», μετά τη καταδίκη του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή χιλιάδων απορρήτων εγγράφων των ΗΠΑ. Ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 130 ετών. Το στρατοδικείο αθώωσε τον 25χρονο στρατιώτη για την κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό, ωστόσο τον έκρινε ένοχο για 19 άλλες κατηγορίες.

    Επαινώντας τον Μάνινγκ και χαρακτηρίζοντάς τον ως «την πιο σημαντική δημοσιογραφική πηγή που υπήρξε ποτέ», ο Ασάνζ δήλωσε ότι ο δικαστικός αγώνας του 25χρονο στρατιώτη δεν ήταν δίκαιος και ζήτηση να ανακληθεί η ετυμηγορία. «Η κυβέρνηση έκλεισε τον Μάνινγκ σε ένα κελί, και τον άφησε γυμνό στην απομόνωση προκειμένου «να σπάσει», μια πράξη που θεωρείται καταδικαστέα από τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια. «Αυτό δεν είναι δίκαιη δίκη», δήλωσε ο Ασάνζ από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου και παραμένει για παραπάνω από ένα χρόνο.

    Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο 25χρονος στρατιώτης, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τη διαρροή 700.000 απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων, μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης που θα ξεπερνά τα 130 έτη.

    Η αμερικανική κυβέρνηση πίεζε ώστε να επιβληθεί στον Μάνινγκ η μεγαλύτερη δυνατή ποινή θεωρώντας ότι οι πράξεις του έβλαψαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ καθώς παρέδωσε μεταξύ άλλων και απόρρητες εκθέσεις για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Ο Ασάνζ είπε ότι η WikiLeaks και η νομική ομάδα του Μάνινγκ δεν θα σταματήσουν έως ότου ανακληθεί η απόφαση.

    Ο Ασάνζ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε εάν ο Μάνινγκ είχε στην πραγματικότητα δώσει στη WikiLeaks τα απόρρητα έγγραφα, χρησιμοποιώντας πάντα τη λέξη «υποτιθέμενη» όταν αναφερόταν στη διαρροή. Τόνισε ότι η WikiLeaks δεν αποκαλύπτει ποτές της πηγές της και πάντα τις προστατεύει.

    [05] Μετεωρολογικά δεδομένα και ανθρώπινες εμπειρίες συνδυάζει η ελληνική εφαρμογή για κινητά «Weendy»

    Κατάφεραν να συνδυάσουν τις μετεωρολογικές προβλέψεις με τις μικροκλιματικές συνθήκες και κάτι ακόμα σημαντικότερο: τις εντυπώσεις των ίδιων των ανθρώπων από τις συνθήκες που επικρατούν στην κάθε περιοχή. Δύο νέοι άνθρωποι δημιούργησαν την εφαρμογή για έξυπνα κινητά «Weendy» και κατακτούν με αυτήν κοινό και επενδυτές στην απαιτητική Σίλικον Βάλεϊ.

    Η Κατερίνα Στροπωνιάτη και ο Γιάννης Βαρελάς, συμφοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και λάτρεις του windsurf και του kiteboarding, αποφάσισαν να φτιάξουν μια εφαρμογή που να εξυπηρετεί τους εραστές των θαλάσσιων σπορ, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να αναζητούν καθημερινά σε φόρουμ και ιστοσελίδες στοιχεία για τις τοποθεσίες με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για να εξασκήσουν το χόμπι τους.

    «Η εφαρμογή ξεκίνησε καθαρά χρηστικά, γιατί είμαστε λάτρεις του windsurf. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα θαλάσσια αθλήματα γνωρίζουν καλά τον καιρό και αναζητούν τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, τα μετεωρολογικά δεδομένα δεν μπορούν να προβλέψουν τα μικροφαινόμενα με αποτέλεσμα συχνά να πηγαίνεις σε κάποιο σημείο και ο καιρός να μην είναι όπως υπολόγιζες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Στροπωνιάτη.

    Πού φυσάει περισσότερο ο άνεμος για να πάω για windsurf; Σε ποια παραλία έχει λιγότερο κόσμο για να παίξουμε beach volley; Απαντήσεις σ΄αυτά και άλλα ερωτήματα δίνουν οι ίδιοι οι χρήστες της εφαρμογής «Weendy». Τα σχόλια και οι φωτογραφίες τους σε συνδυασμό με τις επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις δημιουργούν έναν χάρτη με τις συνθήκες που επικρατούν σε πραγματικό χρόνο σε προορισμούς ανά τον κόσμο.

    Η εφαρμογή, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες (για κινητά iphone προς το παρόν), απευθύνεται στην πρώτη της έκδοση στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 July 2013 - 6:30:25 UTC