Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται"
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά τον εντοπισμό φουσκωτού σκάφους με όπλα και εκρηκτικά, στη Χίο
  • [03] Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Τσ. Χέιγκελ στο Πεντάγωνο
  • [04] Ο πατέρας του Σνόουντεν ειναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στη Μόσχα
  • [05] Δημιουργήθηκε συνθετικό ανθρώπινο αυτί
  • [06] Στη σκηνή του ΟΑΚΑ σήμερα το "The Wall"

  • [01] "Το ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται"

    "Το ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται (το προϊόν)", ανακοίνωσε πριν λίγο με ανάρτησή του στη διαδικτυακή υπηρεσία Twitter, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, "ο συντελεστής διαφέρει μόνο στα αναψυκτικά ανάλογα με το αν η κατανάλωση γίνεται στο εστιατόριο ή όχι".

    Και τούτο, κατόπιν της σύγχυσης που είχε δημιουργηθεί αναφορικά με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση σε περιπτώσεις επιτόπιας κατανάλωσης ή όχι.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά τον εντοπισμό φουσκωτού σκάφους με όπλα και εκρηκτικά, στη Χίο

    Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό του φουσκωτού σκάφους με τον οπλισμό και την σύλληψη των τεσσάρων επιβαινόντων, (δυο Ελλήνων και δύο Τούρκων υπηκόων, κουρδικής καταγωγής), από την Ελληνική Ακτοφυλακή, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα.

    Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές Κούρδων, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο νέοι συλληφθέντες στη Χίο, είναι Έλληνες και συνελήφθησαν κοντά στο Λιμεναρχείο, όπου κρατούνται οι άλλοι τέσσερις.

    Από την προανάκριση που ακολούθησε, φέρεται να είναι συνεργάτες των τεσσάρων και είχαν μεταβεί στο νησί και με αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, προκειμένου να ελέγχουν το χώρο για την ασφαλή μεταφορά του οπλισμού στην Τουρκία.

    Συνολικά ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 οικήματα, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται. Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο.

    Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Κούρδους είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά δεν του χορηγήθηκε.

    Επισήμως δεν διευκρινίστηκε αν οι δύο Κούρδοι που συνελήφθησαν στη Χίο καταζητούνται για ένοπλη δράση στην Τουρκία, αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι είναι μέλη κουρδικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των όπλων που κατασχέθηκαν στην Χίο, αλλά η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη.

    [03] Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Τσ. Χέιγκελ στο Πεντάγωνο

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τον «στρατηγικό ρόλο» της Ελλάδας, καθώς και ότι η χώρα αποτελεί «σημαντικό παράγοντα ασφάλειας, συνεργασίας, συνεννόησης και σταθερότητας», όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χέιγκελ, στο Πεντάγωνο.

    Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ενόψει της επικείμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα:

    «Συναντήθηκα σήμερα (χθες) με τον υπουργό Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον κ. Τσακ Χέιγκελ, με τον οποίο είχαμε μία πολύ εγκάρδια και φιλική συνάντηση και συνομιλία, για θέματα ευρύτερου διμερούς, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος. Ζήτησε τη γνώμη μου για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για τη Συρία, για την Αίγυπτο, για τη Λιβύη. Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις θέσεις και τις απόψεις της χώρας μας, μιας και εμείς είμαστε πολύ κοντά στα γεγονότα και τις εξελίξεις στην περιοχή, πάντοτε με σκοπό να καλλιεργηθεί προβληματισμός που θα οδηγήσει σε αυτό που όλοι προσβλέπουμε και προσδοκούμε. Στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας».

    [04] Ο πατέρας του Σνόουντεν ειναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στη Μόσχα

    Ο πατέρας του πρώην συμβούλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών 'Εντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στη Μόσχα για να δει το γιό του όπως του έχει ζητήσει το FBI, αλλά πρόσθεσε ότι πρώτα πρέπει να μάθει τι ακριβώς θέλουν οι υπηρεσίες ασφαλείας από τον ίδιο.

    Ο Λόνι Σνόουντεν, δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian 24 ότι το FBI τού ζήτησε "πριν από μερικές εβδομάδες" να ταξιδέψει στη Μόσχα και να συζητήσει με το γιο του, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατασκοπείας στις ΗΠΑ.

    [05] Δημιουργήθηκε συνθετικό ανθρώπινο αυτί

    Ένα τεχνητό ανθρώπινο αυτί από ζωντανούς ιστούς αγελάδων και προβάτων, το οποίο αναπτύχθηκε γύρω από ένα εύκαμπτο συνθετικό σκελετό από σιλικόνη και τιτάνιο, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες, πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής. Το βιονικό αυτί έχει το κανονικό ανατομικό ανθρώπινο σχήμα και συνιστά το τελευταίο επίτευγμα στο πεδίο της τρισδιάστατης τεχνητής ανασύνθεσης οργάνων, τα οποία στο μέλλον θα μπορούν να αντικαθιστούν τα φυσιολογικά όργανα που έχουν καταστραφεί ή είναι παραμορφωμένα και δυσλειτουργικά εκ γενετής.

    Οι ερευνητές ανέφεραν πως το αυτί βρίσκεται ακόμα σε φάση τελειοποίησης και θα χρειαστεί αρκετή έρευνα προτού χρησιμοποιηθεί ως κλινικό μόσχευμα σε ασθενείς.

    Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια θα μπορούν να παρέχουν πλήρως λειτουργικά συνθετικά υποκατάστατα αυτιών σε παιδιά που πάσχουν εκ γενετής από παθήσεις των αυτιών όπως η μικρωτία (υπερβολικά μικρά και ανεπαρκώς ανεπτυγμένα αυτιά).

    [06] Στη σκηνή του ΟΑΚΑ σήμερα το "The Wall"

    ΣήμεραΤετάρτη 31 Ιουλίου "προσγειώνεται" στο γήπεδο ΟΑΚΑ, η σκηνή του "The Wall" με μαέστρο τον Roger Waters, συνιδρυτή των θρυλικών Pink Floyd.

    Το "The Wall"δημιουργήθηκε το 1980 από τον Roger Waters με τους Pink Floyd ενώ μία δεκαετία αργότεραπαίχτηκε στο Βερολίνο, σηματοδοτώντας την είσοδο σε μία νέα εποχή.

    Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά άλμπουμ της ροκ μουσικής καιη συγκεκριμένη παράστασηέχει στιγματίσει παγκόσμια τη μουσική σκηνή.

    Στηνανανεωμένη,αποψινήπαράσταση ο Roger Waters θακάνει χρήση νέων γραφικών βίντεο και εικόνων ζωγραφίζοντας την ιστορία και τα τραγούδια.

    Τετραφωνικός ήχος, ένα αεροπλάνο που πέφτει, πυροτεχνήματα, γιγάντιες φουσκωτές μαριονέτες, και πολλά special effects είναι λίγα μόνο από τα «υλικά» του μεγαλοπρεπούς show.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 July 2013 - 8:30:22 UTC