Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" από ΤΑΙΠΕΔ για πώληση ΔΕΣΦΑ
  • [02] Ο Ραχόι δίνει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο για το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" του κόμματος
  • [03] Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητά τη στήριξη του κόσμου
  • [04] Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τον Μπέιλ αντί 120 εκατ. ευρώ
  • [05] Συγχαρητήρια Αντ. Σαμαρά για τη σύλληψη των υπόπτων με τον βαρύ οπλισμό ανοικτά της Χίου

  • [01] "Πράσινο φως" από ΤΑΙΠΕΔ για πώληση ΔΕΣΦΑ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της Socar, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 66% της ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο των οποίων συνεδριάζει αύριο για τον ίδιο σκοπό.

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "το ΤΑΙΠΕΔ με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχεται τη Socar στην ελληνική αγορά, ως έναν πολύ σοβαρό και στρατηγικό εταίρο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Τα οφέλη που μελλοντικά θα προκύψουν, είναι πολλαπλάσια, τόσο για τον Έλληνα καταναλωτή, όσο και για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας".

    [02] Ο Ραχόι δίνει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο για το σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" του κόμματος

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ?μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο για το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο αφορά τα "μαύρα ταμεία" που φέρεται να διαχειριζόταν ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος (PP), Λουίς Μπάρθενας?, δήλωσε σήμερα ότι θα δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές για να "αντικρούσει τα ψεύδη και τους χειρισμούς" σε βάρος του, τους οποίους "ενθάρρυναν ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες".

    Ο Ραχόι δήλωσε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση, κατά την παρέμβασή του στο κοινοβούλιο.

    "Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε", είπε ενώπιον των βουλευτών, επικαλούμενος το όνομα αυτού που φέρεται να διοχέτευε χρήματα από τα "μαύρα ταμεία" σε ηγετικά στελέχη του κόμματος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Ο Ραχόι απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η "υπόθεση Μπάρθενας" δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει.

    "Τίποτε σε σχέση με το θέμα αυτό δεν με εμπόδισε ούτε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω". "Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης", τόνισε.

    [03] Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητά τη στήριξη του κόσμου

    Τη δυσκολότερη περίοδο της -επί 21 χρόνια- λειτουργίας του διανύει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Γι αυτό και απευθύνεται στον κόσμο ζητώντας τη στήριξή του ώστε να... επιβιώσει και να συνεχίσει, όπως σημειώνει, το έργο του: να προστατεύει την άγρια ζωή και το περιβάλλον στην Ελλάδα. Κάνει γνωστό, μάλιστα, πως «προκειμένου να επιβιώσει συρρικνώνεται διοικητικά και καταργεί τα γραφεία του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. [...] Συνεχίζει στο φυσικό του χώρο, στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς».

    «Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης http://arcturos.wordpress.com/ .

    [04] Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τον Μπέιλ αντί 120 εκατ. ευρώ

    Η Ισπανία της λιτότητας και της καταστροφικής ανεργίας μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένη από το αίσιο τέλος του μεταγραφικού σίριαλ του Γκάρεθ Μπέιλ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «AS», η Ρεάλ κατάφερε τελικά να συμφωνήσει με την Τότεναμ για τα δικαιώματα του 24χρονου Ουαλού σταρ αντί του ποσού-πρόκληση των 120 εκατ. ευρώ!

    Μπορεί το ποσοστό ανεργίας των νέων να πλησιάζει το 60%, η ομάδα της Μαδρίτης, όμως, συμφώνησε να πληρώσει το βάρος του Μπέιλ σε χρυσό για να τον πάρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των συνομηλίκων του Ουαλού ποδοσφαιριστή στην Ισπανία δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει εισιτήριο για να τον παρακολουθήσει...

    [05] Συγχαρητήρια Αντ. Σαμαρά για τη σύλληψη των υπόπτων με τον βαρύ οπλισμό ανοικτά της Χίου

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο, Δημ. Μπαντιά, και τον συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των υπόπτων με τον βαρύ οπλισμό, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 August 2013 - 10:30:22 UTC