Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρεμιέρα του Εθνικού στην Επίδαυρο
  • [02] Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Θα βρούμε λύσεις ρεαλιστικές
  • [04] "Παραιτηθείτε", προέτρεψε ο Ρουμπαλκάμπα τον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι
  • [05] Το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης ανοίγει ξανά
  • [06] Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απολογία του Ν. Ζήγρα

  • [01] Πρεμιέρα του Εθνικού στην Επίδαυρο

    Με το μόνο ακέραια σωζόμενο σατυρικό δράμα της αρχαιότητας, τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη, θα βρεθεί στο αργολικό θέατρο, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο (2-3 Αυγούστου), το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

    Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου με την πρωταγωνιστική τριανδρία -Δημήτρης Πιατάς (Κύκλωπας), Νίκος Καραθάνος (Οδυσσέας) και Νίκος Χατζόπουλος (Σιληνός)- υπόσχεται μεγάλες στιγμές γέλιου και πνευματώδους χιούμορ. Ενώ ένας 17μελής ανδρικός θίασος θα βρίσκεται επί σκηνής συνδράμοντας στον πανηγυρικό χαρακτήρα της παράστασης.

    Κατά πάσαν πιθανότητα ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη γράφτηκε ανάμεσα στο 410 με 415 π.Χ., ενώ δεν είναι γνωστό σε ποια τετραλογία ανήκει. Η υπόθεση του δράματος αντλείται από την ένατη ραψωδία της ομηρικής Οδύσσειας και πραγματεύεται, με μια άλλη οπτική εξαιτίας της παρουσίας των Σατύρων, τη γνωστή περιπέτεια του Οδυσσέα με τον Πολύφημο. Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

    [02] Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας

    Οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς η αποστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα.

    Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

    Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή των 2.122 εκπαιδευτικών, των 2.114 σχολικών φυλάκων και των 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Εξάλλου,ανακοινώθηκαν σήμερα και τα ονόματα καθηγητών που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Θα βρούμε λύσεις ρεαλιστικές

    Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα της Θεσπρωτίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στην Ηγουμενίτσα με φορείς του νομού.

    «Εμείς θα συλλέξουμε τις τοποθετήσεις των φορέων, τις αναφορές στα προβλήματα και από κοινού θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες, με προοπτική για να ζήσει ο κόσμος με αξιοπρέπεια και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στη σύσκεψη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των δήμων Φιλιατών και Σουλίου μίλησαν για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, σειρά προβλημάτων παρέθεσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και των Ιχθυοκαλλιεργητών.

    [04] "Παραιτηθείτε", προέτρεψε ο Ρουμπαλκάμπα τον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι

    Ο επικεφαλής της ισπανικής αντιπολίτευσης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ζήτησε σήμερα εκ νέου την παραίτηση του ισπανού πρωθυπουργού αμέσως μετά την παραδοχή του Μαριάνο Ραχόι ενώπιον των βουλευτών, ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του κόμματός του, που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται το όνομα του Ραχόι.

    "Κύριε Ραχόι, δεν είπατε την αλήθεια στους Ισπανούς. Βλάπτετε τη χώρα. Για το λόγο αυτό, σήμερα σας ζητώ να παραιτηθείτε. Σας ζητώ μια κίνηση αλληλεγγύης απέναντι σε μια χώρα που δεν μπορεί να υποφέρει έχοντας στην ηγεσία της έναν αρχηγό της κυβέρνησης όπως εσείς", δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος απαντώντας στον Ισπανό πρωθυπουργό.

    [05] Το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης ανοίγει ξανά

    Με μια πλούσια από μουσικά δρώμενα εκδήλωση, θα τελεστούν στις 3 Αυγούστου 2013 τα εγκαίνια του αναστηλωμένου Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, που στήριξε με τη δωρεά του το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το Ίδρυμα ανέλαβε τη χρηματοδότηση των μελετών, αλλά και του συνόλου των εργασιών, που διεξήγαγε η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

    Στα εγκαίνια του αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου, που θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί 1.500 θεατές και πλήθος πολιτιστικών παραστάσεων που θα συντελέσουν στην τουριστική αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Μεσσήνης, θα συμμετέχουν το υπουργείο Πολιτισμού, η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο δήμος Μεσσήνης, το σωματείο «Διάζωμα» και η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

    [06] Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απολογία του Ν. Ζήγρα

    Μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που χρησιμοποίησε κατηγορούμενους, χαρακτήρισε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και πρόσωπα που έχει ήδη κατονομάσει, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος απολογείται για δεύτερη μέρα στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

    Ο Ν. Ζήγρας, που ενέταξε τον εαυτό του στην οργάνωση η οποία κατά τη δικογραφία δημιουργήθηκε με σκοπό το «ξέπλυμα χρημάτων», υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα «μεταχειρίστηκε» ή παραπλάνησε με τον Α? η Β? τρόπο τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εδώλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 August 2013 - 12:30:25 UTC