Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία
  • [02] Κρ. Λαγκάρντ: Η Βραζιλία θα άλλαζε την ψήφο της σε σχέση με την Ελλάδα, αν είχε τη δυνατότητα
  • [03] Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα
  • [04] H Air Serbia ανοίγει "φτερά"
  • [05] Αγνοείται 22χρονος τουρίστας στη Σαμοθράκη

  • [01] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

    Ευρεία αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί σήμερα στη Λακωνία, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, εστιάζοντας κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά, αλλά και σε τουριστικές περιοχές του νομού.

    Η επιχείρηση πραγματοποιείται από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές υπηρεσίες της Αττικής, με επικεφαλής τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών κι αφορά όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, με ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους.

    Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ συνολικά την τελευταία εβδομάδα στην Πελοπόννησο έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας περισσότερα από 300 άτομα.

    [02] Κρ. Λαγκάρντ: Η Βραζιλία θα άλλαζε την ψήφο της σε σχέση με την Ελλάδα, αν είχε τη δυνατότητα

    Σε αλλαγή της ψήφου της αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα στο ΔΝΤ θα προχωρούσε η Βραζιλία σε περίπτωση που της δινόταν η δυνατότητα, σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατόπιν συνομιλίας της με τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας Γκίντου Μάντεγκα.

    Συγκεκριμένα, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι "είχα μια φιλική και μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κ. Μάντεγκα από το υπουργείο Οικονομικών της Βραζιλίας και με εξουσιοδότησε να το αναφέρω. Μου επiσήμανε ότι η Βραζιλία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα, το ελληνικό πρόγραμμα και εάν θα ήταν δυνατή η επανάληψη της ψηφοφορίας, η Βραζιλία θα υποστήριζε το πρόγραμμα. Και (μου) το είπε αυτό ο ίδιος. Είναι ιδιαιτέρως ατυχές ότι έγινε υπό αυτές τις περιστάσεις, αλλά είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που η θέση της Βραζιλίας θα μπορούσε να αποκατασταθεί και διευκρινιστεί στο ανώτατο επίπεδο".

    Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία ανακάλεσε χθες τον εκπρόσωπό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τη διαφωνία που εξέφρασε για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μια στάση που ο εκπρόσωπος τήρησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Γκίντου Μάντεγκα τηλεφώνησε στη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για να αποσαφηνίσει ότι ο εκπρόσωπος Πάουλου Νογκέιρα Μπατίστα άσκησε κριτική στη χορήγηση της δόσης στην Ελλάδα χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της χώρας.

    Ο Μπατίστα, ο οποίος εκπροσωπεί άλλες 10 χώρες στο ΔΝΤ, δήλωσε την Τετάρτη ότι τα αποτελέσματα της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος είναι "μη ικανοποιητικά" και απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

    [03] Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάςσήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Η προειδοποίηση αφορά την περιφέρεια Αττικής, τη Νότια Εύβοια, την περιφέρεια Κρήτης, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

    [04] H Air Serbia ανοίγει "φτερά"

    Ποσό έως 100 εκατομμύρια δολάρια (έκαστη) αναμένεται να επενδύσουν στη νέα εταιρεία "Air Serbia" ο εθνικός αερομεταφορέας των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων "Etihad" και η σερβική κυβέρνηση.

    Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

    Η "Etihad" και η σερβική κυβέρνηση θα επενδύσουν, σε πρώτη φάση, από 400 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια θα διασφαλίσουν επιπρόσθετα κονδύλια που θα φτάνουν ως και το ποσό των 60 εκατομμυρίων.

    [05] Αγνοείται 22χρονος τουρίστας στη Σαμοθράκη

    Επί ποδός βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό 22χρονου τουρίστα, ο οποίος αγνοείται στη Σαμοθράκη.

    Ο νεαρός εξαφανίστηκε στις 23 Ιουλίου, ενώ οι αρχές ενημερώθηκαν χθες το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 August 2013 - 8:30:20 UTC