Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις»
  • [02] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού δυτικές πρεσβείες στην Υεμένη
  • [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο - Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς
  • [04] Αναζητείται νομική φόρμουλα καθώς το ΣτΕ έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια του "The Mall"
  • [05] Αίγυπτος: Ο αρχηγός του στρατού συναντήθηκε με ισλαμιστές ηγέτες κι ευελπιστεί σε ειρηνική διευθέτηση της κρίσης
  • [06] Ορκίζεται σήμερα ο νέος πρόεδρος του Ιράν
  • [07] Η Κίνα διέκοψε εισαγωγές μολυσμένων γαλακτοκομικών σε σκόνη μετά την ανακάλυψη βακτηρίου που προκαλεί αλλαντίαση
  • [08] Επαναλειτούργησε το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης μετά από πολλούς αιώνες
  • [09] Συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο έξω από μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [10] Επιχείρηση της αστυνομίας για την πάταξη του παραεμπορίου στις παραλίες της Λάρισας

  • [01] «Αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις»

    «Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις» δήλωσε στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών.

    «Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα» υπογραμμίζει ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι «μετά τις 15000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο».

    Ο Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες αλλά όπως εξηγεί ανέλαβε γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα.

    «Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι» τονίσει ο υπουργός της οικονομίας.

    [02] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού δυτικές πρεσβείες στην Υεμένη

    Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης έχουν τεθεί σήμερα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκλεισαν έπειτα για προληπτικούς λόγους μετά την προειδοποίηση που εξέπεμψε η Ουάσιγκτον για πιθανές επιθέσεις από την Αλ Κάιντα.

    Άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με την ισχυρή παρουσία τεθωρακισμένων, βρίσκονταν με το όπλο παρά πόδα σήμερα το πρωΐ μπροστά από τις εισόδους των πρεσβειών αυτών, αλλά και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών, οι οποίες όμως δεν έχουν προσδιορίσει εάν θα ανοίξουν μετά το διήμερο αργίας Παρασκευής ?Σαββάτου.

    [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο - Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Χεροβούνι ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.

    Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν.

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και γιασήμερα Κυριακή, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Η προειδοποίηση αφορά κυρίως την περιφέρεια της Αττικής, τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

    [04] Αναζητείται νομική φόρμουλα καθώς το ΣτΕ έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια του "The Mall"

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε μεν άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου "The Mall Athens" στο Μαρούσι Αττικής, αλλά παράλληλα δίνεται νομική λύση για να «θεραπευθεί» το πρόβλημα.

    Ωστόσο, δικαστικοί κύκλοι σημείωναν, ότι παρ΄όλα αυτά υπάρχει νομική λύση, προκειμένου να αποφευχθούν τα δυσάρεστα, όπως είναι τη κατεδάφιση του επίμαχου εμπορικού κέντρου. Η λύση είναι να συνταχθεί εκ των υστέρων η μελέτη περιβαλλοντικών ορών, έτσι ώστε να θεραπευτεί η νομική αδυναμία που προέκυψε. Μάλιστα, οι δικαστικοί κύκλοι, επικαλούνται σχετική απόφαση του Δικαστηριου Ευρωπαικων Κοινοτητων που επιτρέπει παρόμοιες λύσεις.

    [05] Αίγυπτος: Ο αρχηγός του στρατού συναντήθηκε με ισλαμιστές ηγέτες κι ευελπιστεί σε ειρηνική διευθέτηση της κρίσης

    Ο αρχηγός του στρατού ?και πραγματικός ισχυρός άνδρας τα Αιγύπτου?στρατηγός Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συναντήθηκε σήμερα με ηγετικά στελέχη των ισλαμιστών, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί μία ειρηνική διευθέτηση στο κύμα των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε σήμερα το στράτευμα.

    Ο στρατηγός Σίσι, ο οποίος καθαίρεσε δια των όπλων στις 3 Ιουλίου τον Μόρσι, «υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες για μία ειρηνική λύση στην κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα αποστούν της βίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του στρατού συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι, χωρίς να προσδιορίζει με ποια «ηγετικά στελέχη των ισλαμιστών» συναντήθηκε χθες βράδυ ο ηγέτης του στρατεύματος.

    [06] Ορκίζεται σήμερα ο νέος πρόεδρος του Ιράν

    Ο νέος, μετριοπαθής, πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, ο οποίος χθες ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του, πρόκειται να δώσει όρκο σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου περί τις 14.30, ώρα Ελλάδος και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει και τη σύνθεση της κυβέρνησής του.

    Χθες, κατά τη διάρκεια τελετής, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επιβεβαίωσε την εκλογή του Ροχανί ως έβδομου προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Η πρώτη απόφαση του νέου προέδρου ήταν να διορίσει τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μοχάμαντ Ναχαβαντιάν ως επικεφαλής του γραφείου της πρωθυπουργίας. Ο Ναχαβαντιάν, που έχει λάβει διδακτορικό στην οικονομία από το Παν/μιο Τζορτζ Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, ιδίως στον συντονισμό των οικονομικών αποφάσεων.

    [07] Η Κίνα διέκοψε εισαγωγές μολυσμένων γαλακτοκομικών σε σκόνη μετά την ανακάλυψη βακτηρίου που προκαλεί αλλαντίαση

    Η Κίνα διέκοψε τις εισαγωγές γάλακτος σε σκόνη από τη Νέα Ζηλανδία μετά την ανακάλυψη ενός βακτηρίου, που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση, το οποίο εντοπίσθηκε σε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, ανακοίνωσε σήμερα το νεοζηλανδικό υπουργείο Εμπορίου.

    Ο παγκόσμιος γίγαντας των γαλακτοκομιών Fonterra ανακοίνωσε χθες πως πώλησε μολυσμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος Νεοζηλανδικής παραγωγής σε οκτώ πελάτες της στην Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και τη Σαουδική Αραβία για την χρήση της σε ένα ευρύ πεδίο προϊόντων, περιλαμβανομένου και παιδικού γάλακτος σε σκόνη.

    [08] Επαναλειτούργησε το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης μετά από πολλούς αιώνες

    Μετά από πολλούς αιώνες, επαναλειτούργησε χθες βράδυ αναστηλωμένο το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης, με γκαλά όπερας, που οργάνωσε το φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, το σωματείο ?'Διάζωμα'', η ΛΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

    Το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης αποκάλυψε ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, που έχει την ευθύνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Μεσσήνη και αναστηλώθηκε μερικώς με χρηματοδοτήσεις, από το 2ο & 3ο Κ.Π.Σ. κι ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

    [09] Συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο έξω από μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν από την αστυνομία ως υπεύθυνοι για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Συγγρού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Οι συλληφθέντες ηλικίας 17, 18, 20 και 21 ετών, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν με υπαλλήλους του καταστήματος, τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.

    Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του νόμου περί όπλων.

    [10] Επιχείρηση της αστυνομίας για την πάταξη του παραεμπορίου στις παραλίες της Λάρισας

    Αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες, από το πρωί έως αργά το απόγευμα, στις παραλίες του νομού Λάρισας.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν έντεκα αλλοδαποί μικροπωλητές, ενώ κατασχέθηκαν 4.305 αντικείμενα παραεμπορίου, μεταξύ των οποίων ραπτομηχανές, ρολόγια, υποδήματα, γυαλιά ηλίου κ.α.

    Παρόμοιες εξορμήσεις στις παραλίες του νομού Λάρισας για πάταξη του παραεμπορίου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα από τις αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 August 2013 - 8:30:23 UTC