Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεκτείνεται σε όλα τα ταμεία η ρύθμιση οφειλών του 2013, σε 12 ισόποσες δόσεις, με απόφαση Γ. Βρούτση
  • [02] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Κάβο Ισθμίων
  • [03] Το «Ρωμαϊκό Βαλανείο» της Ραφήνας αποκαλύπτεται αλλάζοντας το τοπίο της περιοχής
  • [04] «Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα» σχολιάζει το ΚΚΕ

  • [01] Επεκτείνεται σε όλα τα ταμεία η ρύθμιση οφειλών του 2013, σε 12 ισόποσες δόσεις, με απόφαση Γ. Βρούτση

    Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα επεκταθεί η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ η οποία προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012

    Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

    Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η πολιτική των συνεχών ρυθμίσεων έβλαψε το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς καλλιέργησε την ασυνέπεια και επανέλαβε ότι με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που νομοθετήθηκε πρόσφατα, θα σταματήσει οριστικά η συνεχής συσώρευση χρεών προς τα Ταμεία.

    Η απόφαση αυτή του υπουργού Εργασίας δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, καθώς τους επιτρέπει να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

    Έως σήμερα, προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση, ήταν να καταβάλλονται ανελλιπώς από το νομικό πρόσωπο ή τον επιτηδευματία οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2013 και έως την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η προϋπόθεση αυτή απέκλειε πολλούς ασφαλισμένους που είχαν δημαιουργήσει οφειλές από τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση και αδυνατούσαν να καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

    «Οι δεκάδες αποσπασματικές και αλλεπάλληλες έως σήμερα ρυθμίσεις υπονόμευσαν την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας, οδήγησαν υγιείς επιχιερήσεις σε κλείσιμο λόγω του αθέμητου ανταγωνισμού και τα ασφαλιστικά Ταμεία σε αδιέξοδο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια συσσωρεύτηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 15 δισ ευρώ» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας .

    «Ουσιαστικά οι ρυθμίσεις είχαν αποκτήσει τον χαρακτήρα πελατειακής σχέσης και συνδέονταν με την αλλαγή μιας κυβέρνησης ή ακόμα και ενός υπουργού. Το χειρότερο όμως ήταν ότι δημιούργησαν και καλλιέργησαν νοοτροπία ασυνέπειας.

    Αυτά όλα, τελειώνουν εδώ, σήμερα. Τώρα πλέον και στο πεδίο αυτό θα κινηθούμε με γνώμονα το νοικύρεμα και με την εφαρμογή των νόμων ενιαία για όλους.

    Γι΄αυτό και η τελευταία ρύθμιση που βελτιώθηκε και έγινε ελκυστικότερη θα επεκταθεί εκτός του ΙΚΑ και σε όλα τα άλλα Ταμεία.

    [02] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Κάβο Ισθμίων

    Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε πριν από λίγο στον Κάβο Ισθμίων στην Κόρινθο.

    Η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Κεχριές αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια.

    Ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι για αυτό έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο προτού πάρει διαστάσεις.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    [03] Το «Ρωμαϊκό Βαλανείο» της Ραφήνας αποκαλύπτεται αλλάζοντας το τοπίο της περιοχής

    Ένα σπουδαίο έργο που θα αλλάξει το τοπίο της Ραφήνας, αρχαιολογικό και μη, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η έρευνα για την περαιτέρω αποκάλυψη του «Ρωμαϊκού Βαλανείου» της πόλης μέσω συστηματικής ανασκαφής εντάχθηκε πρόσφατα -και με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου -σε πενταετές πρόγραμμα που ξεκινά από φέτος.

    Τελικός σκοπός η ανάδειξη και απόδοση του αρχαιολογικού χώρου στην τοπική κοινωνία της Ραφήνας.

    Επικεφαλής των ερευνών είναι ο Στέλιος Κατάκης, λέκτορας Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ευάγγελος Νικολόπουλος, Διδάκτορας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχαιολόγος της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ).

    Το μνημείο βρίσκεται περίπου 1 χλμ. από την ακτή, βορείως της κεντρικής οδού που οδηγεί από τη Λεωφόρο Μαραθώνος στην πόλη της Ραφήνας. Στη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη Β΄ ΕΠΚΑ, συμμετέχει και η Α΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία θα εποπτεύει τον χώρο και σε περίπτωση εντοπισμού βυζαντινών ευρημάτων θα συμμετάσχει στην ανασκαφή.

    [04] «Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα» σχολιάζει το ΚΚΕ

    «Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής», σχολιάζει το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «αλλά να δώσει τη δική του απάντηση απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που προαναγγέλλονται με κάθε ευκαιρία από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοροληστεία που φτάνει μέχρι τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, νέες ανατροπές στην υγεία και την πρόνοια.

    «Όσο δεν απαλλάσσεται ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, οι συνθήκες ζωής του θα χειροτερεύουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 August 2013 - 12:30:25 UTC