Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίγυπτος: Ομάδα απεσταλμένων συναντήθηκε με έγκλειστο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
  • [02] Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα ρόλο σε πολιτική λύση, λέει ο Άσαντ
  • [03] Στην Ελλάδα για πρώτη φορά Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

  • [01] Αίγυπτος: Ομάδα απεσταλμένων συναντήθηκε με έγκλειστο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

    Η ομάδα των αράβων και των δυτικών απεσταλμένων, συναντήθηκαν με τον ανώτερο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Χαϊτάρ ελ- Σατέρ, τη Δευτέρα στη φυλακή όπου κρατείται, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου. Το πρακτορείο ΜΕΝΑ επικαλούμενο μια «ενημερωμένη πηγή», μετέδωσε ότι η συνάντηση έγινε και "η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Σατέρ για μια ώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα".

    Όπως ανέφερε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, που λίγο νωρίτερα είχε μεταδώσει αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διέψευδε τη πιθανότητα της συνάντησης, οι απεσταλμένοι που μετέβησαν στην Αίγυπτο στο πλαίσιο μεσολαβητικής προσπάθειας για να δοθεί ένα τέλος στην κρίση της Αιγύπτου, έλαβαν ειδική άδεια από το Γενικό Εισαγγελέα για να επισκεφθούν τον έγκλειστο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

    Η αντιπροσωπεία των μεσολαβητών αποτελείται από απεσταλμένους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αίγυπτο αναμένονται δυο Αμερικανοί γερουσιαστές για συζητήσεις με τον στρατό, την μεταβατική κυβέρνηση και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [02] Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα ρόλο σε πολιτική λύση, λέει ο Άσαντ

    Η κρίση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο με την πάταξη της "τρομοκρατίας", δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναφερόμενος στους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του, για περισσότερο από δύο χρόνια.

    Σε μια σπάνια ομιλία του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Άσαντ ανέφερε ότι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, που θεωρείται η αντιπολίτευση στη Συρία, έχει αποτύχει και δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στην εξεύρεση λύσης, για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει αιματοκυλίσει τη χώρα από το 2011.

    «Δεν μπορεί να βρεθεί λύση με την τρομοκρατία, παρά μόνο με την καταστολή της από ένα σιδερένιο χέρι», δήλωσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτόταν ότι η τρομοκρατία μπορεί να ελεγχθεί από την πολιτική», πρόσθεσε. Κατά την ομιλία του, διάρκειας 45 λεπτών, ο πρόεδρος της Συρίας κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να πολεμήσουν και να καταστείλουν την εξέγερση. «Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πεδίο της μάχης», είπε.

    Επιμέλεια:Κ.Καλέτσιος

    [03] Στην Ελλάδα για πρώτη φορά Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

    Ενα κατάμεστο Ηρώδειο υποδέχθηκε τους 2.000 και πλέον συνέδρους που θα δώσουν το «παρών» στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

    «Σας καλωσορίζουμε στη χώρα όπου δίδαξε ο Πλάτων και Αριστοτέλης, στη χώρα του Ηράκλειτου και του Πρωταγόρα, στη χώρα του Θαλή και του Πυθαγόρα» σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος εκφράζοντας τα αισθήματα φιλίας, σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τους συνέδρους για το γεγονός ότι έχουν μελετήσει την ελληνική φιλοσοφία. «Αποτελείτε τους πρεσβευτές της στη σημερινή εποχή» πρόσθεσε.

    Το συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου και θα φιλοξενηθεί στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών, αλλά και στην Πνύκα, το Λύκειο του Αριστοτέλη και την Ακαδημία του Πλάτωνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 August 2013 - 4:30:21 UTC