Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ώς το τέλος του έτους να εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ
  • [02] Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στον Μαραθώνα
  • [03] Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς
  • [04] Για εναρμόνιση με τις θέσεις του Β. Σόιμπλε, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιω. Στουρνάρα
  • [05] Πυρκαγιά στην Άμφισσα
  • [06] Πρώτο χάρμπουργκερ από κρέας εργαστηρίου

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ώς το τέλος του έτους να εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

    Εντολή για επιτάχυνση διαδικασιών ώστε, μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καταβληθεί ως και το τελευταίο ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους Υγείας, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ευρείας διυπουργικής σύσκεψης σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

    Στη σύσκεψη, την οποία είχε συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, και οι διοικητές των εμπλεκόμενων ταμείων από κοινού με τους διευθυντές των υπηρεσιών, που είναι αρμόδιες για τα ληξιπρόθεσμα, προήδρευσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της σύσκεψης. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

    «Η Ελλάδα είναι σαν την έρημο που περιμένει μια στάλα βροχής. Και τα ληξιπρόθεσμα είναι αυτή η στάλα. Μην τα καθυστερείτε» ήταν το καθαρό μήνυμα που έστειλε ο κ. Σαμαράς στους διοικητές των Ταμείων, μην κρύβοντας παράλληλα την ενόχλησή του από τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ληξιπροθέσμων, απόρροια της γραφειοκρατικής λειτουργίας. «Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην έκτακτη ανάγκη, μη μου λέτε ότι στείλατε επιστολή...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    [02] Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στον Μαραθώνα

    Ζημιές σε τουλάχιστον έξι σπίτια στον οικισμό Αύρα Μαραθώνα, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι.

    Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Αύρα, και λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνεται προς το Σούλι Μαραθώνα.

    Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του δυτικού μετώπου, αλλά το νότιο μέτωπο που κατευθύνεται προς το Σούλι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

    Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς ενεργούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, εθελοντικά οχήματα, 15 ιδιωτικά βυτιοφόρα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισάριθμα ελικόπτερα εκ των οποίων δύο Σινούκ του στρατού.

    [03] Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αργά απόψε για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί, εκτός των άλλων, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

    Επί αμερικανικού εδάφους, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

    Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

    Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

    Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

    Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

    [04] Για εναρμόνιση με τις θέσεις του Β. Σόιμπλε, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιω. Στουρνάρα

    «Ο κ. Στουρνάρας θαυμάζει τον κ. Σόιμπλε και εναρμονίζεται πλήρως μαζί του στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών για την πολιτική που ακολουθεί.

    Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός εκβιάζει εκ νέου την κοινωνία, με ανθρωποθυσίες στον βωμό των δόσεων και βάζει κι ο ίδιος την υπογραφή του μαζί με αυτήν του πρωθυπουργού, στην επιστολή προς τους δανειστές, δεσμευόμενοι από κοινού για νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και αυτός περνά μέσα από την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης, ως βασική προϋπόθεση για να σταματήσει ο κατήφορος και να δοθεί ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία και τη χώρα.

    [05] Πυρκαγιά στην Άμφισσα

    Χιλιάδες αιωνόβιες ελιές στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας στο κέντρο του δελφικού τοπίου, παραδόθηκαν σήμερα στις φλόγες. Λίγο πριν από τις 9 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία μέσα στον ελαιώνα και αμέσως πήρε τρομακτικές διαστάσεις σε ελαιοπερίβολα, που δεν είχαν καθαριστεί.

    Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν άμεσα είχαν μπροστά τους ένα τεράστιο μέτωπο να αντιμετωπίσουν και έτσι κλήθηκαν και εναέρια μέσα. Αρχικά δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και αμέσως μετά δύο Καναντέρ που έριξαν για πολλές ώρες τόνους νερού να σταματήσουν την επέκτασή της. Παράλληλα η αστυνομία, λόγω της φωτιάς, διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο Άμφισσας - Ιτέας κοντά στη διασταύρωση για το Σερνικάκι.

    Όμως οι άνεμοι δεν άφηναν κανένα περιθώριο και έτσι νωρίς το απόγευμα η φωτιά ήταν ακόμη ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά καθώς σε ορισμένα από αυτά έχει σχηματιστεί αντιπυρική ζώνη και η φωτιά δεν πλησιάζει σε σπίτια.

    [06] Πρώτο χάρμπουργκερ από κρέας εργαστηρίου

    Το πολυαναμενόμενο πρώτο χάρμπουγκερ από κρέας καλλιεργημένο σε επιστημονικό εργαστήριο είναι γεγονός. Ψήθηκε και φαγώθηκε με κάθε επισημότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, όμως, πλέον, μένει να διαπιστωθεί κατά πόσον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική ιστορία της ανθρωπότητας ή το κρέας εργαστηρίου θα συναντήσει τόσες αντιστάσεις από τους καταναλωτές, που δεν θα έχει μέλλον.

    Πάντως, ο επικεφαλής Ολλανδός καθηγητής Βιολογίας Μαρκ Ποστ του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, σύμφωνα με το BBC, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «έγινε μια καλή αρχή». Όπως είπε, το εργαστηριακό κρέας που έχει δημιουργηθεί από την καλλιέργεια δεκάδων δισεκατομμυρίων κυττάρων, θα πάρει κάποιο χρόνο ώσπου να φθάσει στην αγορά. «Προς το παρόν αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε. Το όλο εγχείρημα, όπως αποκαλύφθηκε, έχει χρηματοδοτήσει ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν.

    Οι ερευνητές πήραν βλαστικά κύτταρα από τον μυικό ιστό μίας αγελάδας, τα καλλιέργησαν και τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριό τους, και αρχικά τα μετέτρεψαν σε μικρές μυικές λωρίδες μήκους μόλις ενός εκατοστού και πάχους λίγων χιλιοστών. Στη συνέχεια, τα ένωσαν σε μορφή «πέλετ» που καταψύχθηκαν και τα οποία, όταν ξεπαγώνουν, ενώνονται σε μεγαλύτερα κομμάτια για να δημιουργήσουν τελικά το χάμπουργκερ που θα οδηγηθεί στην ψηστιέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 August 2013 - 14:30:22 UTC