Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη - Σπίτια έχουν υποστεί ζημιές
  • [02] Ιω. Μιχελάκης: Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • [03] Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν αεροπορική βάση στο Χαλέπι
  • [04] Το περπάτημα ως τη δουλειά μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη
  • [05] Πλήρης αντίθεση του ΙΝΚΑ στην έναρξη πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
  • [06] Πέντε Ινδοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση στην πακιστανική μεθόριο
  • [07] Στη Βαλένθια ο Ποστίγκα

  • [01] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη - Σπίτια έχουν υποστεί ζημιές

    Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί από τις πολύ μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν από τη νύχτα.

    Στην περιοχή όμως, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να ξεφύγει. Από το πρωί, κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δέκα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος, μαζί με τις ενισχύσεις που έφθασαν από την περιφέρεια, αυτή την ώρα ενεργούν 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, δεκάδες άτομα πεζοπόρα και ισχυρές δυνάμεις των δήμων, του στρατού, εθελοντές και ιδιωτικά μηχανήματα. Ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στον οικισμό Αγία Κυριακή, μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων.

    Εξάλλου,πολύ υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η προειδοποίηση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αφορά τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (νότια), Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (Τρίπολη), Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (Μολάοι), Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, Σκύρο, Λέσβο και Χίο.

    [02] Ιω. Μιχελάκης: Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση

    Στο εξής δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, διαβεβαίωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας πως «κάθε οριζόντια περικοπή είναι άδικη».

    Ο κ. Μιχελάκης εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.

    Τόνισε ότι πρέπει «να προχωρήσει η αξιολόγηση στους δήμους, δηλαδή να προχωρήσει η αξιολόγηση στις δομές των δήμων και στο προσωπικό» και πρόσθεσε: «Έχουμε υπηρεσίες που είναι υπερστελεχωμένες και άλλες που είναι υποστελεχωμένες στους ίδιους δήμους».

    [03] Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν αεροπορική βάση στο Χαλέπι

    Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας απέσπασαν από τις καθεστωτικές συριακές δυνάμεις τον έλεγχο σημαντικής αεροπορικής βάσης στο Χαλέπι έπειτα από πολύμηνες μάχες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις προσπαθούσαν να καταλάβουν την αεροπορική βάση εδώ και οκτώ μήνες, για να εμποδίσουν το συριακό καθεστώς να χρησιμοποιεί τα μαχητικά του αεροσκάφη για τον βομβαρδισμό των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχό τους.

    Πολιορκούσαν τη βάση από τον Δεκέμβριο 2012 και είχαν κάνει δεκάδες απόπειρες να επιτεθούν εναντίον της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [04] Το περπάτημα ως τη δουλειά μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

    Οι άνθρωποι που περπατάνε για να πάνε στη δουλειά τους, έχουν κατά μέσο όρο 40% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του Imperial College και του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Άντονι Λάβερτι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου πανεπιστημίου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα προληπτικής ιατρικής "American Journal of Preventive Medicine", μελέτησαν περίπου 20.000 άτομα και συσχέτισαν την κατάσταση της υγείας τους με τον τρόπο που πάνε στις δουλειές τους.

    Η έρευνα έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν τα πόδια τους, το ποδήλατο, αλλά και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έχουν μικρότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε σχέση με όσους πάνε με αυτοκίνητο ή με ταξί. Ειδικά όσοι συνήθως περπατάνε ως τη δουλειά τους, έχουν 17% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους πάνε με το αυτοκίνητό τους. Ακόμα, όσοι πάνε στη δουλειά με το ποδήλατο, έχουν περίπου την μισή πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη σε σχέση με όσους οδηγούν.

    Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία είναι σημαντικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

    [05] Πλήρης αντίθεση του ΙΝΚΑ στην έναρξη πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

    Tην πλήρη αντίθεσή της εξέφρασε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- ΙΝΚΑ, με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, «σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό από την κυβέρνηση για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών».

    Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών. Επίσης, υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης που σχεδιάζει μια τέτοια ρύθμιση δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες της έναρξης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

    Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη.

    [06] Πέντε Ινδοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση στην πακιστανική μεθόριο

    Πέντε Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διαφιλονικούμενη μεθόριο του Τζαμού και Κασμίρ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου αυτού, μία επίθεση που πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την πρόταση από το Ισλαμαμπάντ για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Νέο Δελχί.

    Οι συνομιλίες διακόπηκαν τον Ιανουάριο ύστερα από επίθεση στη μεθόριο κατά την οποία αποκεφαλίστηκε ένας ινδός στρατιώτης.

    "Ενημερώθηκα νωρίς σήμερα το πρωί για την είδηση ότι πέντε από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν στην Γραμμή Ελέγχου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Τζαμού και Κασμίρ Όμαρ Αμπντουλάχ, αναφερόμενος στη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τις δύο χώρες στην περιοχή.

    "Αυτά τα περιστατικά δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες εξομάλυνσης ή ακόμη στη βελτίωση των σχέσεων με το Πακιστάν και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις πρόσφατες διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες του Πακιστάν", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε άμεσα διαψεύδοντας κάθε ανάμειξη στον θάνατο των ινδών στρατιωτών.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Στη Βαλένθια ο Ποστίγκα

    Τη φανέλα της Βαλένθια θα φοράει στο εξής ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός, Ελντερ Ποστίγκα.

    Η μεταγραφή κόστισε στις «νυχτερίδες» περίπου τρία εκατ. ευρώ, ποσό που θα βάλει στα ταμεία της η Σαραγόσα. Ο 31χρονος φορ, γνωστός στην Ελλάδα από το σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, αποτελεί για τη Βαλένθια τον αντικαταστάτη του Ρομπέρτο Σολδάδο, που μετακόμισε στην Τότεναμ. Ο Ποστίγκα την περσινή σεζόν με τη Σαραγόσα είχε 37 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 14 τέρματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 August 2013 - 8:30:23 UTC