Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες της Αμυγδαλέζας
  • [02] Μικροεστίες σιγοκαίνε στην Άνδρο
  • [03] Την απελευθέρωση των πρώτων 26 Παλαιστινίων κρατουμένων αποφάσισε το Ισραήλ
  • [04] Αίγυπτος: Οι οπαδοί του Μόρσι καλούν σε νέες διαδηλώσεις
  • [05] Βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά η υγεία του Νέλσον Μαντέλα
  • [06] Κορυφώνεται απόψε η βροχή από πεφταστέρια
  • [07] Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

  • [01] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες της Αμυγδαλέζας

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγούνται οι συλληφθέντες αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας.

    Δέκα αλλοδαποί κατάφεραν να αποδράσουν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

    [02] Μικροεστίες σιγοκαίνε στην Άνδρο

    Για την κατάσβεση μικροεστιών μάχονται οι πυροσβέστες στην Άνδρο. Το έργο της κατάσβεσης ενίσχυσε με το πρώτο φως της ημέρας ελικόπτερο, με ρίψεις νερού.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και εκδηλώθηκε στο βουνό Ζένιος, κοντά στο χωριό Άνω Πιτροφός, το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους με εντολή του δημάρχου.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, προκειμένου να την κατασβέσουν.

    [03] Την απελευθέρωση των πρώτων 26 Παλαιστινίων κρατουμένων αποφάσισε το Ισραήλ

    Την απελευθέρωση 26 Παλαιστινίων κρατουμένων μέσα στις επόμενες ημέρες αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ, μερικοί εκ των οποίων έχουν περάσει τουλάχιστον δύο δεκαετίες στη φυλακή. Η κίνηση αυτή έγινε βάσει μιας συμφωνίας που οδήγησε στην επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών τον περασμένο μήνα, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

    Η απόφαση λήφθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από μια ομάδα τριών μελών του υπουργικού συμβουλίου με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλόν και προσωπικό που ειδικεύεται σε νομικά και θέματα ασφαλείας.

    Οι κρατούμενοι θα είναιοι πρώτοι από τις 4 ομάδες των 104 συνολικά παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν, ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά από τις διπλωματικές προσπάθειες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε ζητήσει την απελευθέρωση των κρατουμένων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται για πάνω από μία δεκαετία στη φυλακή.Η απόφαση έρχεται τρεις ημέρες πριν από έναν προγραμματισμένο δεύτερο γύρο ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] Αίγυπτος: Οι οπαδοί του Μόρσι καλούν σε νέες διαδηλώσεις

    Οι οπαδοί του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από το στρατό, κάλεσαν σήμερασε νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο ενώ η αστυνομία εξετάζει την προοπτική να διαλύσει με "σταδιακό" τρόπο τις καθιστικές διαμαρτυρίες τους στο Κάιρο με την εκπνοή του σχετικού τελεσιγράφου στο τέλος του Ραμαζανιού.

    Τα χαράματα, έπειτα από τέσσερις ημέρες αργίας με την ευκαιρία της Αΐντ αλ-Φιτρ, της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού, χιλιάδες ισλαμιστές παρέμεναν οχυρωμένοι με γυναίκες και παιδιά σε δύο πλατείες του Καΐρου, στις οποίες πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Η διεθνής κοινότητα, η οποία πρόσφατα επιχείρησε μάταια μια μεσολάβηση, εκφράζει φόβους για μια αιματοχυσία σε περίπτωση που επέμβουν οι δυνάμεις της τάξης.

    Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν πάντως προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αστυνομικοί θα περικυκλώσουν πρώτα τις καταλήψεις στις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα πριν τις διαλύσουν μέσα σε διάστημα "πολλών ημερών" και έπειτα από "πολλές προειδοποιήσεις".

    Μόλις αρχίσει η πολιορκία, η αστυνομία θα περιμένει "δύο ή τρεις ημέρες πριν κινηθεί για να διαλύσει τους διαδηλωτές", σύμφωνα μέ έναν από τους αξιωματούχους αυτούς.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά η υγεία του Νέλσον Μαντέλα

    Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, σημειώνει «αργή αλλά σταθερή βελτίωση» στην υγεία του, αν και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση.

    Ο 95χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πρετόρια από τον Ιούνιο, αφότου και εισήχθη με λοίμωξη του αναπνευστικού.

    Η μικρότερη κόρη του Μαντέλα, Ζίντζι, δήλωσε την Παρασκευή στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SABC ότι ο πατέρας της είναι πλέον σε θέση να καθίσει για λίγα λεπτά και ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Κορυφώνεται απόψε η βροχή από πεφταστέρια

    Μια ακόμη φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά απόψε, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί μια ακόμα εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», τους διάττοντες Περσείδες.

    Όσοι ξενυχτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο καιρός κατά τόπους το επιτρέψει- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει έως τα 100 μετέωρα ανά ώρα.

    Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ΄ εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές».

    [07] Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

    Υπό έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σεβαστουπόλεως και Βάλτου στους Αμπελόκηπους.

    Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν ζωές ενώ στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2013 - 6:30:25 UTC