Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άδ. Γεωργιάδης: «O ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του»
  • [02] "Ψάρευε" γυναίκες μέσω Facebook και αποσπούσε χρήματα
  • [03] Από σήμερα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για προσλήψεις
  • [04] Εντοπίστηκαν νέα γονίδια υπεύθυνα για την παιδική επιληψία
  • [05] Πέθανε ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου
  • [06] "Η συμφωνία θα εφαρμοστεί"
  • [07] Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης
  • [08] Οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

  • [01] Άδ. Γεωργιάδης: «O ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του»

    Τη βεβαιότητα ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

    Ο κ. Γεωργιάδης είπε εξάλλου, ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας, ενώ επανέλαβε ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία. Επισήμανε δε, ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για τον χώρο της Υγείας.

    «Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

    [02] "Ψάρευε" γυναίκες μέσω Facebook και αποσπούσε χρήματα

    Θύματα ηλεκτρονικής απάτης από 43χρονο έπεσαν τέσσερις γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη. Ο επιτήδειος "ψάρευε" τις γυναίκες, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook κι αφού τις έκανε "φίλες" του τις έπειθε να τον συναντήσουν.

    Κατά τη διαπροσωπική τους επαφή αποσπούσε τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων του, με τα οποία στη συνέχεια προέβαινε σε διαδικτυακές αγορές διαφόρων προϊόντων. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις αποσπούσε μικροποσά από τις γυναίκες, χωρίς αυτές να το αντιληφθούν.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οικονομική ζημιά που προξένησε στα θύματά του, κατά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ξεπέρασε τις 4000 ευρώ. Ύστερα από καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, αποκαλύφθηκε η δράση του 43χρονου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [03] Από σήμερα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για προσλήψεις

    Από σήμερα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

    [04] Εντοπίστηκαν νέα γονίδια υπεύθυνα για την παιδική επιληψία

    Μια μεγάλη διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε δύο νέα γονίδια και 25 άλλες γενετικές μεταλλάξεις που εμπλέκονται στην επιληψία, ιδίως την παιδική. Η ανακάλυψη -που αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να κατανοηθεί η βιολογική- γενετική αιτιολογία πολύπλοκων νευρολογικών διαταραχών όπως η επιληψία- δημιουργεί ελπίδες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων στο μέλλον.

    Οι 115 ερευνητές της κοινοπραξίας Epi4K (ή Epilepsy 4000), από 40 ερευνητικά κέντρα τριών ηπείρων, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ντάνιελ Λεβενστάιν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανέλυσαν το DNA 264 επιληπτικών παιδιών και των γονιών τους.

    Η επιληψία είναι πιθανότερο να πλήξει ένα νήπιο ή ένα παιδί παρά έναν ενήλικο. Περίπου ένα στα 2.000 παιδιά θα εμφανίσει επιληψία πριν τα πρώτα γενέθλιά του. Πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών δεν ανταποκρίνονται στα υπάρχοντα φάρμακα, τα οποία αδυνατούν να καταπολεμήσουν τη νόσο σε μοριακό επίπεδο.

    [05] Πέθανε ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου

    Ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάζλο Τσάταρι, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 98 ετών από πνευμονία σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του Γκάμπορ Χόρβατ.

    Ο Τσάταρι βρισκόταν υπό κατ΄οίκον περιορισμό στη Βουδαπέστη εν αναμονή της δίκης του για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", κυρίως για τον εξόντωση σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 15.000 Εβραίων κρατουμένων στο γκέτο της σλοβακικής πόλης Κόζιτσε.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] "Η συμφωνία θα εφαρμοστεί"

    Η συμφωνία των Βρυξελλών θα εφαρμοστεί, δηλώνει ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι και καλεί τους Σέρβους να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 3 Νοεμβρίου για τις τοπικές εκλογές.

    Σε συνέντευξή του στη Ραδιοτηλεόραση του Κοσόβου, ο κ. Θάτσι απέρριψε τις κατηγορίες από την πλευρά του Βελιγραδίου ότι το Κόσοβο θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας με τη στάση που τηρεί και χαρακτήρισε "λανθασμένες" τέτοιου είδους δηλώσεις.

    Όπως, μάλιστα, είπε, ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση αρκετών σημαντικών συμφωνιών, όπως το κλείσιμο των αστυνομικών σταθμών στο βόρειο Κόσοβο.

    [07] Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

    Έως και τρία εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσει το κόστος της ζημιάς που υπέστησαν δύο αεροπλάνα που συγκρούστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Μελβούρνης.

    Το ατύχημα έλαβε χώρα όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας Virgin, κάνοντας όπισθεν χτύπησε κατά λάθος ένα αεροσκάφος Α380 της Jetstar A380 που ήταν σταθμευμένο δίπλα του.

    Το αεροπλάνο της Virgin με 175 επιβάτες έκανε όπισθεν προκειμένου να κατευθυνθεί στον διάδρομο απογείωσης. Όλα δείχνουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους δεν αντιλήφθηκε το αεροπλάνο της Jetstar που βρίσκονταν δίπλα με αποτέλεσμα να το χτυπήσει κοντά στις μηχανές, που βρίσκονταν σε λειτουργία.

    Αν, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το σκάφος της Virgin είχε χτυπήσει τις μηχανές του άλλου αεροπλάνου δεν αποκλείεται να προκαλούσε πυρκαγιά, ενώ αντικείμενα της μηχανής που περιστρέφονταν να τραυμάτιζαν εργαζόμενους του αεροδρομίου.

    [08] Οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    Μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στο Ιράκ, από τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, ως απάντηση σε μια εκστρατεία συλλήψεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, έγινε σήμερα γνωστό από τον ιστότοπο SITE.

    Στη δήλωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL), η οποία δημοσιοποιήθηκε από ιστότοπους τζιχαντιστών, αναλαμβάνεται η ευθύνη για τις επιθέσεις στη Βαγδάτη και σε επαρχίες στο νότιο Ιράκ εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν το τέλος του Ραμαζανιού, μετέδωσε το SITE.

    Ήταν μια από τις πιο αιματηρές γιορτές του Ραμαζανιού εδώ και χρόνια στο Ιράκ, όπου σουνίτες ισλαμιστές έχουν εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης της χώρας που ελέγχεται από τους σιίτες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2013 - 8:30:22 UTC