Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τα κριτήρια μετακίνησης υπαλλήλων
  • [02] ΕΣΕΕ: Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις είναι πιθανό να κλείσουν στο άμεσο μέλλον
  • [03] Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ
  • [04] Υψηλά στις "προτιμήσεις" των μεταναστευτικών πουλιών το Δέλτα του Εβρου
  • [05] Μήνυμα ειρήνης πάνω σε "δυο ρόδες"
  • [06] Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο Αντ. Σαμαράς έστειλε επιστολή στον Βλ. Πούτιν
  • [07] Η ΔΗΜΑΡ για την κυβερνητική συνοχή
  • [08] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο εστίασης στην Καλλιθέα
  • [09] Γερμανία: Εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών υποβαθμίζει δημοσίευμα περί ανάγκης νέου πρόγραμματος στήριξης

  • [01] Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τα κριτήρια μετακίνησης υπαλλήλων

    Η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησής τους, περιγράφεται σε απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η υπουργική απόφαση αποτελεί συνέχεια εκείνης της 2ας Αυγούστου, που προέβλεπε τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα και βασιζόταν, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε τέσσερις αρχές: αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο της αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

    Σκοπός της υπουργικής απόφασης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:

    α) Τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    β) Τα αναγκαία δικαιολογητικά.

    γ) Τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης.

    δ) Τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.

    Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία έχει το ΑΣΕΠ, το οποίο υποστηρίζει το Τριμελές Ειδικό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής, λειτουργικά, διοικητικά και μηχανογραφικά, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

    Επίσης, το ΑΣΕΠ καταρτίζει κατά φθίνουσα σειρά πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής.

    [02] ΕΣΕΕ: Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις είναι πιθανό να κλείσουν στο άμεσο μέλλον

    Τέσσερις στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (42%) είναι «πολύ ή αρκετά πιθανό» να κλείσουν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Μαρτίου- Ιουνίου σε δείγμα 2.375 εμπόρων από όλη τη χώρα.

    Αντίθετα, το 58% των εμπορικών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι το «λουκέτο» είναι «καθόλου» ή «όχι και τόσο» πιθανό.

    Σύμφωνα με την έρευνα, στη διάρκεια της κρίσης, δηλαδή στο διάστημα 2009- 2013, οι εμπορικές επιχειρήσεις έχασαν περίπου τον μισό τους τζίρο. Συγκεκριμένα, ο μέσος κύκλος εργασιών, από 425.000 ευρώ το 2009, προβλέπεται να πέσει στις 232.000 ευρώ στο τέλος του έτους (απώλεια 45,2%) ενώ στη διετία 2012- 2013 η μείωση του τζίρου είναι 27%. Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες στα καθαρά κέρδη των εμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία, από 49.000 ευρώ το 2009, προβλέπεται να περιοριστούν σε 7.000 ευρώ φέτος (μείωση 86%, με τις απώλειες της τελευταίας διετίας να εκτιμώνται σε 45%).

    Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται ότι το 22% των επιχειρήσεων δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, στο 81% δεν γίνονται υπερωρίες ενώ το 74% προβλέπει ότι ο αριθμός των απασχολουμένων θα μείνει σταθερός, το 15% ότι θα μειωθεί και το 19% σκοπεύει να τους αυξήσει. Τέσσερις στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι η ύφεση στην αγορά θα βαθύνει, αντίθετα το 27% θεωρεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και το 29% ότι θα μείνει στάσιμη.

    [03] Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ

    Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις) όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

    [04] Υψηλά στις "προτιμήσεις" των μεταναστευτικών πουλιών το Δέλτα του Εβρου

    Σημαντικός μεταναστευτικός σταθμός για τα παρυδάτια πουλιά αποτελεί το Δέλτα Εβρου, όπου φέτος καταγράφονται χιλιάδες "αφίξεις" που αποτελούν ρεκόρ!

    Στις τελευταίες καταγραφές της ορνιθοπανίδας, που έγιναν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, καταγράφηκαν σημαντικοί αριθμοί, καθιστώντας την περιοχή, όπως χαρακτηριστικά λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η συντονίστρια του Φορέα Ελένη Μακρυγιάννη, "ίσως τη σημαντικότερη περιοχή της Μεσογείου για τα μεταναστευτικά, παρυδάτια πουλιά".

    Όπως προέκυψε από τις παρατηρήσεις των επιστημόνων, στο Δέλτα του Έβρου φώλιασαν 1.135 λασπότρυγγες, 844 πρασινοσκέληδες, 1152 λευκοτσικνιάδες και 64 μαυροπελαργοί, είδη που οι αριθμοί τους είναι οι μέγιστοι που έχουν καταγραφεί στο Δέλτα. Καταγράφηκαν, επίσης, περίπου 500 χουλιαρομύτες, 400 ροδοπελεκάνοι, 480 λιμόζες και 1.600 μαυρότρυγγες.

    "Οι αυξημένοι αριθμοί οφείλονται στην πιο συστηματική καταγραφή που έχουμε κάνει και φυσικά στο γεγονός ότι ο υγρότοπος με την τεράστια έκτασή του και τις ρηχές περιοχές, έχει ιδιαίτερη αξία για τα πουλιά" εξήγησε η κ. Μακρυγιάννη.

    [05] Μήνυμα ειρήνης πάνω σε "δυο ρόδες"

    Εδώ και μία δεκαετία, ο Σέρβος συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων Ράσκο Τανασίγεβιτς ηγείται μιας ομάδας ποδηλατών που, αψηφώντας τον καιρό - με ζέστη ή βροχή, ήλιο ή αέρα - διανύουν 470 χιλιόμετρα από το Κραγκούγεβατς στην κεντρική Σερβία ως τα νοτιοδυτικά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Σκοπός του Τανασίγεβιτς, που πρωτοστατεί σε αυτή τη δράση, είναι να "αναστήσει" το αίσθημα της καλής θέλησης και της συντροφικότητας που ο ίδιος θυμάται από τη Γιουγκοσλαβία της νιότης του, από μια εποχή διαφορετική, προτού ο πόλεμος ρίξει βαριά τη "σκιά" του εθνοτικού και του θρησκευτικού μίσους στην περιοχή.

    [06] Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο Αντ. Σαμαράς έστειλε επιστολή στον Βλ. Πούτιν

    Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη επιστολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο www.capital.gr.

    Με την εν λόγω επιστολή, ο πρωθυπουργός φέρεται να απευθύνεται προσωπικά στον Ρώσο Πρόεδρο, κάνοντας γνωστή την επιθυμία της Ελλάδας να υπάρξει μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου κατά το πρότυπο των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλους πελάτες της στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρει επίσης ότι το κόστος της ενέργειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και άρα πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση.

    [07] Η ΔΗΜΑΡ για την κυβερνητική συνοχή

    «Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αύξησε τη συνοχή της, μαρτυρά τη λάθος πολιτική κατεύθυνση αυτής της συνοχής», εκτιμά η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

    «Αλήθεια ποιο το όφελος για τη χώρα και τους πολίτες, αν αυτή η συνοχή ισοδυναμεί με δογματική προσήλωση στην εφαρμογή των απαιτήσεων της Τρόικας, συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που παράγει ύφεση και αναπαράγει την κρίση, αδράνεια για θέματα κοινωνικής προστασίας, αποδοχή της διατήρησης μέτρων που αποδείχθηκαν εκτός από επαχθή και αναποτελεσματικά καθώς και προώθηση της διοικητικής απορρύθμισης; Πόσο αυτή η κυβερνητική συνοχή και η πολιτική που ασκείται υπηρετεί την κοινωνική συνοχή; Αυτό είναι το ερώτημα και το πολιτικό ζητούμενο», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

    [08] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο εστίασης στην Καλλιθέα

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χώρο εστίασης στην Καλλιθέα.

    Το άτομο που βρισκόταν εγκλωβισμένο στην ταράτσα του κτιρίου απομακρύνθηκε με ασφάλεια, με ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής.

    Στο σημείο επιχειρούν ακόμα δυνάμεις προκειμένου να κατασβεστεί πλήρως η πυρκαγιά.

    [09] Γερμανία: Εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών υποβαθμίζει δημοσίευμα περί ανάγκης νέου πρόγραμματος στήριξης

    Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας πιστεύει ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και "δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις" σχετικά με το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η χώρα-μέλος της ευρωζώνης μπορεί να χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα στήριξης έως τις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα.

    Ο Μάρτιν Κότχαους είπε ότι δεν έχει λάβει γνώση ενός εσωτερικού εγγράφου της Μπούντεσμπανκ, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας, το οποίο επικαλέστηκε το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

    Η αντιπολίτευση προσπαθεί να αξιοποιήσει το έγγραφο αυτό ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

    «Η τελευταία έκθεση της τρόικας διαπιστώνει ότι η Ελλάδα σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις της. Όπως γνωρίζετε, το τρέχον πρόγραμμα διαρκεί ως το 2014, επομένως το βρίσκω δύσκολο να κάνω υποθέσεις τώρα σχετικά με το τι θα συμβεί το 2014», είπε ο Κότχαους.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2013 - 12:30:34 UTC