Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει η δίκη για την αρπαγή των έργων τέχνης από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ
  • [02] Οργάνωση τζιχαντιστών ανέλαβε την ευθύνη για εκτόξευση ρουκέτας Grad εναντίον του Ισραήλ
  • [03] Διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για την κατασκευή του αγωγού Keystone XL
  • [04] Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στα Λεχαινά
  • [05] Παρατείνεται η έκθεση για τη «Μεσαιωνική Τέχνη της Σερβίας»
  • [06] Πρώτο χάλκινο μετάλλιο για τον Ταμπαξή, στο Μόντρεαλ

  • [01] Αρχίζει η δίκη για την αρπαγή των έργων τέχνης από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ

    Αρχίζει σήμερα στο Βουκουρέστι η δίκη έξι Ρουμάνων που κατηγορούνται για μία από τις σημαντικότερες κλοπές έργων τέχνης του 21ου αιώνα. Οι ρουμανικές δικαστικές αρχές φοβούνται ότι οι πίνακες των Μονέ, Πικάσο, Γκογκέν, οι οποίοι εκλάπησαν από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ το 2012, έχουν γίνει στάχτη.

    Η Ολγκα Ντογκάρου, η μητέρα του βασικού κατηγορούμενου, ομολόγησε στις αρχές ότι έκαψε τους πίνακες στον φούρνο του σπιτιού της στον χωριό Καρκάλιου της ανατολικής Ρουμανίας για να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη συνέχεια ανασκεύασε την κατάθεσή της.

    Σήμερα, θα καθήσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για συνέργεια δίπλα στον γιο της Ράντου Ντογκάρου, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι έκλεψε τους πίνακες σε συνεργασία με τον Αντριαν Προκόπ, ο οποίος διαφεύγει και θα δικασθεί ερήμην. Μαζί τους θα δικασθούν για συνέργεια οι Εουγκέν Νταρίε και Μιχάι Αλεξάντρου Μπίτου, καθώς και ο Πέτρε Κόντρατ, μεσάζοντας σε απόπειρα πώλησης των έργων τέχνης, κατηγορεύμενος για κλεπταποδοχή.

    Τρία λεπτά ήταν αρκετά στους δύο βασικούς κατηγορούμενους για να αρπάξουν επτά πίνακες του Ιδρύματος Triton, οι οποίοι εκτίθεντο στο μουσείο Kunsthal τη νύκτα της 15ης προς την 16η Οκτωβρίου 2012 και να τους απομακρύνουν μέσα σε τσουβάλια: ένα "Κεφάλι Αρλεκίνου" του Πικάσο, "η Γέφυρα του Γουότερλου" και "η Γέφυρα του Τσάρινγκ Κρος" του Κλοντ Μονέ, η "Γυναίκα μπροστά σε ανοικτό παράθυρο, η αρραβωνιαστικιά" του Πολ Γκογκέν, καθώς και πίνακες του Ματίς, του Λούσιαν Φρόιντ και του Μάγερ ντε Χάαν.

    Σύμφωνα με τις αρχές η αξία των πινάκων ανέρχεται σε 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να φθάνει μέχρι τα 100 εκατομμύρια.

    Επιμέλεια:Ε. Κωτσάκη

    [02] Οργάνωση τζιχαντιστών ανέλαβε την ευθύνη για εκτόξευση ρουκέτας Grad εναντίον του Ισραήλ

    Οργάνωση τζιχαντιστών ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα Grad εναντίον του Ισραήλ από το Σινά τη χθεσινή νύκτα, σε αντίποινα για πρόσφατη αεροπορική επιδρομή την οποία αποδίδει στο Ισραήλ. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν αναφέρεται ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτα Grad εναντίον του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα ως "ταχεία απάντηση στο τελευταίο έγκλημα των εβραίων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των οποίων βομβάρδισε το Σινά σκοτώνοντας τέσσερις μουτζαχεντίν" την περασμένη Παρασκευή.

    Αλλη οργάνωση τζιχαντιστών, η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, η οποία δηλώνει προσκείμενη στην αλ Κάιντα και αναλαμβάνει συστηματικά την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος "σε συντονισμό με τον αιγυπτιακό στρατό". Ωστόσο, τα επίσημα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού.

    Η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες ανακοίνωσε τότε ότι θα ενισχύσει την εκστρατεία εκτόξευσης ρουκετών κατά του Ισραήλ από την περιοχή της Σινά.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] Διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για την κατασκευή του αγωγού Keystone XL

    Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα περίπου 200 άνθρωποι, καταγγέλλοντας το αμφιλεγόμενο σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Keystone XL που θα συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ.

    Πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είχε περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι οργανώσεις φοβούνται για τη ρύπανση του περιβάλλοντος στην περίπτωση διαρροής ενώ αμφισβητούν επίσης το κατά πόσο η κατασκευή του αγωγού αυτού θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

    Ο Keystone XL είναι ένα από τα σχέδια της καναδικής εταιρείας TransCanada. Όταν κατασκευαστεί θα έχει μήκος 1.897 χιλιόμετρα και θα συνδέει την Αλμπέρτα του Καναδά με τη Νεμπράσκα, στις κεντρικές ΗΠΑ.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στα Λεχαινά

    Ζωντανό είχε γεννηθεί το βρέφος το οποίο βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Δευτέρας σε χωματερή των Λεχαινών, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στην Πάτρα.

    Σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος ήταν αγοράκι και εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου δύο ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος περίπου 50 εκατοστά και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο». Αυτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σημαίνει ότι είχε γεννηθεί ζωντανό, ύστερα από κύηση εννέα μηνών.

    Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι προήλθαν είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

    Στο μεταξύ, με βάση και τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί από την ιατροδικαστική εξέταση, συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν ποιος ή ποιοι πέταξαν το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων.

    [05] Παρατείνεται η έκθεση για τη «Μεσαιωνική Τέχνη της Σερβίας»

    Η έκθεση «Μεσαιωνική Τέχνη της Σερβίας», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Βελιγραδίου, παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

    Τα πρωτότυπα σημαντικά έργα της σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με εξαιρετικής τέχνης αντίγραφα, προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν όψεις της Μεσαιωνικής τέχνης της Σερβίας.

    Αντικείμενα μικροτεχνίας του 11ου-14ου αιώνα, αμφιπρόσωπες εικόνες, βημόθυρα και αντίγραφα τοιχογραφιών από σημαντικά σερβικά μνημεία αντανακλούν τις καλλιτεχνικές αξίες της βυζαντινής παράδοσης.

    [06] Πρώτο χάλκινο μετάλλιο για τον Ταμπαξή, στο Μόντρεαλ

    Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε σήμερα ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Ταμπαξής της εθνικής ομάδας κολύμβησης αθλητών με αναπηρία της Ελλάδας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (IPC Swimming World Chamionships). Το πρωτάθλημα άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου στο Πάρκο Ζαν Ντραπό του Μόντρεαλ.

    Ο Ταμπαξής πήρε το πρώτο χάλκινο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών, στην κατηγορία S1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 6:30:22 UTC