Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπουν για την Ευρωζώνη οι αναλυτές
  • [02] ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού
  • [03] Υπεράκτια εταιρεία πίσω από την "Α-ORIZON" που αγόρασε τον "902"
  • [04] Στρατιωτικός συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
  • [05] Συνελήφθη χειριστής ταχύπλοου μετά από τρίωρη καταδίωξη στο ανατολικό Αιγαίο
  • [06] Συνελήφθη 29χρονος για κλοπές σε αυτοκίνητα
  • [07] Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από έντοκα τρίμηνης διάρκειας

  • [01] Επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπουν για την Ευρωζώνη οι αναλυτές

    Αν οι προβλέψεις των αναλυτών επιβεβαιωθούν αύριο, Τετάρτη, η Eυρωζώνη πρόκειται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο φετινό τρίμηνο και να γυρίσει την πλάτη στην πιο μακροχρόνια φάση ύφεσης που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα, όμως η ανάκαμψη προαναγγέλλεται άτονη και η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη μακριά.

    Έπειτα από έξι διαδοχικά τρίμηνα οπισθοχώρησης, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει άνοδο κατά 0,1% ή 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η Eurostat θα δημοσιοποιήσει αύριο το πρωί τους επίσημους αριθμούς.

    Μολονότι ελάχιστη, η άνοδος αυτή θα μεταφρασθεί, εφόσον επιβεβαιωθεί, σε μια έξοδο της Eυρωζώνης από την ύφεση. Η ανάπτυξη αναμένεται ότι θα επιταχυνθεί στη συνέχεια κατά το τρίτο τρίμηνο. Πολλοί δείκτες πηγαίνουν προς την κατεύθυνση αυτή: η ύφεση μετριάσθηκε από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο στην Ιταλία (-0,2%) και στην Ισπανία (-0,1%), την τρίτη και την τέταρτη οικονομία της Eυρωζώνης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

    Αύριο ,14 Αυγούστου , ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014».

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 110.000 άτομα.

    Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως έξι ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16η Σεπτεμβρίου του 2013 έως την 31η Ιουλίου του 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

    Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.

    [03] Υπεράκτια εταιρεία πίσω από την "Α-ORIZON" που αγόρασε τον "902"

    Υπεράκτια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους φαίνεται να βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου, πίσω από την κυπριακή εταιρεία «Α-ORIZON MEDIA LTD», η οποία αγόρασε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902», που ανήκε στο ΚΚΕ.

    Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» αναφέρει ότι πρόκειται για την εταιρεία «NALOTIA VENTURES», η οποία κατέχει όλο το κεφάλαιο της κυπριακής ιδιωτικής εταιρείας «Α-ORIZON MEDIA LTD». Το ονομαστικό κεφάλαιο της εταιρείας, όπως εμφανίζεται στον Έφορο Εταιρειών, είναι 2000 ευρώ, διαιρεμένο σε 2000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μία.

    Η εταιρεία «Α-ORIZON MEDIA LTD» εγγράφηκε από δικηγορικό γραφείο στον Έφορο Εταιρειών στις 19 Μαΐου 2010. Μέχρι τις 19/7/2013 στα αρχεία του εφόρου εταιρειών κάτοχος όλων των μετοχών εμφανίζεται η «NALOTIA VENTURES».

    [04] Στρατιωτικός συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

    Ανθυπασπιστής του Ελληνικού Στρατού συνελήφθη, στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα κι έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση.

    Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν συνεργό του 43χρονου στρατιωτικού, ο οποίος είχε αναλάβει να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα, στα οποία παρουσιαζόταν ως γιατρός, αναγγέλλοντάς τους τα δήθεν δυσάρεστα νέα, ενώ ζητούσε την άμεση καταβολή χρημάτων ή τιμαλφών που υποτίθεται ότι προορίζονταν για την αποκατάσταση των ασθενών.

    Ο στρατιωτικός οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς επίσης για πιθανά άλλα θύματα.

    [05] Συνελήφθη χειριστής ταχύπλοου μετά από τρίωρη καταδίωξη στο ανατολικό Αιγαίο

    Επί τρεις ώρες πλωτό σκάφος του λιμενικού καταδίωκε ταχύπλοο στο ανατολικό Αιγαίο, όταν ο χειριστής του που είχε καλυμμένο το όνομα του σκάφους, για άγνωστους λόγους, αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο και διέφυγε.

    Το ταχύπλοο εντοπίστηκε κοντά στη Σάμο και ο χειριστής του ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, παρά το σήμα των λιμενικών να σταματήσει για έλεγχο.

    Μετά από τρεις ώρες το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε στη Σέριφο και ο χειριστής που συνελήφθη θα οδηγηθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Σύρου.

    Οι λιμενικοί πραγματοποίησαν έλεγχο μέσα στο ταχύπλοο, ωστόσο δεν βρήκαν κάτι ανησυχητικό.

    [06] Συνελήφθη 29χρονος για κλοπές σε αυτοκίνητα

    Συνελήφθη στην Κυψέλη 29χρονος από τη Νιγηρία, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ειδικού ανακριτή Αθηνών για κλοπές αυτοκινήτων.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχε διαπράξει δεκατέσσερις κλοπές από αυτοκίνητα στο Π. Φάληρο, στον Βύρωνα, στο Παγκράτι, στην Κυψέλη και στον Άγιο Παντελεήμονα, από τα οποία αφαίρεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συστήματα πλοήγησης και διάφορα αντικείμενα.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

    [07] Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από έντοκα τρίμηνης διάρκειας

    Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

    Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,866 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε 1,87 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.

    Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4,02% όσο και κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας τον Ιούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 10:30:22 UTC