Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησαν να λειτουργήσει εκ νέου το βιομηχανικό πάρκο Κεσόνγκ
  • [02] Δυο βαλσαμωμένες καρδιές στο Βέρμιο
  • [03] Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για τον θάνατο βρέφους
  • [04] Κύπρος: Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Τράπεζας

  • [01] Συμφώνησαν να λειτουργήσει εκ νέου το βιομηχανικό πάρκο Κεσόνγκ

    Οι κυβερνήσεις της Νότιας και της Βόρειας Κορέας κατέληξαν σήμερα σε μία συμφωνία για να αρχίσει εκ νέου η λειτουργία του βιομηχανικού πάρκου Κεσόνγκ, η οποία είχε ανασταλεί τον Απρίλιο εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού.

    Η κοινή ανακοίνωση αυτή ανέφερε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν το Κεσόνγκ ?το βιομηχανικό πάρκο το οποίο αποτελεί πηγή συναλλάγματος για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και φθηνών εργατικών χεριών για τη Νότια Κορέα? να αρχίσει να λειτουργεί ξανά και να αποτραπεί μια νέα διακοπή της λειτουργίας του. Δεν διευκρινίστηκε η ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας του.

    Τον Απρίλιο η Πιονγκγιάνγκ είχε αποσύρει τους 53.000 εργαζόμενούς της από τις μονάδες οι οποίες λειτουργούν στο Πάρκο αυτό, στο αποκορύφωμα της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές ? όταν η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στη Νότια Κορέα. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν κατηγορίες επιρρίπτοντας η μια στην άλλη την ευθύνη για το κλείσιμο του βιομηχανικού πάρκου.

    Τύποις, η Βόρεια και η Νότια Κορέα συνεχίζουν να βρίσκονται σε πόλεμο, καθώς η ένοπλη σύρραξη στην οποία είχαν εμπλακεί από το 1950 ως το 1953 τερματίστηκε όχι με μια συνθήκη ειρήνης, αλλά με μια απλή εκεχειρία.

    «Καταλήξαμε σε μια συμφωνία πέντε σημείων», ανέφερε σε μια συνέντευξη Τύπου στέλεχος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. «Η συμφωνία υπεγράφη από τον Κιμ Κι Γουνγκ και τον Παρκ Τσολ Σου», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap,

    Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε στην έβδομη συνάντηση αξιωματούχων των δύο πλευρών για το θέμα, έπειτα από την αποτυχία των προηγούμενων έξι γύρων διαπραγματεύσεων.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [02] Δυο βαλσαμωμένες καρδιές στο Βέρμιο

    Οι βαλσαμωμένες καρδιές του Αλέξανδρου Υψηλάντη, εκ των πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και του αδελφού του Γεωργίου Υψηλάντη, θα "χτυπούν" στο προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο, στις 14 και 15 Αυγούστου, όπου και φέτος χιλιάδες πόντιοι, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα πάρουν μέρος στον πανηγυρικό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

    Οι εκδηλώσεις αναμένονται λαμπρές, καθώς, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τους χιλιάδες πιστούς που συρρέουν στο προσκύνημα, θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων ομογενών από ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά, Αυστραλία, καθώς και πολλοί νεολαίοι.

    [03] Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για τον θάνατο βρέφους

    Με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παιδοκτονία, οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή Αμαλιάδας, η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε την Τρίτη νεκρό μέσα σε χωματερή στα Λεχαινά Ηλείας. Οι δυο γυναίκες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η 20χρονη μητέρα του βρέφους μαζί με τη 44χρονη μητέρα της, φέρονται να είχαν προαποφασίσει τη θανάτωση του βρέφους μόλις θα γεννιόταν, ώστε να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Έτσι, μόλις η 20χρονη γέννησε πέταξαν το βρέφος σε κάδο σκουπιδιών, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας, με αποτέλεσμα η σορός του να καταλήξει στη χωματερή.

    [04] Κύπρος: Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Τράπεζας

    Η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας ενέκρινε ομόφωνα σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης του ομίλου, με το οποίο αναμένεται να αυξήσει τα κεφάλαιά της στο 9% μέχρι το τέλος του έτους.

    «Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας έλαβαν σήμερα ομόφωνα οι μέτοχοι, κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εγκρίνοντας το σχέδιο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Παναγιώτου επισήμανε ότι «η Ελληνική Τράπεζα διατύπωσε την αντίθεσή της για τη συμπερίληψή της στις μνημονιακές διαδικασίες κάνοντας αναφορά σε αδικία και πικρία, αφού δεν έχει εκτιμηθεί η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η σύνεση και η προληπτική διαχείριση που επέδειξε ο όμιλος». Ωστόσο, όπως ανέφερε, η τράπεζα προχωρεί και συμμορφώνεται στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της σύμφωνα με τις υποδείξεις των εποπτικών Αρχών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 12:30:22 UTC