Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον 124 διαδηλωτές νεκροί στο Κάιρο
  • [02] Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών αρχηγών
  • [03] "Λερναία Ύδρα" των ναρκωτικών το Λαζαράτι
  • [04] Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου
  • [05] Ρύθμιση χρεών στα Ταμεία χωρίς φορολογική ενημερότητα,
  • [06] "Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει χάρη"

  • [01] Τουλάχιστον 124 διαδηλωτές νεκροί στο Κάιρο

    Αδιευκρίνιστος παραμένειο ακριβής αριθμός των θυμάτων στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται σε όλη την Αίγυπτο.

    Τουλάχιστον 124 οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα στη μία από τις δύο πλατείες του Καΐρου από τις οποίες τους απομάκρυναν διά της βίας οι δυνάμεις ασφαλείας, έκανε γνωστό ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μέτρησε τα πτώματα σε τρία αυτοσχέδια νεκροτομεία.

    Ο απολογισμός αυτός, από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το γενικό επιτελείο των διαδηλωτών οι οποίοι την κατέλαβαν και την ελέγχουν εδώ και ένα μήνα, δεν λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενους νεκρούς στην άλλη πλατεία που είχαν καταλάβει οι οπαδοί του Μόρσι στο Κάιρο, την πλατεία Νάχντα, ούτε αυτούς από τις συγκρούσεις που σημειώνονται στη χώρα.

    Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες- αριθμοί οι οποίοι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 55 άνθρωποι και 526 έχουν τραυματιστεί.

    Εξάλλου, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Σουέζ όταν οπαδοί του Μόρσι προσπάθησαν να καταλάβουν ένα κυβερνητικό κτίριο.

    Η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    [02] Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών αρχηγών

    Παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, ετοιμάζεται να γιορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να εκκλησιαστεί, φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδρίου Λευκάδας.

    Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Μεσσηνία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο, για ολιγοήμερη ανάπαυλα με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα, όπου θα περάσει και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία. Αύριο, θα παρακολουθήσει τη δοξολογία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Μουντέ.

    Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Λειβαδιά, Βοιωτίας.

    Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν: στην Τήνο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου.

    [03] "Λερναία Ύδρα" των ναρκωτικών το Λαζαράτι

    Αδύναμη να διεισδύσει στα άδυτα της "αυτοκρατορίας" της χασιπαραγωγής, στο χωριό Λαζαράτι, φαίνεται η αλβανική αστυνομία, που "επιστρατεύει" μεθόδους ... μεσαιωνικού τύπου - π.χ. τον αποκλεισμό των προμηθειών και υπηρεσιών προς τη χασισοκαλλέργεια, η οποία βρίσκεται στην πιο κρίσιμη και αποφασιστική φάση ανάπτυξης. Πρόκειται για τη φάση που εξασφαλίζει την ποιότητα και απαιτεί πολλές αγροτικές υπηρεσίες και πυκνό πότισμα.

    Χθες και σήμερα, η αστυνομία εμπόδισε περισσότερους από 100 εργάτες από τις γύρω περιοχές να μεταβούν στο Λαζαράτι. Οι εργάτες αυτοί μεταφέρονται με ειδικά μινι-μπας των χασισοκαλλιεργητών και είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στην Αλβανία.

    [04] Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

    Με ζέστη, αλλά και μποφόρ στο Αιγαίο, εγκαταλείπουν την Αθήνα οι τελευταίοι εκδρομείς εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

    Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο, ενώ από τις 16:00 έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο.

    Η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας είναι αυξημένη σε σχέση με την παραμονή του περσινού Δεκαπενταύγουστου κατά περίπου 5%, αλλά διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

    Ομαλή είναι και η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Ωστόσο από τα διόδια Αφιδνών καταγράφεται μείωση στη διέλευση των οχημάτων κατά 4% καθ' όλη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

    Αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια. Αύριο θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά 17 πλοία, 15 για τον Αργοσαρωνικό, 12 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

    [05] Ρύθμιση χρεών στα Ταμεία χωρίς φορολογική ενημερότητα,

    Αίρεται η προϋπόθεση της υποχρεωτικής φορολογικής ενημερότητας από 1-1-2013 των οφειλετών για να υπαχθούν στην ρύθμιση «νέας αρχής» των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μετά από τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι περιορισμοί για την υπαγωγή στην παραπάνω ρύθμιση οφειλετών οι οποίοι, ενώ είχαν την πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να καταβάλλουν τα σχετικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούσαν να υπαχθούν σε αυτήν, με αποτέλεσμα τόσο την απώλεια εσόδων για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης όσο και την αδυναμία των οφειλετών να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων της ρύθμισης.

    Η ρύθμιση «νέας αρχής» αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, εξέλιξη που με την τελευταία διευθέτηση των συσσωρευμένων οφειλών του 2013 αλλά και με την παρούσα τροπολογία, καθιστά περισσότερο ελκυστική και ευέλικτη την ένταξη στην ρύθμιση.

    [06] "Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει χάρη"

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει απονομή χάριτος, δήλωσε ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και βουλευτής της κεντροδεξιάς.

    «Αργά ή γρήγορα η απονομή χάριτος θα ζητηθεί και επίσημα», δήλωσε ο Λόγκο, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

    Αναφερόμενος στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επιβλήθηκε στον Μπερλουσκόνι, ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» να επιλεγεί ο χειρισμός του ζητήματος αυτού ? κρίνοντας ότι η χάρη μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την ακύρωση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.

    Οι δηλώσεις Λόγκο ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Σχετικά με την πιθανή απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε πως «θα εξεταστεί προσεκτικά η όλη κατάσταση για να εξακριβωθεί αν υφίστανται οι σχετικές προϋποθέσεις».

    Στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 14:30:25 UTC