Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο
  • [02] Με πρόγραμμα διακοπών η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη
  • [03] Ο Μπ. Ομπάμα καταδικάζει τη στρατιωτική καταστολή στην Αίγυπτο
  • [04] Πολύνεκρη έκρηξη στο Λίβανο

  • [01] Έκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο

    Στους 525 ανέβασαν οι επίσημες αρχές της Αιγύπτου τον αριθμό των νεκρών από τη χθεσινή αιματηρή διάλυση των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο και τα βίαια επεισόδια που επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τη μεριά τους, αναφέρουν ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι οκτώ ή εννέα φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο.

    Σήμερα, εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έβαλαν φωτιά στην έδρα της διοίκησης μιας επαρχίας του Καίρου. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC έδειξε επίσης εικόνες από τη φλεγόμενη έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας της Γκίζας. Η επαρχία της Γκίζας αποτελεί τμήμα της μητρόπολης του Καΐρου.

    Παράλληλα, εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων πραγματοποίησαν πορεία στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, για να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη διάλυση των καταυλισμών διαμαρτυρίας που είχαν στήσει στο Κάιρο.

    "Θα επιστρέψουμε ξανά για χάρη των μαρτύρων μας", φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στους σχεδόν 500 οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων που σκοτώθηκαν στα χθεσινά βίαια επεισόδια. Πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες του ηγέτη τους και πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε τον περασμένο μήνα από το στρατό έπειτα από λαϊκές διαδηλώσεις.

    Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι σύμμαχοί τους δέχθηκαν ένα "πολύ ισχυρό πλήγμα" από την κατασταλτική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον τους, έχει χαθεί ο κεντρικός συντονισμός τους και εξαιτίας της αιματοχυσίας η οργή είναι τώρα "εκτός ελέγχου", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να αμύνεται σε περίπτωση που δέχεται επίθεση ή σε περίπτωση που σημειώνονται επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου παράλληλα διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες» στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, επέκρινε σθεναρά τη βία στην Αίγυπτο, καταδικάζοντας τη στρατιωτική καταστολή στη χώρα της Μέσης Ανατολής κι ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή του ακύρωσε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου.

    [02] Με πρόγραμμα διακοπών η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

    Πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση για τη Σαντορίνη, διάρκειας δύο ωρών ανά περιοχή εφαρμόζει και σήμερα ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, επειδή όπως επισημαίνει παρά τη βελτίωση της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ εξακολουθεί να μην υπάρχει πλήρης επάρκεια ισχύος.

    Ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα η εγκατάσταση πρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 5 μεγαβάτ στη Σαντορίνη, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ ? ΜΠΕ.

    Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που έφθασαν χθες στο νησί με αρματαγωγό, ισχύος άλλων 4 μεγαβάτ, ενώ κατέπλευσε από τη Ρόδο στο λιμάνι της Θήρας, το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής.

    Με το δυναμικό αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού που ξεπερνούν στην αιχμή τα 30 μεγαβάτ.

    Επιπλέον, για τη λειτουργία εφεδρειών, προγραμματίζεται άμεσα νέα μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος 6 MW από τη Ρόδο.

    Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι το προσωπικό της εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου το σύνολο των γεννητριών αυτών να έχουν ενταχθεί στο σύστημα το συντομότερο δυνατόν.

    Το πρόγραμμα διακοπών για τις επόμενες ώρες έχει ως εξής: 17.00-19.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Φυροστεφάνι. 19.00-21.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Καμάρι, Αγ. Παρασκευή. 21.00-23.00: Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα. 23.00-01.00: Εμπορείο, Τμήμα Μεσσαριάς, Πύργος, Ραντάρ, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

    [03] Ο Μπ. Ομπάμα καταδικάζει τη στρατιωτική καταστολή στην Αίγυπτο

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε σθεναρά σήμερα τη βία στην Αίγυπτο, καταδικάζοντας τη στρατιωτική καταστολή στη χώρα της Μέσης Ανατολής κι ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή του ακύρωσε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τα βήματα που έκαναν η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου και οι δυνάμεις ασφαλείας» της χώρας, δήλωσε ο Ομπάμα από την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μάρθας Βάινγιαρντ, στην Μασαχουσέτη.

    «Καταδικάζουμε τη βία σε βάρος πολιτών. Υποστηρίζουμε τα οικουμενικά δικαιώματα τα οποία είναι θεμελιώδη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, περιλαμβανομένου του δικαιώματος να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    [04] Πολύνεκρη έκρηξη στο Λίβανο

    Εργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα μετά την ισχυρή έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της νότιας Βηρυτού την ώρα της μεγάλης κίνησης, σύμφωνα με έναν μάρτυρα. Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο-βόμβα.

    Η πολύ ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά η οποία καίει πολλά αυτοκίνητα κι έχει παγιδεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ένα κοντινό κτίριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τουλάχιστον πέντε κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

    Η συνοικία Ρέουις, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το σιιτικό κίνημα πραγματοποιεί συχνά πορείες κι εκδηλώσεις εκεί. Ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Νουρ, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.

    Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 August 2013 - 16:30:21 UTC